TATİL FİKİRLERİ - JAPONYA'DAN ARABA SATIN ALMAK - KİRALIK ARAÇLAR - OTELLER - GEZİLECEK YERLER - ŞEHİR BİLGİLERİ - FESTİVALLER - EKONOMİK OTELLER - TATİL KÖYLERİ - RENT'A CAR

Bu Blogda Ara

Booking.com

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim
私の趣味の庭 ガーデニングが大好きで、野菜を育てることにすでに満足しています。 。 Bahçemi seviyorum sebze ve çiçek yetiştirmekten çok mutlu oluyorum Tohumlar toprak ile buluşur, özenle toprağını besler, havalandırır ve sularım, toprağın canlanışında benimde bir katkım olsun istemezmisiniz? Elinizi toprağa sürün, sürünki hayat döngüsündeki mucizelere şahit olun.. Huzur ve mutluluk ✅ 。 Ik hou van tuinieren en ik ben blij om groenten te kweken 。 #ガーデニング #庭 #野菜 #ホーム #ロッテルダム #オランダ #rotterdam #myhome #tuinieren #tuin #groenten #hobi #hobibahçesi #sera #netherlands

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。
庭でお茶を楽しむ いております。☺️ 。 Ik geniet van thee in de tuin 。Bahçemde çay keyfi #tatilfikri #オランダ #turkishtea

6 Şubat 2016 Cumartesi

Türkiye'nin Kayak & Snowboard Merkezleri

#tatilfikri


Ülkemiz 12 ay tatil seçenekleri ve tesis zenginliğini  bizlere sunmaktadır . Kış Turizminin vazgeçilmez  aksiyonu olan Kayak sporu meraklısını, bu  merkezlerde ağırlamaktadır. Kar kalitesinide dikkate  alırsak özellikle  doğu  bölgemizdeki  tesislerimiz  dünyaca ünlüdür. Erzurum,Sarıkamış bunların  başında gelmektedir, Uludağ  ülkemizdeki ilk  Kayak otellerinin yapıldığı  bölgedir.#tatilfikri

Türkiye’nin Kayak Pistleri, Kayak Snowboard Merkezleri
En zevkli ve eğlenceli kar kış aktivitelerinden kış sporları için burnumuzun dibinde birçok iyi seçenek var. Türkiye’nin en iyi kar pistlerini kendimizce sıralarken herhangi bir iyi/güzel sıralaması yapmamaya çalıştık, genel popülerliği tercih ettik ve tüm tesislerin temel özelliklerini vermeye çalıştık. Kar tatili fırsatlarını değerlendirmen için sizleri de kayak yapmaya, snowboard yapmaya, doğa yürüyüşleri ve trekkinge davet ediyoruz. Kış sporlarının bunlarla sınırlı olmadığını da hatırlatırız.

Sadece kışın iyi bir hafta sonu veya pazar günü geçirmek için dahi günübirlik kar turu yapabilir, kış tatili fırsatlarını değerlendirirken romantik bir kaçamaktan, karda sucuk ekmek veya şarap keyfine, iyi otel konserlerinden geniş partilere, çocuk eğlencelerinden, doğa ile baş başa temiz hava fırsatına, tesislerin çoğunu denemeni öneririz. ATV, kar motoru, kar kızağı, kar raftingi, snow tubing, buz pateni ve arazi yürüyüşleri gibi çok seçenek de artık ülkemizde var.

Türkiye'deki kış sporları merkezleri

1- Uludağ Kayak Merkezi /Bursa
İstanbul’a yakın olması, on yıllardır kış turizmi yatırımlarını alması, ulaşım kolaylığı, Bursa ilinin nüfus çokluğu, onlarca tesiste 3000+ yatak kapasitesi, günübirlik gidiş geliş kolaylığı, 15’ten fazla lift ile yüksek tesis yoğunluğu ve çok sayıda pist varlığı, 8500 kişi/saat kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük kar kayak merkezi olması nedeniyle Uludağ, Türkiye’nin en meşhur kış merkezidir. Kış sporları kadar eğlence sıklığı, aptal konserler ve yoğun aktiviteleriyle de cazibe merkezimiz. Ayrıca birçok gençlik festivali de burada düzenleniyor.
























2- Kartalkaya Kayak Merkezi /Bolu
Hem İstanbul’a hem Ankara’ya yakınlığı, eski Yeşilçam filmleri, nispeten lüks konumu, huzuru, 1250 civarı yatak kapasitesi, 9 lifti ve birçok pisti ile saatte 5000 kişiye yakın kapasitesi ile Kartalkaya Türkiye’nin en büyük kış turizmi merkezlerinden. Ayrıca sezon uzunluğu ve kar kalitesi sebebiyle de biraz tecrübeli katılımcılar için daha tercih edilesi olabiliyor.
























3- Kartepe Kayak Merkezi /Kocaeli
İstanbul’dan günübirlik kayak turu yapmak için en ideal merkezlerden olan Kartepe, aynı zamanda en genç tesislerimizden. Bir otel ile konaklama imkanı da bulunuyor ve civarlardan ulaşım çok kolay. 4650 kişi/saat gibi yüksek kapasitesi, nispeten uygun fiyatları, çok sayıdaki lift ve 12 pisti ile hep iyi bir fikir. Ancak sezonun kısa sürmesi ve istenilen kar kalınlığına geç ulaşılıp erken sonlanması handikapları olarak aklımıza geldi. Ekipman kiralamak için de ipucu: zirveyi değil şehir merkezini ya da yolu tercih ederseniz, kâr edersiniz.
                                                 Kartepe Kayak Otelleri İçin Tıklayınız 






























4- ERCİYES KAYAK MERKEZİ / KAYSERİ
Toz kar kalitesi ile Türkiye‘nin en iyi kar kalitesine sahip pistlerinden biridir. Özellikle ‘daha sakin’ yapısı, pistlerinin sayısı kadar genişliği acemiler için Erciyes’in bulunmaz bir merkez olmasını sağlıyor. 1200’e yakın yatak sayısı, saatlik 2400 kişi kapasitesine sahip Erciyes’in makul fiyatları ve karda sucuk ekmek keyfinin en iyi yapılacağı şehirlerden biri olması merkezin ekstralarından. Kayseri Havalimanı’ndan ulaşım da kolay.





























5- Palandoken Kayak Merkezi /Erzurum
Doğunun cazibe merkezlerinden Palandöken özellikle 2011 Palandöken Kış Olimpiyatları ve birkaç yıl içinde olimpiyatlar için yapılan tesislerin çökmesi ile medyada ve gündemde yer almış olsa da, milli sporculardan profesyonellere, amatörlerden orta seviye kayak ve boardcılara herkes için her zaman tercih edilen bir yer. Nispeten ana yaşam merkezlerine ve kentlere uzak gibi görünse de havalimanı aracılığıyla uçakla Palandöken turu yapabiliyoruz. En önemli özelliklerinden biri de Türkiye’nin en büyük kayak pisti burada yer alıyor


























6- Sarıkamış Kayak Merkezi /Kars

Tarihimizde büyük acılarla anılan Sarıkamış ismi, kar çilesini pozitif bir şeye, kış turizmine evirmiş durumda. Kars’ı daha yakın kılan Sarıkamış kar pistinde Alpler’de bulunan kristal kar yapısı en güzel özelliklerden biri. Toplam 12 km. civarındaki 5 etaplı pistler Kars havalimanı’na 50 km. mesafedeki Çamurludağ’da bulunuyor.




























7-  Ilgaz Kayak Merkezi / Kastamonu
Anadolu’nun yüce dağı Ilgaz, Kastamonu’nun tarihi güzellikleri ve doğal harikaları sebebiyle yazın ve baharda yapılan gezilere bir de kış keyfini ekliyor. Yıldız Tepe Kayak Merkezi diye de isimlendirilen merkezin imkanları biraz kısıtlı. Sadece 1700 metre uzunluğundan bir pist ve 1300 metrelik lift yer alıyor, Ilgaz’da konaklamak için de 2 tesis var, yatak kapasitesi 500’den az. Huzurlu bir kar tatili ve doğa ile iç içe keyifli bir zaman dilimi için birebir.




























8- Davraz Kayak Merkezi /Isparta
Genç kayak ve kar merkezlerimizden Davraz’da 50 yatak kapasiteli bir tesis olsa da daha ziyade günübirlik ziyaretler için bölge şehirlerinin board ve kayak severleri Davraz’a gidiyor. 1000 kişi/saat kapasiteli liftler Akdeniz’le, Ege’nin, İç Anadolu ile yakınlaştığı Isparta’da alternatif bir seçenek doğuruyor.






























9- Konaklı Kayak Merkezi /Erzurum
Erzurum il merkezine sadece 17 km. mesafedeki Konaklı kayak merkezi neredeyse şehrin içinde sayılması sebebiyle cazibe merkezi olmaya başlıyor. Bizim pek bir fikrimiz yok, araştırmalarımızda 3185 m. yükseklikte bir zirve, en uzunu 2145 metrelik lift ve 16 gibi yüksek sayıda pist olduğunu öğrendik.




























10- Saklıkent Kayak Merkezi /Antalya
Popüler olmasının sebeplerinin başında elbette Antalya’da olması geliyor. Türkiye’nin turizm cenneti Antalya’nın deniz, kum, güneş üçgenine, tarihi güzelliklerine, lüks otel ve tatil koyu konseptlerine, golf tesislerine alternatif olarak kış ve kayak turizmi potansiyelini ortaya çıkaran Saklıkent’te yatak kapasitesi çok çok düşük ancak ulaşım çok kolay. Şehir merkezinde ya da civarda kalınarak günübirlik git gel yapmak çok kolay. Saklıkent’teki 2 teleskinin toplam kapasitesi 400 kişi/saat.































Diğer Kar Pistlerimiz
Ayrıca ülkemizde her geçen gün sayısı artan ancak henüz yeterli popülerliğe ulaşmamış hafta sonu kaçamakları, doğa yürüyüşleri ve dinlenme gibi çok seçenekle tercih edilen bu merkezlerden bazıları ve bulunduğu şehirler de şunlar.

Kars Cıbıltepe Kayak Merkezi
Ordu Çambaşı Kayak Merkezi
Erzincan Ergan Kayak Merkezi
İzmir Bozdağ Kayak Merkezi
Bolu Esentepe Kayak Merkezi
Bitlis Merkez Kayak Merkezi
Bitlis Tatvan Kayak Merkezi
Van Merkez Kayak Merkezi
Siirt Merkez Kayak Merkezi
Bayburt Kayak Merkezi
Bingöl Yolaçtı Kayak Merkezi
Ağrı Bubi Dağı Kayak Merkezi
Muş Merkez Kayak Merkezi
Erzurum Kandilli Kayak Merkezi

#tatilfikri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder