TATİL FİKİRLERİ - JAPONYA'DAN ARABA SATIN ALMAK - KİRALIK ARAÇLAR - OTELLER - GEZİLECEK YERLER - ŞEHİR BİLGİLERİ - FESTİVALLER - EKONOMİK OTELLER - TATİL KÖYLERİ - RENT'A CAR

Bu Blogda Ara

Booking.com

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim
私の趣味の庭 ガーデニングが大好きで、野菜を育てることにすでに満足しています。 。 Bahçemi seviyorum sebze ve çiçek yetiştirmekten çok mutlu oluyorum Tohumlar toprak ile buluşur, özenle toprağını besler, havalandırır ve sularım, toprağın canlanışında benimde bir katkım olsun istemezmisiniz? Elinizi toprağa sürün, sürünki hayat döngüsündeki mucizelere şahit olun.. Huzur ve mutluluk ✅ 。 Ik hou van tuinieren en ik ben blij om groenten te kweken 。 #ガーデニング #庭 #野菜 #ホーム #ロッテルダム #オランダ #rotterdam #myhome #tuinieren #tuin #groenten #hobi #hobibahçesi #sera #netherlands

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。
庭でお茶を楽しむ いております。☺️ 。 Ik geniet van thee in de tuin 。Bahçemde çay keyfi #tatilfikri #オランダ #turkishtea

3 Mayıs 2016 Salı

Butik Otelde Tatil

#tatilfikri












Tatil seçenekleri çoğaldıkça konaklama seçenekleri de bir o kadar  çoğalıyor Ulaşabilirlik ve araştırma mecralarınında buna destek verdiği günümüzde tatilinizde veya  sehatınızde daha özgür ve özel olmayıda hak ediyoruz

Oteller, insanların geçici süreyle bulundukları yerden uzaklaşıp konaklama, yeme-içme, hijyen gibi temel ihtiyaçlarının yanında eğlence ve diğer sosyal ihtiyaçlarını karşıladığı yerler haline geldi.

Ancak sık seyahat eden insanlar, biri birine benzer otellerde konaklayıp, hep benzer deneyimler yaşayınca zamanla sıkılmaya ve farklı arayışlar içerisine girmeye başladı. Lüks olmasına rağmen, soğuk ve ruhsuz oteller yerine, daha samimi ve sıcak ortamları arzular oldu. Kişiler, tatildeyken de evlerinin sıcaklığını hissedecekleri ambiyansı talep etmeye başlayınca butik otel diye adlandırılan yeni nesil konaklama biçimi ortaya çıktı.

Butik oteller ilk olarak seksenli yıllarda New York, San Francisco ve Londra’da görülmeye başlamış ve hızla diğer ülkelere de yayılmış. Konuklarına lüks ve eşsiz bir yaşam çevresi deneyimi sunan bu oteller, diğer büyük otellerden farklı olarak, müşterinin şıklık ve konforu bir arada bulduğu, yüksek kalitede kişiye özel konaklama, servis ve özel aktivite hizmeti aldığı yerler olarak öne çıkıyorlar.

Butik oteller, çoğunlukla sahibi tarafından işletiliyor. “Müşteri yerine misafir” anlayışı ile hizmet sunan butik oteller, her geçen yıl daha fazla rağbet görmeye başladı. Misafirperver çalışanları ile bildik otel atmosferinden farklı, samimi bir konaklama ve tatil imkanı sunan butik oteller, lüks olsa dahi atmosfer ve ambiyans açısından bir şeylerin eksik hissedildiği otellerden farklılaşıyor. Sık seyahat eden ve ev rahatlığını ve atmosferini özleyenlerin, gittiği şehirlerde evinin konforu bulmasını sağlıyor. gidilen bölgenin kültürünü bizlere sunuyor

Butik oteller, İstanbul, Antalya, Kapadokya, Safranbolu, Kazdağı, Sapanca, Datça, Güzelçamlı, Kuşadası, Ayvalık, Marmaris, Abant, Çeşme, Cunda, Alaçatı ve Bodrum destinasyonlarında karşımıza çıkabiliyor.

Neden butik oteller tercih edilmeli?

Butik otel tercihi için yüzlerce sebep sayılabilir.

Butik otellerin bir çoğu eski konak, kale, han,kaya oyması gibi tarihi ve kültürel mirasa sahip mekanların yeniden tasarlanması ile hazırlanıyor. Bu gibi tarihi önemi olan mekanlar, çoğunlukla destinasyonların kalbinde yer alıyor. Gezilecek ve görülecek yerlerin bir çoğunun da bu çevrede olması nedeniyle ulaşım için zaman sıkıntısı yaşamadan keyifli bir tatil fırsatı sunuyor.

Tasarım

Butik oteller, gerçek bir tasarım deneyimi yaşatırlar. Girişte art-deco süsler, modern sanat galerisi görünümlü oturma salonları, restorandan, banyoda kullanılan musluğa kadar ince düşünülmüş yüksek kalitede mimari anlayışla göz doldurucu mekanlar sunar. Özgün mimari tasarımı ile, doğa ve tarihi mekanlar ile uyumlu üstün standart ve konfor sağlarlar.

Büyüklük

Doğaları gereği butik oteller küçüktürler. Butik otelcilikte önemli olan hizmet ve ambiyanstır. Çoğunlukla  az sayıda oda kapasitesine sahip, mimarisi, dokusu, atmosferi ile kendine özgü bir kimlik oluşturmuş butik otelcilik anlayışı, misafirlerine samimi ve rahat bir ortamı sunuyor. Kocaman otellerde bile hissedilen ruh eksikliğinden uzakta samimi bir ev ortamı sağlar.

Hizmet

Hizmet, butik otellerin en can alıcı noktasıdır. Müşteri yerine sanki 40 yıllık dostmuş gibi misafirlerini ağırlayan butik otelcilikte, çoğunlukla misafirler ile bire-bir ve yakın ilişkilerin kurulur, otel sahibi ve çalışanları misafirlerinin adlarının ve özel isteklerinin bilir, bir sonraki gelişlerinde hatırlar.

Butik oteller, 5 yıldızlı otellere göre kişiye özel sunduğu hizmetler açısından daha üstündür. Otel personeli ve yönetimimin müşteriyle kurduğu bire-bir yakın ilişkiler, müşterinin 5 yıldızlı otellerin o resmi havasından uzaklaştırıp kendisini özel bir konuk gibi hissetmesini sağlar. Kurulan dostluklar, özel günlerde alınan telefonlar veya kartpostallarla hatırlanır.

Fiyat

Butik oteller pahalı olduğu izlemini veriyor, aslında bu doğru değil.  Zincir otellere ödenen ücretin yarısına, samimi ve eşsiz bir ortamda konaklanabilir. Zaten bildiğimiz bir atmosfere sahip bir otel yerine,  gerçek hizmet ve ilginin sunulduğu butik otelleri keşfetmek aynı fiyata daha eğlenceli olabilir.

Bazı butik oteller gerçekten çok özel ve pahalı görünsede  da bir çoğu konaklamak için uygun fiyatlıdır.

Butik otellerin daha da yaygınlaşacağını ümit ediyorum.

Bir sonraki gezinizde huzurlu ve sakin bir konaklama için bol yıldızlılar yerine, şirin bir butik otel seçin.,

Butik Otel seçiiminizi bölgelere ve ülkelere göre  www.tatilfikri.com.tr  web sayfasından kolayca ulaşabilir  fotoğraf ve detayları ile  rezervasyon kolaylığını bulabilirsiniz ...




#tatilfikri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder