TATİL FİKİRLERİ - JAPONYA'DAN ARABA SATIN ALMAK - KİRALIK ARAÇLAR - OTELLER - GEZİLECEK YERLER - ŞEHİR BİLGİLERİ - FESTİVALLER - EKONOMİK OTELLER - TATİL KÖYLERİ - RENT'A CAR

Bu Blogda Ara

Booking.com

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim
私の趣味の庭 ガーデニングが大好きで、野菜を育てることにすでに満足しています。 。 Bahçemi seviyorum sebze ve çiçek yetiştirmekten çok mutlu oluyorum Tohumlar toprak ile buluşur, özenle toprağını besler, havalandırır ve sularım, toprağın canlanışında benimde bir katkım olsun istemezmisiniz? Elinizi toprağa sürün, sürünki hayat döngüsündeki mucizelere şahit olun.. Huzur ve mutluluk ✅ 。 Ik hou van tuinieren en ik ben blij om groenten te kweken 。 #ガーデニング #庭 #野菜 #ホーム #ロッテルダム #オランダ #rotterdam #myhome #tuinieren #tuin #groenten #hobi #hobibahçesi #sera #netherlands

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。
庭でお茶を楽しむ いております。☺️ 。 Ik geniet van thee in de tuin 。Bahçemde çay keyfi #tatilfikri #オランダ #turkishtea

23 Ocak 2016 Cumartesi

Güneşin Battığı Yer Gökçeada

#tatilfikri




Türkiye’nin en batı noktasında yer alan ve en büyük adası olan Gökçeada, nostaljik evleri, doğal yaşamı, organik ürünleri ve alternatif spor olanakları ile son yıllarda önemli bir turizm merkezi haline gelmiştir. 2002 yılından bu yana ada içerisinde gerçekleştirilen organik tarım faaliyetleri ile özellikle 2008 yılından bu yana gerçekleştirilen tarım turizmi uygulamaları sayesinde misafirlerine eşsiz bir doğal ortam sunan Gökçeada, 2011 yılı Haziran ayında almış olduğu Cittaslow unvanı ile dünyanın ilk ve tek sakin adası olmuştur. Ege denizindeki sörf sporu için en ideal noktalardan biri olan Gökçeada, özellikle son yıllarda çeşitli ulusal ve uluslar arası organizasyonlar ile adından sıkça söz ettirmektedir.Bozulmamış bir doğa, her adımda tarihin en hoş anları ve organik ürünlerle harmanlanmış, çok kültürlülüğün ahengini sonuna kadar duyumsayacağınız bir tatil için Gökçeada eşsiz bir seçenektir.
Tarihi Rum Köyleri
Gök­çea­da’nın Rum köy­le­ri yüz­yıl­lar ön­ce­si­ne da­ya­nan yer­le­şim yer­le­ridir #Gök­çea­da’yı tam an­la­mıy­la his­set­mek için mut­la­ka ge­zil­me­si ge­re­kir, nos­tal­jik görülmeye değer mekanlar. Bademli, Zeytinli, Tepeköy ve Dereköy kentsel sit alanı ilan edilerek koruma altına alınan köylerdir. Köy­ler, za­ma­nın­da kor­san sal­dı­rı­la­rın­dan ko­run­mak için yük­sek te­pe­le­re ve de­niz­den uzak böl­ge­le­re ku­rul­duğundan yük­sek ko­num­la­rın­dan do­la­yı etkileyici manzaraları vardır.
Köy­le­rin ço­ğu taş kap­lı yol­ları, kah­ve­leri, ki­li­se­leri ve ça­ma­şır­ha­ne­leriyle özel­lik­le fo­toğ­raf­se­ver­leri cezbedecek özelliklere sahip. Köy­le­rin ara so­kak­la­rın­da do­laş­tık­ça birçok hoş de­tay­ ya­ka­la­mak müm­kün.
Tuz Gölü
Gökçeada’ya ilkbaharda gelenler Aydıncık sahili yakınındaki Tuz Gölü’nü görmeyi ihmal etmemelidir. Burası flamingoların göç yolu üzerinde olduğundan baharda bu nadide kuşları izlemeye kuş gözlemcileri gelmektedir.
Yazın buharlaşan gölün üstü beyaz tuz tabakasıyla kaplanır. Gölden çıkan siyah çamur bazı hastalıklara iyi geldiği düşünülerek ziyaretçiler tarafından vücuda sürülmektedir.
Ada Koyları
Adada denize girilebilecek koylar Gizli Liman, Yıldızkoy, Aydıncık Koyu, Güzelcekoy, Kapıkaya, Laz Koyu, Mavi Koy ve Yuvalı’dır. Türkiye’nin en batısında yer alan Avlaka Burnu’nunda yer alan Gizli Liman günbatımının en güzel izlenebileceği noktalardan biridir.
Yenibademli Höyüğü
Gökçeada’daki arkeolojik çalışmalar 1996 yılında havaalanının genişletilme çalışması sırasında kurtarma amaçlı olarak Yenibademli Höyüğü’nde başlatılmıştır. Yenibademli Höyüğü. Kaleköy'eçok yakındır, Gökçeada  M.Ö 2000’de Ege deniz ticaretinde bir yeri olduğuna işaret etmektedir.#tatilfikri

Peynir Kayalıkları
Kuzulimanının  yer alan Kaşkaval Burnu, peynir kayalıkları diye çağrılan ilginç kaya oluşumlarına sahiptir. Üstüste dizilmiş peynir kalıplarını andırdığı için bu isim verilmiştir. Bu kayalar ancak denizden tekne ile görülebilmektedir.
Marmaros Şelalesi
Gökçeada, bir adada ender görülebilecek bir şelaleyi barındırıyor. Yaklaşık 40 metre yüksekten dökülen Marmaros Şelalesi adada mücevher gibi durmaktadır.

Gökçeada dünya sakin kentler listesindeki tek adadır.. kırgındır sanki anakaraya haklı yanları da vardır bu kırgınlığının Bir zamanlar Türkiye'nin en  kalabalık köyü şimdi  sakin ve içine kapanmış durumda ..
Gökçeada bir nefes almak mı istiyorsanız?
– Günbatımını Yukarı Kaleköy’den seyredin.
– 15 Ağustos’ta Tepeköy’de yapılan Meryem Ana Şenliklerine katılın.
– Gökçeada’nın lezzetli etlerinden yapılan yemeklerden tadın. Kuzu haşlama, kuzu kapama gibi.
– Aydıncık Plajında sörf yapanları seyredin, hatta siz de özel ders alın!
– Zeytinli’de taş dibekte dövülen dibek kahvesini tadın.
– Gökçeada Dalış Merkezi’nden dalış dersleri alın. Kurslara katılmasanız bile bir kerelik keşif dalışı yapabilirsiniz. Unutmayın Türkiye’nin ilk sualtı milli parkı Gökçeada’da.
– Gökçeada bir organik tarım cenneti. Organik bulduğunuz her şeyi alın, özellikle zeytinyağı… Türkiye’nin tek organik süt ürünleri markası Gökçeada’dan, bunu iyi değerlendirin.
– Sakızlı muhallebi, efibadem, dibek kahvesi ve cicirya mutlaka tadılmalı!
– Genelde Gökçeada’daki organik üretim sertifikalı bağlardan toplanan üzümlerden üretilen ada şaraplarını tadın.
– Ada içerisinde bulunan eski köyleri ziyaret edin, tarihte bir seyahate çıkmış izlenimine kapılacaksınız.
– Aydıncık, Gizli Liman ya da Lazkoyu’nda denize girin. Berrak ve serin sular, sıcak yaz günleri için büyük bir cazibe noktası.
– Marmaros Bölgesinde çam ağaçlarından oluşan ormanlık alanda doğa yürüyüşü yapın.
#tatilfikri #gökçeada #gökçeadaotelleri













#tatilfikri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder