TATİL FİKİRLERİ - JAPONYA'DAN ARABA SATIN ALMAK - KİRALIK ARAÇLAR - OTELLER - GEZİLECEK YERLER - ŞEHİR BİLGİLERİ - FESTİVALLER - EKONOMİK OTELLER - TATİL KÖYLERİ - RENT'A CAR

Bu Blogda Ara

Booking.com

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim
私の趣味の庭 ガーデニングが大好きで、野菜を育てることにすでに満足しています。 。 Bahçemi seviyorum sebze ve çiçek yetiştirmekten çok mutlu oluyorum Tohumlar toprak ile buluşur, özenle toprağını besler, havalandırır ve sularım, toprağın canlanışında benimde bir katkım olsun istemezmisiniz? Elinizi toprağa sürün, sürünki hayat döngüsündeki mucizelere şahit olun.. Huzur ve mutluluk ✅ 。 Ik hou van tuinieren en ik ben blij om groenten te kweken 。 #ガーデニング #庭 #野菜 #ホーム #ロッテルダム #オランダ #rotterdam #myhome #tuinieren #tuin #groenten #hobi #hobibahçesi #sera #netherlands

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。
庭でお茶を楽しむ いております。☺️ 。 Ik geniet van thee in de tuin 。Bahçemde çay keyfi #tatilfikri #オランダ #turkishtea

Artvin




 Artvin Otelleri İçin Tıklayınız


Ferhatlı Kalesi
Ferhat ile Şirin’in buluştuğu kale olarak ünlenen Ferhatlı Kalesi, Artvin’in Ardanuç ilçesine 5 kilometrelik bir uzaklıktadır. Kalmaklı olarak da bilinen Ferhatlı Kalesi, şehrin turistik gezi alanlarından biridir. Kale günümüze kadar hiç onarım görmemiş olup, son zamanlarda define avcıları tarafından zarar verilmiştir. Kale, 5. yüzyılda İberya Kralı Vahtang tarafından inşa edilmiştir. İsmini Ferhat ile Şirin’in efsanesinden alan kale, Artvin gezinizdeki rotalarınızdan biri olabilir. Sizlere mutlaka gitmenizi önerdiğimiz yerler arasındaki; Çamburnu Tabiat Koruma Alanı ve Cehennem Deresi Kanyonu sahip olduğu doğal güzellikleriyle sizleri keyifli bir yolculuğa çıkaracak.
Artvin Kalesi
Livane Kalesi olarak da bilinen Artvin Kalesi, Çoruh Nehri’nin üzerindeki Artvin Köprüsü’nün karşısında bulunmaktadır. Artvin’in tarihi kalıntıları arasındaki kale bölgenin tarihi turistik alanlarından biridir. Artvin Livane Kalesi’nin içindeki sarnıç ve şapel kalıntıları vardır. Geziniz sırasında Artvin Kalesi’ni de ziyaret edip Karadeniz’in bu eşsiz şehrindeki tarihi kalıntılara şahit olabilirsiniz. Kaleyi Bagrat Kralı Büyük Oşet 937 yılında yaptırmıştır.
artvin kalesi
Osmanlı döneminde ise bu tarihi kalenin kalıntılarının üzerine yeni bir kale inşa edilmiştir. Doğal ve tarihi güzelliklerini bir arada sunan Artvin’in gezilecek yerleri arasındaki Artvin Livane Kalesi’nin ardından; Barhal Çayı’nı, Kafkasör Yaylası’nı, Hatila Vadisi’ni, Yıldız Gölü’nü ve Artvin Kent Ormanı’nı da gezi listenize ekleyebilirsiniz.
Mençuna Şelalesi
Doğu Karadeniz’in en büyük şelalesi olan Mençuna Şelalesi, Artvin’in Arhavi ilçesinde bulunmaktadır. Şehri keşfetmeye gelen turistlerin en çok ilgi gösterdiği yerlerden biri olan şelale, doğal güzellikleriyle ve mesire yerleriyle gören herkesin beğenisini kazanmaktadır. Mençuna Şelalesi’ni ziyaret ettiğinizde hem şelalenin çevresini keşfedebilir hem de bu doğa harikası eşliğinde güzel bir piknik yapabilirsiniz. Şelaleye ulaşılan yolda her yıl çalışmalar yapılıp yol yenilenmektedir.
Artvin Mençuna Şelalesi
Şelalenin yakınında bulunan İkizköprü 18. yüzyıl Osmanlı eseridir ve 2003 yılında Karayolları tarafından restore edilmiştir. Mençuna Şelalesi, Artvin gezinizin en güzel parçalarından birini oluşturacak. Şehirde yapacağınız gezilere yenilerini eklemek isterseniz; Barhal Kilisesi, Bilbilan Yaylası, Şavşat Kalesi ve Cehennem Deresi Kanyonu sizleri bekliyor olacak.
Maral Şelalesi
Doğu Karadeniz’in en dikkat çekici doğal güzelliklerinden biri olan Maral Şelalesi, sizlere hiç bilmediğiniz bir dünyanın kapılarını açıyor. Maçahel Vadisi içinde bulunan Maral Şelalesi, cennetin yeryüzündeki parçalarından biri. Artvin’in en görülesi yerleri arasındaki bu doğa güzelliğine ulaşırken sizleri vadinin en güzel yüzleriyle tanıştıracak. Camili Köy merkezinden yürüyerek gidebilirsiniz Maral Şelalesi’ne.

Yeşil'in ve doğanın en bakir olduğu yerdir Artvin .. İnsanlarının kültür seviyesinin yüksekliği dikkatimi çekmişti okuyan ve düşünen illerimizin başında gelir,bu bilinç Artvin'e de yansıyor doğasını korumadaki mücadelesi gelen misafirlerini ağırlamada ki hassasiyeti, kültürlerine olan sahiplenilmelerini  sevdiğim illerin başında gelir, özellikle yeşil vadi otel Atanur bey selam olsun size ..
Artvin, Türkiye Cumhuriyeti'nin Karadeniz Bölgesi'nin Doğu Karadeniz Bölümü'nde yer alan bir ildir. Türkiye'nin Gürcistan'la olan sınırında yer alan kuzeydoğu köşesidir. Doğusunda Ardahan ili, güneyinde Erzurum ili ve batısında Rize ili vardır. Merkez ilçesi dahil 8 ilçeden oluşmaktadır. Türkiye'nin en kalabalık 75. ilidir.
Coğrafi ve kültürel yapısıyla Anadolu'nun diğer bölgelerinden keskin çizgilerle ayrılır. Yüzey şekilleri çok engebelidir. İklim çeşitliliği fazladır. İlin en önemli akarsuyu, 1956 yılına kadar adını veren Çoruh Nehridir. Artvin boğalarıyla meşhur bir il olup simgesi boğadır. Murgul'da bakır madeni vardır. Tarihte genellikle Livane ve Çoruh adıyla bilinir. Artvin il nüfusunu Gürcü, Kıpçak Türkleri ve Lazlar oluşturur.
Millî parklarıyla ünlüdür. Şavşat ilçesinde bulunan Karagöl Sahara Millî Parkı içerisinde bulunan Şavşat-Karagöl ve Borçka-Karagöl görülmeye değerdir. Efeler-Gorgit Tabiatı Koruma Alanı esas olmak üzere Camili yöresi Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü tarafından biyosfer rezerv alanı olarak belirlenen Türkiye'deki tek bölgedir ve bir dünya mirası olarak görülmektedir.
TARİH
Tarihi Batum-Kars yolu üzerinde yer alan ve Osmanlı dönemindeki adı Livane  olan yerel ağızda Artavani olarak da bilinen Artvin bir Ortaçağ kentidir. Bununla birlikte 1944 yılında Kılıç Kökten'in yaptığı kazılarda il çevresinde MÖ 3500-2200 yıllarına tarihlenen Kura Araxes (Erken Trans-Kafkasya Kültürü) ile ilişkilendirilen yerleşim izlerine rastlanmıştır. 1877-78 Osmanlı-Rus Savaşı sonrasında Rus Çarlığı'na terk edilen yerleşimdir.27 Şubat 1921'de Türkiye topraklarına katılmış, 4 Ocak 1936 tarihinde yeni kurulan Çoruh ilinin, 17 Şubat 1956 tarihinde yeni kurulan Artvin ilinin merkezi yapılmıştır.
İLÇELERİ
Ardanuç
Arhavi
Borçka
Hopa
Murgul
Şavşat
Yusufeli
Artvin Maral Şelalesi
Ulaştığınız an fotoğraflamaya başlayacak ve en şelalenin her noktasını ölümsüzleştirmek isteyeceksiniz. Doğu Karadeniz’in saf güzellikleri arasındaki Maral Şelalesi’nde yüzme fırsatınız da bulunuyor. Artvin gezinizde; Hatila Vadisi’ni, Karagöl Sahara Milli Parkı’nı ve Artvin Kalesi’ni listenize ziyaret edeceğiniz yerler arasında.
Kafkasör Yaylası
Artvin’in şehir merkezinden sadece 10 kilometre uzaklıktaki Kafkasör Yaylası, hem doğasıyla hem doğanın sunduğu çeşitli renkleriyle göz alıcı bir güzelliğe sahiptir. Ormanlarla çevrili olan Kafkasör Yaylası’nı gördükten sonra burada daha çok vakit geçirmek isteyeceksiniz. Yaylada bulunan bungalovlar konaklamanız için size yardımcı olacaktır. Bir tatilden sadece huzur ve bol dinlendirici günler istiyorsanız; Kafkasör Yaylası sizlere benzersiz doğasıyla birlikte eşlik edecek.. Aynı zamanda yaylada, Kafkasör Kültür ve Sanat Festivali’de düzenlenmektedir. Festival, her haziran ayında yapılıp; boğa güreşleri, folklor gösterileri ve müzik şölenleri yoğun bir ilgiyle izlenir. Kafkasör Yaylası’nı keşfetmek ve tertemiz havasını içinize çekmek yeni enerji depolayacak sizlere. Bu arada şehrin diğer turistik alanları arasındaki; Barhal Çayı, Ardanuç Kalesi, Artvin Kalesi ve Hatila Vadisi de keşiflerinizi bekliyor olacak.
Beyazsu Yaylası
Karadeniz’in muhteşem doğasında varlığını sürdüren Beyazsu Yaylası, Artvin’in Borçka ilçesinde bulunuyor. Doğal güzelliğinin içinde birçok keşif noktası da sunan Beyazsu Yaylası, Karçal Dağları’nın eteklerinde ziyaretçilerini bekliyor. Turizm açısında önemli bir noktadır ve Yıldız Gölü’ne de oldukça yakındır. Ormanlık alandan ziyade çayırlık bir alanda bulunuyor. Yayladaki bir kayadan çıkan su köpürerek aktığı için bu bölge Beyazsu olarak adlandırılmıştır. Artvin’in bu benzersiz noktasında uzun bir tatil de geçirebilirsiniz, kısa bir gezi programı da yapabilirsiniz. Şehrin doğasını gözler önüne seren Papart Vadisi, Arsiyan Yaylası, Mençuna Şelalesi ve Maral Şelalesi sayfalarımızı ziyaret ederek gezebileceğiniz yerler hakkında bilgi edinebilirsiniz. Keyifli tatiller.
Arsiyan Yaylası
Bol oksijenli, bir o kadar huzurlu ve keyifli vakitler sunar Arsiyan Yaylası. Artvin’in en göz dolduran yaylarından biridir. Şavşat ilçesi ile Ardahan’ın Posof ilçesi arasında uzanan yaylanın görülmesi gereken çok köşesi vardır. Burada keyifli bir doğa yürüyüşü yaparken yaylanın küçük gölleriyle karşılaşacaksınız.
Artvin Arsiyan Yaylası
Diğer yaylalardan farklı olan Arsiyan Yaylası’nda kömür madeni ve tuz kayaları bulunmaktadır. Artvin gezinizde Arsiyan Yaylası’na çıkıp doğanın tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Şehirde ziyaret edilmeye değer diğer noktalar ise; Çamburnu Tabiat Koruma Alanı, Mençuna Şelalesi ve Cehennem Deresi Kanyonu’dur. Uzun bir Artvin tatili için hemen hazırlıklarınızı tamamlayın.
Artvin Meşhur Yöresel Yemekleri
Artvin yöresinde, mutfak geleneği çok zengindir. Çorbalar, Süt ve süt ürünlerinden yapılan yemekler, Sebzelerden ve kır otlarından yapılan yemekler, Hamur işleri, Et ve et yemekleri, Ve Tatlılar çeşitlilik içinde üretilmektedir.
Yemek Kültürü
Süt ve süt ürünlerinden yapılan yemekler; peynir kuymağı ve kaymak kuymağı. Sebzelerden ve kır otlarından yapılan yemekler; dağ pancarı, kuş yemeği, gımı, yaban semiz otu, ebegümeci bazı otlardan yemek yapılmaktadır. Taze asma yaprağı ve lahanadan sarma ve yemekler örnek verilebilir. Taze fasulyenin kurutulmuşundan yapılan “Puçuko” özel sebze yemeğidir.
Hamur işleri; Laz Böreği, katmer, erişte, hınkal, çergebaz, bişi, lokum, hamur işlerindendir.
Kışlık kavurma, ağaç şişlerde yapılan kebaplar etli yemeklerin yöreye özgülerindendir.
Keşkek, gendima, herisa, ve şilav gibi yemekler tanelilerden yapılan yemeklerdendir.
Hasuta, kaysefe, zurbiyet ve ballı lokum tatlılardandır.
Çorbalar; Püşürük çorbası, ayran çorbası, tutmaç çorbası, soğan harşosu, çinçar çorbası yöreye özgün çorbalardandır.
artvin yusufeli cağ kebabı
Beyaz Patates
Her türlü sebzenin yanında, özellikle lezzetli “beyaz patatesi” ile yetiştirilir. Ayrıca patates “kuyularda”, toprak altında muhafaza edildiği için yıl boyunca ve lezzetli bir şekilde yenilebilmektedir. Özellikle yuvarlak bir şekilde dilimlenmiş olan beyaz patates, üzerine yağlı peynir serilerek fırınlanır ve öylece ya da balla yenir. Çok özel bir damak tadıdır.
Bal
Bitki türlerinin zengin ve miktar olarak çok olması, yörede arıcılık faaliyetinin yaygın bir şekilde yapılmasını sağlamıştır. Artvin yöresinde üretilen ballar bölgesel olarak tanınmakta ve ilgi görmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder