Bu Blogda Ara
ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim

私の趣味の庭 ガーデニングが大好きで、野菜を育てることにすでに満足しています。 。 Bahçemi seviyorum sebze ve çiçek yetiştirmekten çok mutlu oluyorum Tohumlar toprak ile buluşur, özenle toprağını besler, havalandırır ve sularım, toprağın canlanışında benimde bir katkım olsun istemezmisiniz? Elinizi toprağa sürün, sürünki hayat döngüsündeki mucizelere şahit olun.. Huzur ve mutluluk ✅ 。 Ik hou van tuinieren en ik ben blij om groenten te kweken 。 #ガーデニング #庭 #野菜 #ホーム #ロッテルダム #オランダ #rotterdam #myhome #tuinieren #tuin #groenten #hobi #hobibahçesi #sera #netherlands
庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。
İstanbul Sarayları & Köşkleri
İstanbul 21 yüzyılda megapol olarak dünya şehirlerinin içinde kültür sanat ve tarihi geçmişi ve özel binaları ile gelen misafirlerini büyülemektedir.. Bizans ve Osmanlı'dan kalan saraylar her dönemde yenilenerek bugüne gelmeyi başarmıştır .. bir çoğunu yangınlarda kaybetsekte kendini yenileyerek bulunduğu dönemde isminden sözettirmeyide başarmıştır. Bizanas döneminde kullanılan saray osmanlı'nın eski saray ve haremde gözyaşı sarayı olarak kullanılması şimdi yerinde İstanbul Üniversitesinin dünya da eğitim logosu ve markası olarak kullandığı alanı oluşturmaktadır.
Topkapı Sarayı
1453 yılında İstanbul'un Fethinden sonra Şu anki tarihi yarımada olarak bilinen alanda inşaa edilmiştir 350 yıl Osmanlı İmparatorluğunun yönetildiği ve özel mahremiyetinin yaşadığı saraydır
Topkapı Sarayı Hakkında Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız
Çinili Köşk
Topkapı Sarayının içinde yer alan bu güzel Köşk İznik'ten getirlen Çinilerle yapılması ve özel görüşmlerin organize edildiği olarak tarih sayfalarında yer almaktadır .
Çinili Köşk ile ilgili detaylı bilgi için Tıklayınız
Tekfur Sarayı
12. Yüzyılda yapılan saray Bizans döneminden bugüne ulaşabilen tek saraydır. Fatih Edirnekapı'da bulunan saray günümüzde restore edilmiştir . Tarihi bir çok olaya sahit olan sarayda Arkeolojik kazılar devam etmektedir
Tekfur Sarayı ile ilgili detaylı bilgi için Tıklayınız
Aynalı Kavak Kasrı
17. yüzyıldan itibaren Haliç kıyılarını süsleyen ve günümüzde Aynalıkavak Kasrı adıyla tanınan yapı, Osmanlı İmparatorluğu döneminde “Aynalıkavak Sarayı” ya da “Tersane Sarayı” olarak bilinen yapılar grubundan günümüze ulaşabilen tek örnektir. Tarihsel kaynaklardan, yörenin Bizans döneminde de imparatorlara ait bir dinlenme yeri olduğu anlaşılmaktadır.
Aynalıkavak Kasrı ile ilgili bilgi için Tıklayınız
Yıldız Sarayı - Şale
Beşiktaş, Ortaköy ve Balmumcu arasında, Boğaziçi’ne egemen bir konumda 500.000 m2lik bir alanı
kaplayan Yıldız, yerleşim tarihi Bizans dönemine dek inen bir koruluktur. İstanbul’un fethinden sonra “Kazancıoğlu Bahçesi” adıyla anılan bu koruluk, büyük bir olasılıkla Sultan I. Ahmed (1603-1617) döneminde, Padişah’ın “Hasbahçe”leri arasına katılmıştır.
Yıldız Sarayı İle ilgili bilgi İçin Tıklayınız
Beşiktaş Ilhamur Kasrı
Beşiktaş, Yıldız ve Nişantaşı arasında kalan Ihlamur Vadisi’nin, 18. yüzyılda, Tersâne Eminlerinden Hacı Hüseyin Ağa’ya ait olan ve bu yüzden “Hacı Hüseyin Bağları” adıyla tanınan bir mesire yeri olduğu bilinmektedir.
Beşiktaş Ilhamur Kasrı Detaylı Bilgisi için Tıklayınız
Beylerbeyi Sarayı
Beylerbeyi Sarayı, Osmanlı padişahlarının sayfiye mekânı ve yabancı devlet başkan ya da hükümdarlarının ağırlanacağı bir devlet konukevi olarak düşünülmüş ve devrin padişahı Sultan Abdülaziz’in (1861-1876) isteği üzerine inşa edilmiştir.
Beylerbeyi Sarayı Detaylı Bigisi için Tıklayınız
Dolmabahçe Sarayı
Dolmabahçe Sarayı, otuz birinci Osmanlı padişahı Sultan Abdülmecid (1839-1861) tarafından yaptırılmıştır.
Dolmabahçe ile ilgili deyatlı bilgi için Tıklayınız
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder