TATİL FİKİRLERİ - JAPONYA'DAN ARABA SATIN ALMAK - KİRALIK ARAÇLAR - OTELLER - GEZİLECEK YERLER - ŞEHİR BİLGİLERİ - FESTİVALLER - EKONOMİK OTELLER - TATİL KÖYLERİ - RENT'A CAR

Bu Blogda Ara

Booking.com

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim
私の趣味の庭 ガーデニングが大好きで、野菜を育てることにすでに満足しています。 。 Bahçemi seviyorum sebze ve çiçek yetiştirmekten çok mutlu oluyorum Tohumlar toprak ile buluşur, özenle toprağını besler, havalandırır ve sularım, toprağın canlanışında benimde bir katkım olsun istemezmisiniz? Elinizi toprağa sürün, sürünki hayat döngüsündeki mucizelere şahit olun.. Huzur ve mutluluk ✅ 。 Ik hou van tuinieren en ik ben blij om groenten te kweken 。 #ガーデニング #庭 #野菜 #ホーム #ロッテルダム #オランダ #rotterdam #myhome #tuinieren #tuin #groenten #hobi #hobibahçesi #sera #netherlands

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。
庭でお茶を楽しむ いております。☺️ 。 Ik geniet van thee in de tuin 。Bahçemde çay keyfi #tatilfikri #オランダ #turkishtea

İstanbul Binicilik Kulubu




İstanbul Otelleri İçin Tıklayınız 

İstanbul Binicilik Kulübü

#İstanbul Binicilik Kulübü, İstanbul’ un suyu ile ünlü büyük Ormanlarından biri olan Taşdelen/Çekmeköy ormanının sınırındadır, şehir yaşamında unutulan, insanın doğa ve at ile mükemmel uyumunun gerçekleştiği hoş ve huzurlu bir mekan, binicilik sporunun; akademik seviyede, çocuk, genç ve yetişkin binicilere öğretildiği bir spor kurumudur.

Binicilik sporuna başlama yaşı bu branşta ileri ülkelerde olduğu gibi bizde de 4 yaştır. 4-12 yaş arası çocuklar boylarına ve fiziki yapılarına uygun ponylerle (küçük atlarla) eğitim almalıdır. 12-14 yaş arası da İsterlerse pony veya fiziki yapıları müsait olur ise atlarla çalışabilirler. Bu yaşlara kadar ponylerle eğitim alan biniciler daha sonra büyük ata geçerler. Büyük atlarda da yine fiziki yapılarına uygun atlarla çalışmalarını devam ettirmeleri gerekir.

İlk biniş eğitiminden, müsabakalara hazırlık ve ileri seviyede binicilik eğitimi verebilecek bilgi, tecrübeye sahip uzman eğitmenlerimiz, tesisimiz ve atlarımızla yeni, genç ve yetişkin biniciler yetiştirmek amacındayız.

Kulubümüzde Avrupa, Balkan ve Türkiye Şampiyonları ile, Binicilik Yüksek okul Mezunları ve Binicilik Federasyonu onaylı eğitmenler tarafından temel ve ileri seviyede binicilik eğitimi verilmektedir.

Uygulamış olduğumuz eğitim programı evrensel binicilik kuralları doğrultusunda Türkiye Binicilik Federasyonunun hazırlamış olduğu binicilik eğitim programıdır. Çocukların zihinsel ve bedensel gelişimi için uzmanlar binicilik sporunu tavsiye etmektedir.tanitim004a

Kulübümüzde bir açık, iki kapalı biniş alanlarımız, at binişlerini izleyebileceğiniz Restaurantımız ve çocuk Kafetaryamız bulunmaktadır. Kulübümüz aile sıcaklığı ortamında, doğa içinde canlı, neşeli ve eğlenceli bir gün geçirebileceğiniz mekandır.

Ailece gelebileceğiniz Kulübümüzde arzu ederseniz at binebilir veya hoş sohbetlerin yapıldığı şöminelerin önündetanitim003a binicileri izlerken restoran hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

Kulubümüzde at biniş eğitimi, at pansiyon hizmetleri, paintball, tracking, şirket eğitimleri ve turizm firmalarına günlük organizasyon hizmetleri verilmektedir.

Anadolu yakasının en büyük ve görkemli ormanlarına düzenlenen atlı arazi gezilerinde, Kadıköy’ün, adaların ve Marmara denizinin eşsiz panoramik seyrinin keyfini çıkartabilirsiniz.

Kadıköy yakasındaki 22 okulun (Anaokulu/İlkokul/Lise/Üniversite) binicilik faaliyetleri Kulübümüzde verilmektedir.

İstanbul Binicilik Kulübü TEM otobanın IKEA çıkışının Taşdelen / Alemdağ istikametinde 9 km’lik mesafededir.#tatilfikri


Pony ne demektir.

Pony ile at arasındaki fark nedir.

Tek farkı boylarıdır.

Yerden sırt yüksekliği ölçülerek 148 cm nin altında kalan küçük atlara pony denir. Ponyler yetiştikleri ülkelere göre adlandırılırlar.

Midilli pony (Midilli adasında yetişir)

Shetland pony (shetland adasında yetişir)

İrlanda pony (İrlanda da yetişir)

Türk pony (Türkiye’de yetişir)

Yukarıda anlatmaya çalıştığımız gibi Pony ismini yetiştiği ülkelerden alır. Rengi ve şekli ile değil, boyu ile ilgili küçük at demektir. Midilli kelimesi yanlış yerleşmiş bir terimdir.Kulubümüz eğitmenleri Federasyonumuzun düzenlediği Pony eğitim seminerlerinden geçerek sertifika almışlardır. Aralıklarla düzenlenen eğitim seminerlerine katılarak bilgilerini ve eğitimlerini sürekli yenileyerek geliştirmektedirler.

Pony eğitmeni:

1. Teknik ; Bir pony eğitmeninin başlangıç seviyesinde binicilik eğitimi verebilecek atcılık bilgisinin olması gerekir. Federasyonun açmış olduğu eğitim seminerlerine katılmış ve sertifikalı olmalı.

2. Eğitim formasyonu; Çocuklarla iletişim kurabilmeli, Sabırlı ve sevecen olmalı, şevkatli olmalı, çocuk dilinden anlamalı ve onların seviyesine inebilmeli.

3. sosyal olmalı ; Türk aile yapısını bilmeli. Ailelerin isteklerine göre değil, sistemin belirlemiş olduğu eğitim programını uygulamalı.

4.Yetenek seçimi ; Çocukların yeteneğini anlayabilmeli, çocuğun ve ailenin yapısını anlayabilmeli. Ailenin çocuğu ne amaçla getirdiğini anlamalı.

5.Aileyi ve çocuğu dinlemeli ve anlamaya çalışmalı.

6.Tek veya gurup dersi yapabilmeli.

7.Çocukları motive edebilmeli ve biniciliğe devamının sağlayabilmeli.

8.Öğrencileri ile yakın ilişki içinde olmalı, öğrencisini iyi tanımalı, Okul başarısını takip etmeli.

9.Gurup pisikolojisinden anlamalı, her düşüncede öğrenciyi guruba kaynaştırmalı.

10.Lider kapasiteli çocukları örnek olarak kullanmalı, zaman zaman onları geri çekip diğer çocukların öne çıkmasına imkan tanımalı.

11.Animatör olmalı. Çocukların binicilik derslerinden keyif almalarını sağlamalı.

12.Manej güvenlik kurallarına uymak. Öğrencilerin kurallara uymasını özendirmek.



13.Öğrencinin seviyesini anlayabilmeli başarılı olacağına inandığı atı seçebilmeli

14.Aileleri bilgilendirmeli.

15.Çalıştırdığı atları çok iyi tanımalı.

4-12 yaş arası pony eğitimimiz, Avrupa standartlarında olup, gerçek manada pony

eğitiminin verildiği ender kuluplerdendir.

Federasyonumuz 2007 senesinden itibaren pony yönetmeliği hazırlamış ve pony müsabakalarına resmi hüviyet kazandırmıştır.Kulubümüz bünyesinde kurulan Pony takımı binicileri önümüzdeki aylarda lisanslarını alarak resmi müsabakalara katılacaktır.
Alt yapı çalışmalarına devam eden pony binicileri, takıma girebilecek seviyeye geldiklerinde, ailelerinden izin alınarak takıma dahil edileceklerdir.
Türkiye pony engel atlama kategorileri:
P1 kategorisi6-9 yaş maksimum engel atlama yüksekliği 30 cm dir. Parkur en fazla 8 engelden oluşur. Bütün kronemetresiz A baremler yapılabilir. (“ideal zaman yarışması” kronemetresiz sayılır) Kombine engel (dubl/tripl) konulamaz.










İstanbul Otelleri İçin Tıklayınız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder