TATİL FİKİRLERİ - JAPONYA'DAN ARABA SATIN ALMAK - KİRALIK ARAÇLAR - OTELLER - GEZİLECEK YERLER - ŞEHİR BİLGİLERİ - FESTİVALLER - EKONOMİK OTELLER - TATİL KÖYLERİ - RENT'A CAR

Bu Blogda Ara

Booking.com

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim
私の趣味の庭 ガーデニングが大好きで、野菜を育てることにすでに満足しています。 。 Bahçemi seviyorum sebze ve çiçek yetiştirmekten çok mutlu oluyorum Tohumlar toprak ile buluşur, özenle toprağını besler, havalandırır ve sularım, toprağın canlanışında benimde bir katkım olsun istemezmisiniz? Elinizi toprağa sürün, sürünki hayat döngüsündeki mucizelere şahit olun.. Huzur ve mutluluk ✅ 。 Ik hou van tuinieren en ik ben blij om groenten te kweken 。 #ガーデニング #庭 #野菜 #ホーム #ロッテルダム #オランダ #rotterdam #myhome #tuinieren #tuin #groenten #hobi #hobibahçesi #sera #netherlands

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。
庭でお茶を楽しむ いております。☺️ 。 Ik geniet van thee in de tuin 。Bahçemde çay keyfi #tatilfikri #オランダ #turkishtea

Ege ve Akdeniz'deki Dalış Bölgeleri








Dalış merakınız var ise hele birde Ege Bölgesini ve denizini seviyorsanız  sizlere Tatilfikriniz de Ege Bölgesinde hem tatil hemde dalış hobinizi gerçekleştirmek içim  bu güzel yerlerin sıralamsını yaptık


Çeşme, İzmir’e 75 km mesafede son yıllarda özellikle plajları ve gece hayatı ile popüler olmuş bir bölgemizdir. Çeşme deyince rüzgarı,  rüzgar sörfü akla gelse de dalış standartları açısından insana keyif veren iyi bir dalış bölgesidir.  Dalış teknelerinin fazla olması Çeşme’de sunulan dalış hizmetinin kalitesini arttırmıştır.
Çeşme’de  dalış yapılacak en popüler noktalar Monem Batığı, Yatak Odası, No Name, 88 Taşları, Yarık Kaya (Ayrık Taş), Ildırı Fener Adasıdır (Pırasa Adası).

Monem Batığı: Dalyanköy’e deniz yolu ile 10 dakika uzaklıktadır. Monem 1956 yılında inşa edilmiş olan bir yük gemisidir. Ekonomik ömrünü tamamladıktan sonra Aliağa Gemi Söküm tesislerindeki kaderini yaşamaya giderken 2004 yılı Kasım ayında Çeşme açıklarında batmıştır. Birkaç sene içinde batık deniz canlılarının barınağı haline gelmiştir. Deniz canlıları ve dalış turizminin hizmetindeki batık, yetmiş beş metrelik uzunluğu ile on sekiz metrede karinasının üzerinde uzanmakta ve her seviyedeki dalıcıya ziyaret şansı tanımaktadır. Batık metal olduğundan tuzlu suyun yarattığı korozyona maruz kalmıştır. Tüplü dalış eğitimi almamış olanlar şnorkel yapma şansına sahiptir. Monem Batığında iri iskorpitler, akyalar ve Ege denizinin diğer balıklarını görebilirsiniz.

Yarık Kaya (Ayrık Taş): Ayrık Taş olarak da adlandırılan üç farklı parkura sahip güzel bir dalış noktasıdır. Dalış noktası adını karadan bir metre kadar ayrılmış olan büyük kaya parçasından alır. ‘Uçuş Duvarı’ olarak adlandırılan 35m den 42 metreye uzanan kısım ileri dalıcılara yöneliktir. Dalış esnasında kovuklara yerleşmiş olan ıstakozlar ve ağlar çok güzel görüntü oluştururlar. Kıyıdan 18 metreden başlayıp 26 metreye kadar uzanan ikinci bir duvar daha vardır. İstakoz ve böceklerin çok bol olduğu bir bölgedir.

Yatak Odası: Bu nokta küçük bir ada olmasına rağmen harika bir dip yapısına sahiptir. Dip derinliği 40 metre olan bu nokta 8-10 metre seviyelerinde bulunan muhteşem mağarasıyla ünlüdür.  Mağaraya varmadan altından geçilen kemer, mağara girişindeki ve içindeki süngerler ve mercanlar, duvarlarına yuvalanan böcekler görsel bir şölen sunar. Mağaranın tepesindeki açıklıktan içeri giren güneş ışınlarının yarattığı görüntü gerçekten görmeye değerdir. Dipteki kum nedeniyle mağaraya ilk giren grup olmak her zaman avantajlı oluyor. Bu noktada Baraküda sürüleri, Karagözler, Orfozlar ve Böcekler sıklıkla görebileceğiniz canlılardır. Akdeniz foklarının da ziyaret ettikleri bu ada genellikle günün son dalışı için tercih edilir.

Dalış Yapabileceğiniz bölgelerde konaklama Hizmeti veren Otellerin listesi için Tıklayınız 


Fener Adası: Dip derinliği en fazla 15-18 metreye kadar olan bu ada akıntılı dalışından hoşlananlar için ideal bir bölgedir. Şanslıysanız adanın daimi ziyaretçilerinden foklarla karşılaşabilirsiniz. Ada etrafında iki dalış noktası vardır. Her iki dalış noktasında fazla derin olmayan dip yapısından dolayı genelde ikinci dalışlar için kullanılmaktadır. Derinlikleri 18 mt. olan yörede yapılacak dalışlarda renkli dip yapısı ilginizi çekecektir. Her türlü sünger ve mercanın bulunduğu ada yöresinde karagöz, sarpa gibi küçük sürü balıkları dalışa renk katmaktadır. Kimi kez fokların görüldüğü adada birkaç eski fok mağarası da bulunmaktadır. Dalışlar sırasında koruma altında olan foklar ile karşılaşılsa bile yaklaşmamaya özen gösterilmelidir.

Göbek Taşı: Eşek adasının mercan boğazında yer alan geniş bir alana yayılmış bir resiftir. Duvar 16 metrelerden başlayıp 55 metrelere kadar uzanır. Durgun havalarda tercih edilen bu bölge kumluk zemin ortasında yükselen kayalarıyla güzel bir manzara oluşturur. Bu noktada akya, sinarit ve baraküda gibi balıkları görmek olasıdır.  Tecrübeli dalıcıları yönelik olan bu bölgede dalış öncesi akıntıya dikkat etmek gerekir eğer kuvvetli ise dalmamakta fayda vardır.

Eşek Adası: Etrafında birçok dalış noktası olmasına rağmen yarık kaya noktası adanın en güzel yeridir. Derinlik 50-60 metrelere kadar inmektedir, özellikle üstü 20 metrelerden başlayıp dibi 40 metrelere kadar inen doğu duvarı her dalıcının görmek isteyeceği bir yerdir.

88 Taşları: Eşek adasının  güneyinde bulunan bu nokta Poyraz havalarda özellikle tercih edilir. Dip derinliği 43 metre derinliğe kadar uzanan bu bölgede kayalık dip yapısı 20 metrelerden başlar.  Sazlıkların arasında ahtapotlar, pinalar ve sübyeler dikkat çeker.20 li metrelerde başlayan kayalık dip yapısı ile bir hareketlilik başlar. 30 metre civarında Roma döneminden kalma birçok amfora vardır. Amforaların arasında müren görme ihtimali hayli yüksektir.   Bu bölgede ayrıca eşkina sürüler halinde bulunmaktadır. Bol miktarda olmasa da ıstakozlarda bu bölgenin canlıları arasında yer alır.  İleri düzey dalıcılar için derin kısımları – başlangıç düzeyindeki dalıcılar için ise daha sığ olan güney kısımları uygundur.



Noname: Makri adasının güneye Dalyanköye bakan kısmına verilen addır. Poyraz havalarda tercih edilen dalış bölgelerinden biridir ve başlangıç seviyesi dalıcıları için, eğitim için, deneme dalışı için ideal bir bölgedir. Dip derinliği 15 metre olan bu bölgede sargoz ve karagözlerden bol miktarda görmek mümkündür. Eğer şanslı iseniz eriştelerin arasında deniz atı görebilirsiniz.

Patlak Taş: Eşek adasının güney ucundan Dalyanköy tarafına doğru su üstüne  yarım metrelik taşma yapan bir resiftir.  Açık suda bulunduğu için her hava koşulunda dalış yapılamaz. 16 metreye kadar uzanan bir duvar ve serpme kaya parçalarından oluşan dip yapısı vardır. Bu noktada Karagöz, çipura, orfoz, müren gibi balıkları sık sık görebilirsiniz. Arasıra barakuda ve akya sürülerine de rastlanır.

Baraküda Taşları: Makri adalarının çok yakınında yeralan bu dalış noktası 10 metre den başlayıp 50 metrelere giden güzel bir dip yapısına sahiptir. Çok zengin ve renkli bir sualtı yaşamını barındırır. Şanslı iseniz barakuda sürülerine rastlayabileceğiniz bir yerdir. Dalış 12 metrelik zemine varıldıktan sonra doğuya doğru başlayıp daha sonra dairesel bir rota izleyerek yapılır. Tecrübeli dalıcıların dalış yapacağı derinliklerde sinarit ve kaya levreklerini görebilirler.

Ildırı Mağara Resifi: 2004 yılında dalışa açılan bu nokta en güzel dalış noktalarından birisidir. Resifin batıya bakan tarafında güneyden kuzeye doğru yaklaşık 70 metre uzunluğunda bir duvar uzanmaktadır. Duvar 12 metreden başlayıp 35 metreye kadar uzanmakta, 21 metrede birbirine bağlı 3 adet mağara bulunmaktadır. Bu mağaralardan 12 metre derinliğe çıkan iki adet baca vardır. Resif çok zengin balık türlerine sahiptir. Hemen her tür balığa rastlayabilirsiniz. Acemi dalıcıların mağaraya girmesi dip yapısı bakımından uygun değildir. Yüzerlilikleri iyi olmayan dalıcılar dipteki kumu bulandırıp görüşü engelleyebilirler.

Ildırı Fener Adası: Fener adası Mağara resiflerine çok yakın bir adadır. Resif  35 – 40 metrelere kadar çok güzel kovuklar ve girintilerle doludur.  Bol miktarda bulunan sarı tüp süngerleri, kırmızı süngerlere ve çiçek mercanları sualtında muhteşem bir manzara oluştururlar.




Karaburun 
Karaburunda bulunan dalış noktaları her türlü dalış seviyesine uygun dalış noktalarıdır,gerek sualtı doğa güzellikleri gerekse temizliği ile diğer bölgelerle yarış içindedir.Dalış noktaları olarak şuraları sayabiliriz.

Küçük reef: Her hava koşulunda dalışa müsaade etmeyen bölgede 5m ile 25 m arasında dalışlar gerçekleştirilebilir.canlılık bakımından güzel bir bölgedir.

Ev taşı: Derinliği max. 12-13 metreyi bulan bir bölgedir,dalışa yeni başlayan arkadaşların tecrübelerini arttırabileceği bir noktadır.

Eski fokyuvası: Derinliği 30 metre civarında olan bölgenin en ilginç özelliği kayaların oluşturduğu su altı sergisi..

İrem-Mete: Her türlü dalışa yani akıntı, derin dalış için uygun bir bölgedir, her seviyeye uygun derinlikleri mevcuttur ancak tecrübe gerektiren ilginç bir bölgedir. 4m ile 53 metre arası derinliğe sahiptir.

Küçükada çevresi: K. ada açık deniz Her havada dalış yapılabilen k.ada kuytudan girilip 20-25m derinliğe ulaşan yarık ve anforaların olduğu bir bölgedir.


Küçükada batı burnu : 8m ile 12 metre arası derinliği olan bu bölge fotoğrafçılar için ilginç bir bölgedir.



Marmaris
Marmaris doğal limanı ve çam ağaçları arasında bir bölgedir. Uzun kıyı şeridi tamamen binaların istilası ile kaplanmış olsa da hala turizm açısından önemli bir bölge olarak bulunmaktadır. Marmaris’ de 52 ayrı dalış noktası bulunmaktadır.

Sarı Mehmet Burnu: Turunç ile İçmeler arasında kalan burun ve koy eğitim dalışları ve tecrübeli dalgıçlar için güzel bir dalış noktasıdır. 5 mt ile 21 mt arası kayalık yapıya sahiptir. Bol miktarda karagöz, melanur sürüler halinde dolaşır. Ahtapot, orfoz ve müren her dalışta görülebilir. Gece dalışına çok uygun ve akıntının olmadığı, büyük kayaların dik di durduğu tatlı bir şekilde derinleşen dalış noktasında, Katedral Mağarası denilen bir kovuk bulunmaktadır.

Keçi Adası Feneri: Marmaris’ten açık denize doğru çıkılırken Fenerin olduğu burundur. 8-10 mt’den 38 mt’ye kadar inen ve tecrübeli dalgıçlara zevk veren bir dalış noktasıdır. Şanslıysanız bol miktarda büyük balık, karavida, müren, ahtapot görebilirsiniz. Ay dönümlerinde tatlı ve değişken akıntı yapar. Bol miktarda amfora kırıkları ilginizi çekecektir.

marmaris_2İnce Burun Feneri: Yıldız Adası’nın Marmaris koyuna bakan tarafındadır. Açık denizdeki dalış noktalarına göre sualtı görüşü biraz düşüktür. 3 mt’den 40 mt’ye kadar, sualtı dağlarının bulunduğu, gerçek bir tropik deniz görüntüsüne sahip dalış yeridir. Genelde sezon sonlarında büyük akya ve sinarit sürüleri ve çok değişik renkli süngerler bu noktayı sualtı fotoğrafçıları için ilginç kılmaktadır.

Hayıtlı Burun: Marmaris çıkışında Keçi Adası Feneri’nin karşısındaki burundur. Hem eğitim amaçlı kullanılan, hem de tecrübeli dalgıçların çok fazla dalış yapabildiği, ancak hala enteresanlığını koruyabilen bu noktada az da olsa amfora parçalarına rastlanır. 5 mt ile 38 mt arasında kayalık bir zeminde 30 mt’lere inildiğinde büyük orfozları görebilirsiniz.

Abdi Reis Koyu: Yıldız Adası’nın açık deniz tarafında, aynı zamanda dalgıçların suyun berraklığından dolayı Akvaryum da dedikleri çok güzel bir dalış noktasıdır. Eğitim dalışları için uygun ve enteresan olan bu nokta, tecrübeli dalgıçlar oldukça eğlenceli dalış yapılabilecek heyecan verici yerlerdendir. Yüzeyden 33 mt’ye  kadar iner ve genelde 12mt’lerde başlayan döküntü kayalıklarda balıklar görülebilir. Fosforlu Mağara’ya yakın olmasından dolayı çok fazla deniz trafiği vardır.

Yazih Kaya: Yıldız Adası’nın açık deniz tarafından 3 mt’den 30-32 mt’lere inen bir dalış noktasıdır. Genelde sabah dalışı için çok uygun olan, güzel büyük kayaların ve dik duvarların olduğu bu nokta öğleden sonra çabuk gölge yapar. Bol miktarda sargoz, karagöz ve melanur sürüleri dalgıçları selamlar. Renkli mağara yönüne yüzüldüğünde böcek görmek olasıdır.

Baca Mağarası: Kesin olarak sualtı fotoğrafçılarının ilgisini çekecek bir noktadır. Dalgıçlar tarafından dalınması gereken, Marmaris’in en ünlü mağarasıdır. 5 mt’den 50 mt’ye kadar inen, hem eğitimdeki, hem de tecrübeli dalıcılara birlikte hitap eden bir dalış yeridir. Tam burunda 14 mt’den girilip 4 mt’den çıkılan büyük bir şömineye benzeyen konik yapısı ile bacayı andıran bir mağaradır. Mağara içinde bol miktarda kırmızı beyaz çizgili kardinal balıkları ve küçük karidesler her dalışta görülebilir.

Aksu Koyu: Yıldız adasının açık deniz tarafındadır. Dibe doğru masmavi derinleşmesi ile heyecan vericidir. Eğitim dalışları yapanlara, tecrübeli dalgıçlara ve teknede olup da dalgıç olmayanlara hitap edecek tek koydur. Açığa doğru biraz yüzüldüğünde 18-20 mt’lerden itibaren büyük orfozların görüldüğü bir kayalık, tam burunda 40 mt’lere ulaşan bir duvar ve göbeğinde tam daire bir deliği olan Bizans amforası görülmeye değerdir.

Kütük Burnu: Yüzeyden 52mt’lere inen ve duvar dalışı için çok uygun olmasına karşın dip büyüsüne kapılarak limitlerin aşılabileceği, bu nedenle daha dikkatli olunması gereken bir dalış noktasıdır. Her dalışta kesin olarak büyük müren ve sinaritler görülebilir. Ay dönümlerinde değişken akıntıya sahiptir.

Kadırga Koyu: Marmaris’e en uzak noktada, Kadırga Feneri’nin karşısında girişteki kayalığın bulunduğu dalış noktasıdır. Yüzeyden 38-40 mt’lere kadar inen güzel bir kaya yapısına sahiptir. Hem eğitim alanların hem de tecrübeli dalgıçların unutulmaz dalış yapabilecekleri ender yerlerdendir. Burada Fener binası yönünde 15 mt’den başlayan Helenistik çağa ait bir batık gemi kalıntısının bulunduğu Amfora tarlası vardır. Tamamen kaya üzerinde kalması nedeniyle yüzlerce amfora kayalara  yapışık durumdadır. Bilhassa sezon başında kayalıklarda ve amforalar arasında eğer şanslıysanız bol miktarda böcek ve karavida görmeniz olasıdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder