TATİL FİKİRLERİ - JAPONYA'DAN ARABA SATIN ALMAK - KİRALIK ARAÇLAR - OTELLER - GEZİLECEK YERLER - ŞEHİR BİLGİLERİ - FESTİVALLER - EKONOMİK OTELLER - TATİL KÖYLERİ - RENT'A CAR

Bu Blogda Ara

Booking.com

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim
私の趣味の庭 ガーデニングが大好きで、野菜を育てることにすでに満足しています。 。 Bahçemi seviyorum sebze ve çiçek yetiştirmekten çok mutlu oluyorum Tohumlar toprak ile buluşur, özenle toprağını besler, havalandırır ve sularım, toprağın canlanışında benimde bir katkım olsun istemezmisiniz? Elinizi toprağa sürün, sürünki hayat döngüsündeki mucizelere şahit olun.. Huzur ve mutluluk ✅ 。 Ik hou van tuinieren en ik ben blij om groenten te kweken 。 #ガーデニング #庭 #野菜 #ホーム #ロッテルダム #オランダ #rotterdam #myhome #tuinieren #tuin #groenten #hobi #hobibahçesi #sera #netherlands

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。
庭でお茶を楽しむ いております。☺️ 。 Ik geniet van thee in de tuin 。Bahçemde çay keyfi #tatilfikri #オランダ #turkishtea

5 Ekim 2018 Cuma

Zamanın Durduğu Yer Hisart Müzesi

#tatilfikri



























"Tüm zamanların en büyük ideali hayaldir"

Kış aylarında özellikle İstanbul'da bulunuyorsanız, dış mekanların yoğunluğundan sıkıldıysanız sizler için güzel bir o kadar da önemli bir müze hakkında bilgi vermek istedim . Tarihin içine bir yolculuk yapmak deneyimlemek harika bir fikir olmaz mı ?

Hayallerle başlar herşey, tekerleğin öncesinde de  uzay mekiğinin sonrasında da var oldukça insanoğlu hayalleri ile olacaktır,önemli olan hayalleri gerçekleştirebilecek yolculukta yılmadan yorulmadan bıkmadan yürümek.Sizlere bu yazımda küçük bir çocukken hayalleri ile  başlayan bir hobinin dünyadaki tek örnek müze haline getirilişini sizlerle tanıştırmak istedim...
Koleksiyon  ve araştırma merakından başlayan serüven, bugünün 4 katlı binasında müzeye dönüşmesi
Sanayici Nejat Çuhadaroğlu'nun çocukluk döneminden başlayan, araştırma ve biriktirme hobisi .
Çuhadaroğlu 1000 yıllık  dünya zamanını belirli kompozisyonları bugüne taşımasıyla gerçekleşmiştir bu hayalini .Kolay iş değil tüm detayların araştırılması öğrenilmesi ve görsellere dönüştürülmesi, önceleri cam macunu ve dallarla başlayan yolculuk eski kumaşlarla zenginleştirilmesi şimdiler de de birebir mankenlerle küçük maketlerin  üzerinde  birleştirilerek bütünleşmiş durumda sergilenmesi...

Anadolu'nun  Selçuklu döneminden bu günümüze...zamanın durduğu yer Hisartmuseum #tatilfikri

Zemin Kat: Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi'nin zemin katı geniş bir zaman dilimini kapsamaktadır. Zemin katta; Osmanlı Devleti'nin dönemler boyunca geçirdiği sosyal, kültürel ve ekonomik değişimleri gösteren birçok özel aksesuar bulunmaktadır.

Büyük Roma İmparatorluğu ve Bizans İmparatorluğu'na ait eserlerle başlayan katta, Anadolu Selçuklu Devleti ve III. Selim’e kadar ki Osmanlı Devleti dönemine ait eserler sergilenmektedir.

Eşi benzeri olmayan Anadolu Selçuklu dönemi kılıcı, giyen padişahı koruduğuna inanılan tılsım gömlek, Osmanlı Dönemi Cellât Palası, Avrupa ve Anadolu topraklarında kullanılan tabancalar, gürz ve baltalar zemin katta bulunan eserler arasındadır. Ayrıca İstanbul'un Fethi'ni tasvir eden diorama ile Osmanlı ordusunun "Deli" akıncıları, Osmanlı döneminde Topkapı Sarayı'nda yapılan kaplan sergilemesinin canlandırması yine zemin katta.




















1.KAT: Müzenin 1.katında ağırlıklı olarak Osmanlı eserleri bulunmaktadır. III. Selim döneminden
başlayan eserler 1900'lerin başına kadar gelmektedir. Bu kısımda dönemi kronolojik olarak yansıtan oldukça değerli kılıç, tabanca, sancak ve kıyafetler yer almaktadır. Nadir bulunan 18.yy. Zülfikar ağızlı Türk palası da yine bu katta sergilenmektedir.




















2.KAT: Müzenin 2. Katında Osmanlı Devleti’nin son dönemlerine ait eserler yer almaktadır. Trablusgarp Savaşı, Balkan Savaşları, 1.Dünya Savaşı ve bu savaşa bağlı olarak Çanakkale ile Doğu Cepheleri (Sarıkamış) 2. Katın konuları arasındadır. Bu ısımda Atatürk’ün üç ayrı savaştaki kıyafetlerini birebir yapılmış Atatürk modelleri üzerinde görmek mümkündür. Ayrıca önemli savaş sahnelerini tasvir eden dioramalar, silahlar ve kostümler ziyaretçilerin ilgisini çekecek diğer kısımlardır.






















3.KAT:  Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi’nin 3.katı 1.Dünya Savaşı’nın son dönemlerini ve Kurtuluş Savaşı mücadelesini konu edinmiştir. Ayrıca 2.Dünya Savaşı’nın ilk dönemlerine ait pek çok eser ve diorama da yine bu katta sergilenmektedir. 
























4.KAT: Müzenin dördüncü katında 2.Dünya Savaşı’na ışık tutan eserler sergilenmektedir. Ayrıca bu katta Kore Savaşı, Kıbrıs Barış Harekâtı, Körfez Savaşları gibi yakın sayılabilecek önemli savaşlara ait eserler de bulunmaktadır.



















Hisartmuseum Cafe: Müzenin son katında bulunan Hisart Cafe’de; Gladyatörler, Vikingler, Korsanlar gibi tarihin ilgi çekici unsurları, Indiana Junes, Yüzüklerin Efendisi, Yıldız Savaşları gibi ses getiren Hollywood yapımlarından sahnelerin canlandırıldığı diorama ve figürler sergilenmektedir.




















İstanbul'a geldiğinizde bu özel müzeye  zaman ayırın,çocuklarınızı bu müzeyi görmelerini sağlayın .
küçük bir koleksiyon merakıyla  başlayan serüvende tarihi ve zamanı durdurmak takdir ve örnek alınacak bir çalışma olarak  düşünüyorum.. Çocuklarımıza güzel çalışmaları sunmak ve onları  teşvik etmek biz büyüklerin amacı ve görevi#tatilfikri
Müzenin adresi : Hürriyet Mah. Cemil Bengü Cad. No: 21 34403 Çağlayan / İstanbul / Türkiye
T.+90 212 296 98 04
Müze Ziyaret saatleri :
Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi:

10:00 - 18:00
Pazar / Sunday: 12:00 - 18:00

GİRİŞ ÜCRETLERİ
Yetişkin : 20 TL
Grup (10 Kişi ve Üstü) : 15 TL
İndirimli Bilet : 10 TL
(Öğrenci ve Öğretmenler)

Ücretsiz Girişler :
Engelli vatandaşlar ile onların "1" adet refakatçileri, Savaş Gazileri



























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder