TATİL FİKİRLERİ - JAPONYA'DAN ARABA SATIN ALMAK - KİRALIK ARAÇLAR - OTELLER - GEZİLECEK YERLER - ŞEHİR BİLGİLERİ - FESTİVALLER - EKONOMİK OTELLER - TATİL KÖYLERİ - RENT'A CAR

Bu Blogda Ara

Booking.com

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim
私の趣味の庭 ガーデニングが大好きで、野菜を育てることにすでに満足しています。 。 Bahçemi seviyorum sebze ve çiçek yetiştirmekten çok mutlu oluyorum Tohumlar toprak ile buluşur, özenle toprağını besler, havalandırır ve sularım, toprağın canlanışında benimde bir katkım olsun istemezmisiniz? Elinizi toprağa sürün, sürünki hayat döngüsündeki mucizelere şahit olun.. Huzur ve mutluluk ✅ 。 Ik hou van tuinieren en ik ben blij om groenten te kweken 。 #ガーデニング #庭 #野菜 #ホーム #ロッテルダム #オランダ #rotterdam #myhome #tuinieren #tuin #groenten #hobi #hobibahçesi #sera #netherlands

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。
庭でお茶を楽しむ いております。☺️ 。 Ik geniet van thee in de tuin 。Bahçemde çay keyfi #tatilfikri #オランダ #turkishtea

22 Ağustos 2018 Çarşamba

Karavanda Tatil Fikri





Karavanla Özgür Tatil 

Özgürlük duygusunu hisseden tüm gezginlerin düşündüğü, hayal ettiği ve gönlünün köşesinde yatan tatil hayalidir karavan ve karavancılık.

Karayolların da  seyahat ederken aracımızı sollayan bir karavan gördüğümde onu takip ederim gözümden kayboluncaya kadar çok şanslı olduklarını düşünürüm. 

Karavan özgürlüğün ikinci adıdır... Karavan tatillerinde bir rota belirlense de her zaman o rotanın dışına çıkıldığı bir tatil türüdür.

Karavan da yaşamak her an bir yerleri keşfetme arzusu duyan kişilerin cesaretli seçimleridir. Özellikle evcil hayvanı can dostu olanların da tercih ettiği tatil ve seyahat seçeneklerinin başında gelmektedir . 

Beyaz yakalıların alternatif turizm beklentisi karavan sektörünü hareketlendiriyor. Hesaplamalara göre mali açıdan da daha avantajlı. Üstelik doğaya da zarar vermiyor


Türkiye'de tatil anlayışı değişiyor. İnsanlar artık daha bilinçli, doğaya yöneliyorlar. Karavan tatilini diğer tatil seçeneklerine göre daha zevkli bulanlar artıyor. Hesaplamalara göre mali açıdan da daha avantajlı. Üstelik doğaya da zarar vermiyor. Bu işin gönüllüsü de çok. 


İşte bu durum, karavan sektörünü hareketlendiriyor. Türkiye karavan pazarında üretim yapan yaklaşık 8 şirket var. Üretimin büyük bölümü Adapazarı'nda yapılıyor. Bursa ve Ankara’da da üretici firmalar, ayrıca birkaç da distribütör firma var. Yabancı üretici yok. Pazara yerli üreticiler hakim. Konuştuğumuz üreticiler yurtiçi pazarda yılda yaklaşık 600 karavan satıldığını ifade ediyor. Bu rakamın çok küçük olduğunu ifade eden üreticiler Türkiye'de 5 milyar euroluk bir potansiyel olduğunu belirtiyor. Satışta çekme karavanlarda fiyatlar 15 bile 45 bin lira arasında değişiyor. Motokaravanlarda, araç hariç 60 bin liradan 90 bine kadar gidiyor. 

Ülkemiz karavan turizmini seven kişilerin artması ile bu hizmeti veren kiralık  Karavan Ren-a Carları oluşmaya başlamıştır.

Karavan tatilini bir kez yapmanız halinde hayatınız boyunca ikinci karavan tatilini "ne zaman yapacağım?" diye düşünmeye başladığınız türden bir tatildir. Biz de deneyimlerimizden faydalanarak sizlere karavan tatiline çıkacaklar için olmazsa olmazları listeledik.

Rotanızı siz belirleyin ve direksiyona siz geçin ...


1-Tatil planı ve konaklama güzergahlarını iyi belirleyin
Türkiye ve dünyada özellikle karavan kampları genellikle doğası güzel ve bol yeşillikli yerlere konumlanmış durumdadır. Karavan bir özgürlük sunsa da karavan kamplarında kalmakta yarar var. 

Karavan kamplarının en büyük avantajı ortak tuvalet, banyo dışında aracınıza elektrik ve su depolama yapmanızı sağlayan imkanları sunmasıdır. Kamplar, karavan kültürünün dibine vurmak ve karavan hikayelerini dinlemek için biçilmiş kaftan...

2-Kamp için çadır, uyku tulumu ve diğer ekipmanları alın
Karavan haliyle cüssesi büyük bir araç olduğu için bazen engebeli veya ulaşımı zor arazilerde onu geride bırakmak zorunda kalıyorsunuz. Bu durumlarda ise ihtiyacınız olan uyku tulumu, çadır, fener, elektrik veya ateş kaynağı gibi kamp ekipmanları, karavan dışında bu arazilerde kalmanıza yardımcı olacaktır. Ulaşılması zor koylar, tepeler veya değişik mekanlar için muhakkak bu ekipmanları yanınıza alın.

3-Güvenlik
Karavan tatili sanılanın aksine güvenli bir yolculuktur. Ama tedbirleri elden bırakmamanız gerekiyor.

Özellikle yollarda 

-En önemli kurallardan biri tekin olmayan yerlerde konaklamayın. Benzin istasyonu veya yoldan görünen bir güzergahta konaklamaktan sa kimselerin göremeyeceği yerlerde konaklamanız daha iyi olacaktır. NOT: Tecrübe edildi, onaylandı.

-80 KM süratin üstüne çıkmamak önemli. Savrulma veya devrilmeyi önlemek için.

-Karavanda uzun yolculuklar için en az iki sürücünüz olması yol yorgunluğunu ve riski en aza indirecektir.

-Lastik kontrolleri ve lastik patlamasına karşı stepnenin yerini bilmek yararlı olur.

-Araç çalışmıyorken ve herhangi bir elektrik kaynağına bağlanmamışken aküyü bitirmemek için; fön, fırın ve kettle gibi alet edevatı gerekmedikçe çalıştırmamayı öneririm. Aksi takdirde akünüzü bitirip yolda kalma imkanınız var.

-Yollarda güvenliğiniz için biber gazı spreyi yeterli olacaktır.

-GPS'le kendinizi bir arkadaşınıza takip ettirebilirsiniz.

-Yanınıza özellikle fener alın.

-Gideceğiniz güzergahlardaki hastane ve bölgelerin listesini çıkarın.

-Aracınızda yiyecek saklama yerleriniz olacaktır ve onları doldurun.

-Kırılacak eşyalarınızı araç seyir halindeyken sarsıntı çok olacağından sabitlemeniz iyi olacaktır. Tüp ve elektrikli eşyaları yangın ve gaz sızıntısına karşı kesin sabitleyin.
-Bir ilaç çantası yapın.
4-En az bir tamirci tanıdığınız olsun

Eğer motor veya araç arızalarından anlayan bir yolculuk arkadaşınız varsa bu dediğim maddeyi es geçebilirsiniz. Fakat bu arızalardan anlamıyorsanız en yakın tamirciye gidene kadar telefonla arayabileceğiniz bir tamirci arkadaşınız olması artı puan getirir.

5-Tatili belgeleyin
Karavan tatilinde bagaj sorununuz pek olmayacağından yanınıza alabildiğiniz kadar teknolojik alet alıp tatilinizi fotoğrafların, videoya çekin ve bir şeyler karalayın. İnsanlar tatilden döndüğünüzde karavan anılarınızı görmek isteyecekler.

6-Böceklere karşı korunun
Karavanlarda genellikle sineklik olmaz ve sıcak havalarda araç camları açık bir halde kalınır. Karavanın içine böceklerin dolmaması için cam ve kapılara ilaçlama yapın.

7-Temizlik ile biraz  disiplin şart
Karavan özgür bir tatilin en güzel tarifi de olsa 4 kişi 15 metrekare alanda kalınca bazı ufak kurallar koymanız gerekiyor. Yatılan yerlerin toplanması, mutfak düzeni ve özellikle karavan içinde ayakkabıyla dolaşmamak gibi...

8-Bisiklet, motosiklet veya zodyak bot alın 
Karavan kampına yerleştiniz ama merkeze uzaktasınız... Bu gibi durumlarda karavana en az bir bisiklet alabilirsiniz. Bazı karavanlarda arka, ön veya iç tarafında motosiklet koymanız için bölmeler bile olabiliyor. İmkanınız varsa bu kısımları kullanın. Deniz ile haşır neşirseniz karavanın üst kısmına bir zodyak bot bile yerleştirebilirsiniz.

9-Karavanda tuvalet ve banyo işleri
Karavanda banyo yapma imkanınız olacaktır. Genelde 30 ila 100 lt su tankları olduğundan 1 günde 4 kişi banyo yapıp, bulaşık yıkayabilir. Tuvalette ise pis su tankına dolan insan atıkları ufak jet motoru kıvamındaki bir aletle dışarı fışkırtılabilme şansına sahiptir. Bu boşaltım işlemi genellikle aracın alt ve yan kısmında olur ve boş tarla veya otoyol kenarlarında kirletmeyecek şekilde durduğunuz bir anda düğme vasıtasıyla yapılabilir. Temizlik açısından 4 günde bir boşaltmanız da yarar var.

10-Karavancı selamı
Karavan bir kültür ve yaşam şeklidir. Bir karavancının  diğer bir karavancıya yardım etmesi beklenen bir davranıştır. Özellikle yollarda başınıza bir iş gelirse bir karavancı mutlaka sizi görürse yardım eder. Yollarda her karavancı karşılaştıkları anlarda birbirine korna veya el ile selam verir. Bunu unutmayın...
Sıkça sormak istediğiniz sorular?
Aracı vurdum ne yapacağım?

Kiraladığınız karavanların sigortaları oluyor fakat genellikle imzaladığınız belgeler gereği araca hasar vermeniz durumunda verdiğiniz zararı karşılamak zorunda oluyorsunuz.

Araç kiralamak için hangi ehliyet tipine ihtiyaç var?

Motokaravan yani kamyon kasa ve römorklu yani otomobilinizin arkasına bağladığınız modellerin ikisinde de B tipi yani otomobil ehliyetiniz varsa araçları kiralayabiliyorsunuz. Bazı karavanların kafası tır olduğundan onlar için B ehliyeti yeterli olmayacaktır.

İlk 2 gün neden midem bulanıyor?

Deniz ve karavan yolculuklarının ilk günlerinde mide bulantısı normaldir. Özellikle hep yolda iseniz... Karavan yolculuk esnasında biraz sallandığı için karaya ayak bile bassanız yer sallanıyormuş hissine kapılacaksınız. Korkmayın herkesin başına geliyor ve ilk günlerden sonra geçiyor...


Kadınlar kullanabilir mi?

Geri kamerası ve park uyarı sistemleri olan bir karavanı rahatça herkes kullanabilir.
Karavancılık Terimleri

Moto Karavan: Kasa ile aracın aynı şasi üstünde olduğu karavan türüdür. Genellikle kamyon kafaları ve arkalarında karavan olur.

Römork Karavan: Önde aracınızın olduğu arkada ise çektiğiniz kasanın olduğu karavana römork karavan denir. 

Alkoven: Moto karavanlarda sürücünün üst kısmında olan yataklı bölmeye Alkoven denir.

Yaşam aküsü: Karavanınız seyir halinde değilken tüm elektrikli aletleri çalıştırmanıza yarayan bir jeneratördür.

Atelaj : Araba ve römork (karavan) birbirlerine baglandıkları zaman meydana gelen araç tipidir.

Webasto: Karavanları ısıtmak için en ideal ve kullanışlı yöntem webasto denilen çok az miktarda mazot ile uzun süre ve üfleme şeklinde sağlıklı sıcaklık sağlayan cihazlardır. Bu cihazların ismi Webasto'dur.

Çeki demiri: Römorklu karavanlarda römorku aracınıza bağlayan aparata çeki demiri denir.

Kampervan: Çekme karavan dışında bir  motokaravan tipi olup, bir minibüsün içinin  dekore edilmesiyle ortaya çıkarılan motokaravan modeline karavancılık  dilinde  "campervan" (kampervan) denir. Eh bukadar bilgiden sonra Tatil Fikriniz Karavan ise  hayırlı yolculuklar dileyelim .






















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder