DÜNYA BİR KİTAPTIR VE SEYAHAT ETMEYENLER, ONUN SADECE BİR SAYFASINI OKURLAR
Booking.com

14 Mayıs 2016 Cumartesi

Bolu Yeşilin Binbir Tonu

#tatilfikri




























Tatil günlerinin yaklaştı, hepimizin aklında  tatilfikirleri oluşmaya başladı ..
Uzun tatil imkanı  olamayan misafirlerin  kısa tatil günlerinde doğanın içinde güzellikleri sunan yerdir Bolu. Ankara, İstanbul , Bursa gibi  metropol şehirlere yakınlığı  turizm hareketliliği bakımından Bolu'nun ön plana çıkmasına neden olmuştur.
Bolu 300'e yakın yaylası  gölleri ve ormanları ile Batı Karadeniz'in tatil merkezi özelliğine sahip olmuştur.Termal özelliklerini de bu güzelliklere ilave edersek  doğanın içinde sağlıklı tatil yapılabilecek, Türkiye ve Dünya'da nadir yerlerden biridir.

Bolu her mevsim  giymiş olduğu yeşil ve beyaz örtü ile ziyarete gelen misafirlerinin fotoğraf karelerine  eşsiz manzaraları sunar .. Kartalyaka Kayak merkezi her geçen gün kış aylarında özellikle İstanbul ve Ankara'dan gelen misafirleri ile dolmaktadır .

Abant yedi göller  milli parkı ile dikkati çeker, yaz aylarında Nilüferlerin dönemi başlar, Türkiye'de en çok Nilüfer çeşitlerini görebileceğiniz yerdir. kış ayların'da beyaz giysi  misafirlere sunulan Fayton gezileri ile  romantik ve neşeli dakikalar geçirtir.

Göynük, Mudurnu ve Mengen 'de bölgede  mimarileri ve lezzetleri ile her geçen gün  yapılan organizasyonlara seslerini duyurmuşlardır .

Bolu dendiğinde akla  doğası, gölleri milli parkı kadar  önemlisi yemekleri de dünya mutfaklarında kendinden bahsettirmiştir . Osmanlı saraylarında özellikle Bolu'lu aşçıların çalıştığı daha sonra Bolu'nun ilçesi olan Mengen'in aşçılık ta uzmanlaşması ve eğitim verebilecek donanımları geliştirmesi ile Mengen Yemekleri ve aşçıları dünyaca  ünlü ilçemiz olma özelliğini almıştır ...

Bolu'nun en meşhur lezzetlerinden biri ekmek atımı denen gözlemedir. Cevizli çörek, paşa pilavı, kedi batmazı, yoğurtlu bakla çorbası, kabaklı gözleme Bolu'nun yöresel yemeklerinden en bilinenleridir.Mudurnu'ya özgü saray helvası tüm ülkeye yayılmış eşsiz bir tattır.
Bunların yanı sıra Mengen kuzu güveç, Mengen pilavı, çantıklı pide, kaldırık dolması, kaşık sapı, keşli cevizli erişte, bakla çullaması Bolu mutfağından çıkan ve tatmanızı önerdiğimiz diğer lezzetlerdir.
Bolu, Batı Karadeniz'in termal  özelliklerine sahip ilidir.Özellikle kalp damar ve  kemik hastalıklarına iyi geldiği sağlık  bakanlığı tarafındanda kanıtlanmıştır.

Bolu, Batı Karadeniz'in diğer  illeri gibi, Metropollere  sıkışmış  bunalmış ve yorulmuş olanlara nefes gibidir... #tatilfikri

Bolu Tatilinizde Konaklama Yapacağınız Otellerin Listesi İçin TIKLAYINIZ 




Bolu Merkez 

Bolu Akşemsettin Türbesi 

Bolu Abant

Bolu Abant 

Bolu Abant'ta Nilüferler 

Abant'ta Nilüfer 

Bolu Mudurnu

Bolu Göynük 

Bolu Mengen 

Mengen yemekleri 

Mengen Yemekleri 


#tatilfikri