TATİL FİKİRLERİ - JAPONYA'DAN ARABA SATIN ALMAK - KİRALIK ARAÇLAR - OTELLER - GEZİLECEK YERLER - ŞEHİR BİLGİLERİ - FESTİVALLER - EKONOMİK OTELLER - TATİL KÖYLERİ - RENT'A CAR

Bu Blogda Ara

Booking.com

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim
私の趣味の庭 ガーデニングが大好きで、野菜を育てることにすでに満足しています。 。 Bahçemi seviyorum sebze ve çiçek yetiştirmekten çok mutlu oluyorum Tohumlar toprak ile buluşur, özenle toprağını besler, havalandırır ve sularım, toprağın canlanışında benimde bir katkım olsun istemezmisiniz? Elinizi toprağa sürün, sürünki hayat döngüsündeki mucizelere şahit olun.. Huzur ve mutluluk ✅ 。 Ik hou van tuinieren en ik ben blij om groenten te kweken 。 #ガーデニング #庭 #野菜 #ホーム #ロッテルダム #オランダ #rotterdam #myhome #tuinieren #tuin #groenten #hobi #hobibahçesi #sera #netherlands

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。
庭でお茶を楽しむ いております。☺️ 。 Ik geniet van thee in de tuin 。Bahçemde çay keyfi #tatilfikri #オランダ #turkishtea

20 Eylül 2018 Perşembe

Tatil & Yemek





Tatil veya  iş amaçlı  seyahatlerimiz de  yemeklerdeki temizlik ve  tatlar bizler için çok önemlidir.
Yaşadığımız  yerden uzaklaşarak gittiğimiz her yer aslında keşif tir. Bölgeyi, şehri , ülkeyi insanları ve kültürleri tanırken hepimizin ortak noktası acıktığımız da karnımızı doyurmaktır. Bu temel ihtiyaçtır. Karnımızı doyururken nelere dikkat ediyoruz veya neleri yemek istiyoruz
 Keşfetmeye başladığımız yerin araştırmasını yaparken  yemek kültürü  ön sırada yer alır. Buranın ünlü yemeği veya yiyecekleri nelerdir diyerek sorulara başlarız.
Malzemeleri,pişiriliş şekilleri,sunum  şekli değişse de amaç yemektir... Sık seyahat eden kişiler konunun uzmanı olmuşlardır.aslında, eh bir de  iştahlı ve yemek kültürüne meraklı ise keyifle yemeklerini yerler.

Türkiye  Gastronomi  Laboratuvarı gibidir...

Türk, Osmanlı, Arap,Yunan,Ermeni,Yahudi, Gürcü, Trakya yemeklerinin  haricinde   bölgelerin coğrafi komşuları ile yemeklerin sentezlenmesi ile güzel tatlar oluşturarak geliştirmiştir. Ülkemizde hamur işlerinin, tatlıların zeytinyağlı ve etli yemeklerin çeşitliliği ,kurutulmuş sebze yemeklerinin farklı tatları, pilav ve makarna çeşitlerinin çokluğu, sofralarda evlerde yapılabilir içeçeklerinin sunum ve tatları  ülkemize gelen misafirlerimize de muhteşem ziyafetler  sunmaktadır.

 Gastoromi Turizmi önemli turizm çeşitlerinden biri olmuştur ve her gün gelişmesi,tüm dünyada tanıtımının yapılması hızla artmaktadır...

Buğday ve  Arpanın Mezopotamya da  Sümer'liler sonrasın da Hititlilerle işlenmesi ile 10 bin yıllık yemek kültürü özellikle hamur işleri ile çeşitlenerek bu günlere gelmiştir.

Peki ya  Gurme  Nedir ?
Televizyon kanallarında yer alan  kişiler ben gurmeyim öyleyim böyleyim diyerek yorum veya yemek yapıyorlar gerçekten, Gurme nedir?
Son zamanlar da yemek kültürüne merak saran herkes  ben gurmeyim söylemleri atmaya başladı. Oysaki Gurme  olabilmek için dilinizin üzerindeki tat duyularının diğer insanlardan daha özelliklere sahip oması gerekir. Her tadı ayırt edebilme özelliği ve derecelendirme  bilgisine sahip olmak gerekir.

Nasıl olunur ?
Gurme nasıl olunur sorusu ülkemiz de maalesef ki çok ta bilinmiyor .Dünya'da Gastronemi eğitimi verilen üniversitelerde özel Gurme  bölümleri vardır.

Kaç çeşit gurme vardır?
Gurme  eğitimleri ve uzmanları vardır. Şarap, Zeytin yağ, Tatlı , Acı, Yemek, Kahve, Çay ve Baharat  uzmanları belirli eğitimlerden geçtikten sonra bölümlerinde gurme hizmet  vermektedirler .

Berrin Boyacıoğlu



Bölgelerimize göre mutfak ve yemek kültürü


Ege Bölgesi Mutfağı ve Yemek Kültürü 

Karadeniz Bölgesi Mutfak ve Yemek Kültürü 

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Mutfak ve Yemek Kültürü 

İç Anadolu Bölgesi Mutfak ve Yemek Kültürü 

Trakya Bölgesi Mutfak ve Yemek Kültürü 

Akdeniz Bölgesi Mutfağı ve Yemek Kültürü 

Geleneksel Tatlılarımız

Geleneksel İceklerimiz





Tıklayınız


 Organik Yemek

 Yerel Yemek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder