TATİL FİKİRLERİ - JAPONYA'DAN ARABA SATIN ALMAK - KİRALIK ARAÇLAR - OTELLER - GEZİLECEK YERLER - ŞEHİR BİLGİLERİ - FESTİVALLER - EKONOMİK OTELLER - TATİL KÖYLERİ - RENT'A CAR

Bu Blogda Ara

Booking.com

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim
私の趣味の庭 ガーデニングが大好きで、野菜を育てることにすでに満足しています。 。 Bahçemi seviyorum sebze ve çiçek yetiştirmekten çok mutlu oluyorum Tohumlar toprak ile buluşur, özenle toprağını besler, havalandırır ve sularım, toprağın canlanışında benimde bir katkım olsun istemezmisiniz? Elinizi toprağa sürün, sürünki hayat döngüsündeki mucizelere şahit olun.. Huzur ve mutluluk ✅ 。 Ik hou van tuinieren en ik ben blij om groenten te kweken 。 #ガーデニング #庭 #野菜 #ホーム #ロッテルダム #オランダ #rotterdam #myhome #tuinieren #tuin #groenten #hobi #hobibahçesi #sera #netherlands

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。
庭でお茶を楽しむ いております。☺️ 。 Ik geniet van thee in de tuin 。Bahçemde çay keyfi #tatilfikri #オランダ #turkishtea

Marmara Dalış Bölgeleri



Marmara Dalış Bölgeleri

İstanbul'un en tanınmış dalış noktalarını barındıran adalar yüzyıllar boyunca "Papaz Adaları, Ruh Adaları, Bahtiyar adaları" gibi adlarla anılmışlardır. Motorlu taşıtlardan yalnız motor bisiktelin kullanıldığı adalarda ulaşım, bisiklet ya da atlı arabalar ile yapılır. Büyükada, Heybeliada, Burgazada, Kınalıada ve Sedafadası yerleşimin olduğu adalardır. Kaşıkadası, tavşanadası, Yassıada ve Sivriada ise sivil yaşamın olmadığı ve dalgıçların sık uğradığı adalardır.


Yassıada
Yerleşim olmamasına karşın Yassıada dışındaki diğer adalar tekne ile gidilen, denize girilen adalardır. Oysa Yassıada zaman içinde askeri amaçlar için kullanılmasından dolayı halk tarafından unutulmuştur. Adanın bugünkü konukları ise onu yaz kış unutmayan balıkçılar ve dalgıçlardır.Sualtı dünyasının ilkel canlılarından olan mercan ve türlü anemonların yöredeki renkleri ve çeşitliliği oldukça yoğundur. Oluşumları 500 yıl öncesine varan mercanlar Marmara'nın belki de en eski bekçilerindendir. Kızıldeniz'i andıran kırmızı ve beyaz renklerdeki yumuşak mercanları görüntüleyebilmek için Yassıada ve çevresindeki artık uğranmayan limanlara demirlemeniz yeterlidir. Derinlerde saklı olan bu kırmızı hazineler, Marmara dalışlarının en görkemli renklerini sergiler. Derinliğin 35 metreyi geçtiği, su sıcaklığının mevsime göre 9-17 derecelere düştüğü, mavinin kaybolup karanlığın başladığı yerlerde fenerinizi yaktığınızda anlatmak istediklerimi göreceksiniz.Mercanlar genelde 38 metreden sonra görülmeye başlar. Fotoğrafçıların makro mercekleri ile yapacakları çekimlerde mercanların üzerindeki polipler ve karidesler de ayrı bir güzellik taşırlar.



Sivriada
Yerleşimin olmayışından ve çok güçlü akıntılardan dolayı dalışa oldukça yatkın bir yöredir.İstanbul'da dalış eğitimi veren kuruluşların da hafta sonlarında uğrak yeri olan adanın kuytu limanlarına gerçekleştireceğiniz dalışlarda birçok canlının fotoğrafını çekme olanağı bulursunuz. Sivriada'nın yaklaşık 45 metre derinliklerinde genellikle Ege Denizinde yaşayan mor renkli Deniz Tavşanı ile Marmara'da karşılaşmak olasıdır. Kalan birkaç kırık amfora kulbu ise yeni dalgıçlar için oldukça ilginçtir.Zıpkın ile dalan eski dalgıçlar ise ada ve yöresinde yakaladıkları sinarit ve böcek öykülerini aradan geçen 20 seneye karşın bugün bile 67 metredeki ünlü taşı da unutmadan ballandıra ballandıra anlatırlar.Bizans amfora batığı (Sedef adasında yasak bölgede), Deniz iğnesi, deniz atı vs görülebilir.

Sedef Adası ve Tavşan Adası
Adanın güneyinde bulunan Bizans batığından dolayı yöre dalışa kapalıdır. Dolayısı ile dalışlar Sedef Adası'nın güneyindeki Neandros (Tavşan adası) kayalıklarında gerçekleştirilmektedir. Değişik renklerdeki deniz anaları derinlik artmasına karşın yanınızdan ayrılmayacaktır. Özellikle üreme zamanlarında kıyıya yakın yerlerde görmeye alışık olduğumuz deniz analarının bu değişik renkleri sizi ürkütmesin. Türleri ile ilgili hiçbir bilginiz yoksa pek yaklaşmamaya özen gösterin. Derinlik saatiniz 37 metreyi gösterdiğinde karşınıza balıkçı ağları ile donanmış bir kayalık çıkacaktır. Dalgıçlar tarafından Hayalet Kaya olarak adlandırılan bölge çeşitli canlıları barındırmaktadır. Beyaz renkli yumuşak mercanların kuşatmasına uğramış bu kaya, Marmara'nın diğer dalış bölgeleri gibi makro fotoğrafçılara çoşku verecektir. Derinlere doğru dip kumunu izleyin. Kırılmış ya da içi boşalmış pnaları kendilerine barınak yapmış yengeçler, fenerinizin ya da flaşınızın ışığında size poz verecektir. 47 metreye vardığımızda dekompresyon durakları için geriye dönüş süresinin geldiğini unutmayın.



Büyükada
Adanın arkasında Sedef adası'na bakan bölüm "At Mezarlığı" diye adlandırılır. Ansızın derinleşen kayalıklarda istakoz ve böceklerin yanı sıra iri karagözlerle karşılaşmanız sizi şaşırtmasın. Kumluk alanlarda ise türlü kabuklular ürkek tavırları ile fotoğrafçıları bekler. iri ve çeşitli deniz yıldızlarının yoğunluğu ilginizi çekecektir.

Heybeliada
Nehandros (Balıkçı adası / Eşek adası) - Heybeliada Çamlimanı civarı



İkinci Boğaz Köprüsü altı :
Saç batığı (Üst 18 metrede, altı 45 metrede) Akıntıdan ötürü sabah erken saatlerde dalış yapılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder