TATİL FİKİRLERİ - JAPONYA'DAN ARABA SATIN ALMAK - KİRALIK ARAÇLAR - OTELLER - GEZİLECEK YERLER - ŞEHİR BİLGİLERİ - FESTİVALLER - EKONOMİK OTELLER - TATİL KÖYLERİ - RENT'A CAR

Bu Blogda Ara

Booking.com

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim
私の趣味の庭 ガーデニングが大好きで、野菜を育てることにすでに満足しています。 。 Bahçemi seviyorum sebze ve çiçek yetiştirmekten çok mutlu oluyorum Tohumlar toprak ile buluşur, özenle toprağını besler, havalandırır ve sularım, toprağın canlanışında benimde bir katkım olsun istemezmisiniz? Elinizi toprağa sürün, sürünki hayat döngüsündeki mucizelere şahit olun.. Huzur ve mutluluk ✅ 。 Ik hou van tuinieren en ik ben blij om groenten te kweken 。 #ガーデニング #庭 #野菜 #ホーム #ロッテルダム #オランダ #rotterdam #myhome #tuinieren #tuin #groenten #hobi #hobibahçesi #sera #netherlands

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。
庭でお茶を楽しむ いております。☺️ 。 Ik geniet van thee in de tuin 。Bahçemde çay keyfi #tatilfikri #オランダ #turkishtea

17 Mayıs 2016 Salı

Türkiye'de Görülecek 10 Şelale



























Anadolu zengin yer altı ve yer üstü güzellikleri bizlere binlerce yıllık tarihini miras olarak  bugüne getirmiştir,bizlerden de  gelecek nesillere bu  mirası temiz tutarak koruyarak  yenileyerek bırakmak zorundayız .. Anadolunun yer altı güzellikleri arasında yeraltı suları ve  akarsular da gelmektedir. Sular  denize kavuşmak için nehirleri ve ırmakları oluşturmaktadırlar bu nehirler zaman zaman  bulundukları platolardan inmek için de şelaleler oluştururlar, bu şelaleler  suyun ve doğanın gücünü bizlere göstermek için  tüm hızları ile akarken  ziyaretçilerine de  güzel manzaralar sunmaktadırlar .. Sizler  İçin Türkiye'nin  en güzel 10 şelalesinin ve çevresinin  bilgilerini topladık  umarım  bir gün yolunuz bu güzelliklere düşer yazımız  sizlere  klavuz olur ..

1- Uçansu Şelalesi Antalya

Uçansu şelalesi, Antalya ili, Serik ilçesi, Gebiz Beldesine bağlı Akçapınar köyü sınırlarında yer alır. Antalya'ya 57 km, Serik'e 54 km mesafededir. Denizden kuşuçumu uzaklığı 38 km, deniz seviyesinden yüksekliği 400 m'dir. Yukarı Uçansu şelalesi 70 m, Aşağı Uçansu şelalesi 51,5 m'den dökülür. Gebiz beldesinden sonra stabilize olan yol bahar mevsiminde su yükselmesi nedeniyle bazen geçit vermemektedir. Kireç taşının (kalker) hakim olduğu arazide, Havutlu ve Bal derelerinin birleşiminden oluşan Uçandere şelaleyi oluşturmaktadır.
Antalya İle İlgili Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız 































2-Muradiye Şelalesi Van
Muradiye ilçesine 10 km. uzaklıkta, Bend-i Mahi Çayı üzerindedir. Çok yüksekten düşmese de hoş bir görünümü vardır. Şelale 15-20 metre arasında değişen yükseklikten dökülmektedir. Asma köprüsü ve doğal güzelliği ile halkın rağbet ettiği bir mesire yeridir.
























3-Çiseli Şelalesi Ordu
6 metreden dökülen şelale yaz-kış aynı debide akıyor. Altında üç tane daha küçük şelale var. Önündeki üç metre genişliğinde ve derinlikteki doğal gölde yüzebilirsiniz. İki km. uzaklıkta alabalık yiyebileceğiniz bir çiftlik de mevcut.




























4- Kurşunlu Şelalesi Antalya
18 metre  yüksekten akan Kurşunlu Şelalesi, Seyir terasları restoranları ile Antalya Isparta kara yolu üzerinde 28 km  Kurşunlu Şelalesi Şeir Parkında 33 hekratlık arazi üzerinde gelen misafirlerine güzellikler sunmaktadır .






























5- Yağyalı Kapuzbaşı Şelalesi Kayseri
Aladağlar Milli Parkı sınırları içerisinde yer alıyor. Yekpare kaya üzerinden büyük bir basınçla yedi ayrı koldan akan şelaleler basınçtan dolayı etkileyici seslerle dökülüyor. Etrafta bungalovlar ve piknik alanları mevcut.































6-Maral Şelalesi Artvin
Yeşillikler içerindeki Maçahel Vadisi’nde bulunan şelale beş metre yükseklikten dökülüyor. Dicle Tuba Kılıç, “Patika yolu dışında bir ulaşımı olmaması doğanın korunmasını sağlamış. Asırlık ağaçların arasında, çok yüksek ve etkileyici bir şelale ...

Artvin İle İlgili Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız 




























7-Tortum Şelalesi  Erzurum /Uzundere
22 metre  genişliği olan ve 50 metre yükseklikten dökülen şelale dünyanın en önemli şelaleleri arasında gösteriliyor. Bir heyelan sonucu oluşan şelale için Saffet Emre Tonguç, “Tam bir doğa harikası, güneşli havalarda üzerinde beliren gökkuşağı ile fotoğraf tutkunları için ideal” diyor.































8-Ağaran Şelalesi Rize
Çay bahçelerinin araından gelen  suyun 50 metre  yükseklikten  gölete dökülmesi ike Ağaran Şelalesi oluşmuştur .Döküldüğü gölette  yüzebilir  yeşilin  binbir tonunda huzur bulabilirsiniz

Rize İle İlgili Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız 



























9- Düden Şelalesi /Antalya
Antalya merkeze 10 km  Lara  yönünde olan Şelale 50 Metre  yüksekten gürültüler çıkararak Akdenizle  buluşmaktadır .



























10-Manavgat Şelalesi
5 Metre yüksekten akan Manavgar  çayının geniş alanda olması  güzel  görüntüler oluşturmaktadır
Parkında cafeler ve restoranlar bulunmaktadır.

Antalya İle İlgili Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız 



























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder