Türkiye'de bulunan nehirlerin bir çoğu Raftin sporuna elverişli imkanlar sunmaktadır.Mevsimsel ve yağış koşullarına göre aktifliklerini ortaya koyan Rafting bölgeleri tatilinde heyecan doğa ve adranelin sevenlerin tercihleri arasındır. Çoruh nehrinden Manavgat çayına kadar ülkemizin bir çok yerinde bu tatil çeşidine rastlayabiliyoruz. Tatil bölgelerimizde amatör rafting meraklılarına yönelik organizasyonlarda yapılmaktadır...
Düzce Melen Çayı
İstanbul ve Ankara'ya yakın oluşu hafta sonunda tutkunlarına imkan sunmaktadır. Türkiye’nin en popülerin rafting pistidir. Bu iki büyük kentimize 2,5 saat mesafede Düzce’deki Melen, hafta sonu rafting keyfi için şahane bir duraktır. Sadece 16 km’lik parkurda rafting yaklaşım 1,5 saat kadar sürüyor ve pistin zorluk derecesi 3 olarak sınıflandırılıyor. Sezon dışı mevsimlerde 2’ye düşebiliyor.
Düzce'de Tahra Park Konaklama İçin TIK
Diğer Düzce Otelleri İçin TIK
Fırtına Vadisi Ayder Yaylası
Doğu Karadeniz bölgesinde kemerli köprüleri ile ünlüdür Fırtına vadisi,57 km uzunluğunda olan FırtınaVadisi Karadeniz turlarının vazgeçilmez yerlerinden biridir.Çamlıhemşin yakınlarından başlayan parkur 22 km uzunluğundadır. Yağmur mevsiminde parkur biraz daha zorlu olmaktadır
Fırtına Vadisine Yakın Ayder Yaylasındaki Oteller İçin TIK
Çoruh Nehri Artvin
460 km uzunluğunda olan Çoruh Nehri Türkiye'nin en önemli rafting yapılan nehirlerinin başında gelen nehirdir. Dünyanın en hızlı akan nehirleri arasında da yerini alan Çoruh Nehri'nin 260 km parkuru 4 ili geçerek yapılmaktadır.
Bayburt-İspir: 0-106 km: Zorluk derecesi 2-3
İspir-Çamlıkaya: 106-134 km: Zorluk derecesi 3,4,5
Çamlıkaya-Tekhale: 134-178 km: Zorluk derecesi 3,4,5
Tekkale-Artvin: 178-261 km: Zorluk derecesi 2, 3,4,5
Artvin Otelleri İçin TIK
Dalaman Çayı
Fethiye ve Marmaris Bölgesinin arasında kalan Dalaman Çayı Tatil bölgelerine olan yakınlı ile de gelen misafirlerin tercihlerinde dir Raftig... Çayı 229 km. uzunluğundadır, Toroslar’ın Göktepe ve Yaylacık dağlarından inip, Ortaca’ya 8 km. mesafede denize dökülür. Turizm bölgelerine de yakın olmasının katkısıyla yıl boyu rafting yapılır. Eylül, ekim su seviyesinin yükseldiği dönemler olup parkurun zorluk derecesi 3-4 arasındadır. Akköprü’de mevsime göre 2’ye kadar düşer.
Marmaris Otelleri İçin TIK
Fethiye Otelleri İçin TIK
Manavgat Çayı Antalya
Rafting zorluk seviyesi yüksek olan Manavgat Çayı amatörler için biraz riskli olsa da, Antalya’nın turistik değeri ve merkezlere yakınlığı sebebiyle ülkemizin en popüler rafting parkurlarından biri. Profesyonel sporcularla birlikte ve yöreden bir kılavuz alınarak yapılmalıdır. Başlangıç noktasına ek üç kanyonun yer aldığı bu parkurda 3-4-5 zorluk derecesindeki çağlayanlar ve bazen de şelalelerden geçilmektedir.
Manavgat Otelleri İçin TIK
Zamantı Kayseri
Yahyalı ilçesi içinde 21 kilometrelik bölümün 13 km.’lik bölümü kullanılıyor. 8 parkurdan oluşuyor. Daha çok profesyonellere uygun ve tur şirketleri tarafından düzenli organizasyon yapılmıyor. Toplam parkur, yaklaşık 2 saate tamamlanıyor. Kar erimesine göre mayıs ve haziranın tamamında ve temmuzun başında rafting yapılabiliyor. Çevrede görülebilecek yerler: Yedigöller, Kapuzbaşı ve Derebağ Şelaleri, Hacer Ormanları, Aksu kanyonu, Zamantı kanyonu olarak sıralanabilir.
Kayseri Otelleri İçin TIK
#tatilfikri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder