TATİL FİKİRLERİ - JAPONYA'DAN ARABA SATIN ALMAK - KİRALIK ARAÇLAR - OTELLER - GEZİLECEK YERLER - ŞEHİR BİLGİLERİ - FESTİVALLER - EKONOMİK OTELLER - TATİL KÖYLERİ - RENT'A CAR

Bu Blogda Ara

Booking.com

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim
私の趣味の庭 ガーデニングが大好きで、野菜を育てることにすでに満足しています。 。 Bahçemi seviyorum sebze ve çiçek yetiştirmekten çok mutlu oluyorum Tohumlar toprak ile buluşur, özenle toprağını besler, havalandırır ve sularım, toprağın canlanışında benimde bir katkım olsun istemezmisiniz? Elinizi toprağa sürün, sürünki hayat döngüsündeki mucizelere şahit olun.. Huzur ve mutluluk ✅ 。 Ik hou van tuinieren en ik ben blij om groenten te kweken 。 #ガーデニング #庭 #野菜 #ホーム #ロッテルダム #オランダ #rotterdam #myhome #tuinieren #tuin #groenten #hobi #hobibahçesi #sera #netherlands

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。
庭でお茶を楽しむ いております。☺️ 。 Ik geniet van thee in de tuin 。Bahçemde çay keyfi #tatilfikri #オランダ #turkishtea

11 Eylül 2015 Cuma

Keşfedilmeyi Bekleyen Saklı Kalmış Koylar



#tatilfikri

Keşfedilmeyi Bekleyen Gizli  Kalmış 9 Koy
Bozukkale
Muğla-Marmaris'in benzersiz bir tatil sunan bölgelerinden biridir Bozukkale Koyu, Marmaris'in güneybatısında yer alır ve tarihte de önemli bir yer olmuştur.
Gecesi ve gündüzü farklı eğlenceler sunan Bozukkale Koyu, bir tatil için bulunmaz bir noktadır. Tertemiz koyun plajlarında dilediğiniz kadar kulaç atabilir ve yaz sıcaklarından kolaylıkla uzaklaşabilirsiniz. Koy, mavi yolculuk yapanların da uğrak yerlerinden biri olup ekonomik tatil isteyenlerin ilk tercih ettiği bölgelerden biridir. Burada az otel bulunsa da erken rezervasyonla kendinize yer ayırabilirsiniz. Hem manzarasıyla hem de tatil fırsatlarıyla dikkatleri üzerine çeken Bozukkale Koyu, gezilecek yerleriyle de yeni keşif yerleri sunacak sizlere.
Yılın her mevsimi gidip tatil yapabileceğiniz koy, özellikle bahar ve yaz aylarında tercih edilmektedir. Marmaris'te geçireceğiniz günler Bozukkale Koyu ile kalmayacak; Baca Mağarası, Turgut Şelalesi, Kızkumu, Bördübet Koyu veMarmaris Kalesi de sizlerin keşiflerini bekliyor olacak.
Bozukkale’de tatil planlamk istiyorsanız ve Otel seçeneği için www.tatilfikri.com.tr
Sayfamızı ziyaret edebilirsiniz

#tatilfikri



Adresan Antalya 

Adrasan 1996 yılına kadar Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı olan bir beldeymiş. Ancak 1996 yılından sonra Adrasan kendi belediyesine kavuşmuş ve yeni ismi Çavuşköy olmuş. Ama genellikle daha çok bilinen eski ismi, yani Adrasan kullanılıyor.
Adrasan yaz mevsiminde doğasever tatilcilerin uğrak yeri olan bir tatil beldesidir.  Olimpos ve Çıralı gibi güzel koylarıyla ünlü tatil beldelerine yakınlığı ile bilinir. Ancak henüz pek keşfedilmemiş bir koydur. Bu sebepledir ki doğası henüz bozulmamış, tarihi eserler günümüze kadar ulaşabilmiş ve denizi hala oldukça berrak ve pırıl pırıl.  
Adrasan, Bey Dağları’nın eteklerinde muhteşem güzellikte bir koya sahip. Koyun etrafı çam ağaçları ile kaplı. Tertemiz hava ve muhteşem bir deniz. Koy kapalı, her yerinden denize girme olanağınız var ve kumsal oldukça uzun.  
Adrasan, diğer tatil beldeleri kadar keşfedilmemiş olsa da çok sayıda konaklama tesisi bulunmaktadır. Üstelik otelden pansiyona, butik otele kadar her çeşit konaklama tesisi bulabilirsiniz Adrasan’da. Adrasan otelleri koyun hemen yanı başındaki dağın gerisinde bulunuyor. Ve çevresi çam ağaçları ile kaplı bir koyun etrafında yer alıyorlar.  
Adrasan butik otellerinde hem bütçenize uygun bir konaklama fırsatı bulabileceksiniz hem de işletmecilerin güler yüzü ve tesisin kalitesiyle ağırlanmaktan mutluluk duyacaksınız. Üstelik otellerin hepsi yöre mutfağına hâkim yemeklerle midenize de hitap edecek.   Eğer Adrasan’a gitmediyseniz bu yaz güzel bir fırsat olabilir. www.tatilfikri.com.tr  web sayfamızdan Adrasan otelleri, Adrasan otel fiyatları, uygun fiyat seçenekleri ile ilgili bilgi alabilir ve güzel bir Adrasan tatili planı yapabilirsiniz. Adrasan, huzurlu bir tatil için sizleri bekliyor…


#tatilfikri
Hamsilos Koyu Sinap 
Dünyanın nadir coğrafi oluşumları arasında olan Hamsilos, Türkiye'nin tek fiyordu olma özelliğine sahip.
Yemyeşil ormanı, rengarenk çiçekleri ile bir nehir gibi kara içine giren Hamsilos fiyordu, Sinop il merkezine 11 kilometre uzaklıkta, yani yaklaşık 20 dakika.
Hamsilos Koyu tanıtımlarında, özellikle Kuzey Avrupa ülkelerinde rastlanan fiyord oluşumunun Türkiye’deki tek örneği olarak gösteriliyor. Hamsilos Koyu aslında bir fiyort değil bir deniz girintisi ama bir fiyorttan çok daha güzel. Gerçekten de deniz burada bir nehir gibi kıvrıla kıvrıla kara parçasının içlerine doğru girerken ilginç bir görünüm sergiliyor. Bu özel yapısından dolayı bölge, Kültür Bakanlığı tarafından 1991 yılında 1. derece doğal sit alanı ilan edilerek koruma altına alındı.
Koyun asıl adı Hamsolos olsa da halk tarafından Hamsilos olarak anılıyor. Oksijen yoğunluğu açısından bakıldığında ülke genelinde birinci sırada değerlendirilmektedir.
1.Derece Doğal Sit Alanı da olan Hamsilos Tabiat Parkı, Türkiye'nin 22. Tabiat Parkı olup, Sinop'un da en özel alanlarından biridir. Sinop’un diğer cazibe merkezlerinden olan İnceburun ve Sarıkum Gölü dışında şehre gelen ziyaretçilerin en az %85'inin mutlaka uğradığı bir alandır.
Türkiye’nin turizm sembollerinden Hamsilos koyuna Akliman yolundan ulaşılıyor.
Dünyanın nadir coğrafi oluşumları arasında olan Hamsilos Koyu Türkiye'nin en kuzey ucunda yer alır.
Yeşille mavinin iç içe geçtiği milli park statüsündeki bu doğa parçası, dinginlik ve sakinlik arayanların mekânı. Sinopluların genellikle mesire alanı olarak kullandığı Hamsilos, fırtınalı havalarda balıkçılara korunaklı liman işlevi de görüyor.
Koyun önüne kadar gelen araç yolunun ardından, Hamsilos’u yürüyerek keşfetmek gerekiyor.
Zengin bir bitki ve hayvan topluluğuna sahip koy, doğaseverler tarafından “Karadeniz’in Gökova’sı” olarak da nitelendiriliyor.
 #tatilfikri
Hamsilos Koyu, Deveci Deresi adlı küçük bir akarsuyun ağzında yer alan 300-400 m’lik bir deniz girintisidir. Hamsilos Limanı, morfolojik delillere göre, Deveci Deresi Vadisi’nin aşağı kesiminin, karada oluşan çöküntüler sonucunda sular altında kalmasıyla oluşmuş, dünyada sadece Norveç ve Sinop’ta bulunan “ria” tipi bir kıyıdır.

Harika bir havası, kolay kolay etkisinden çıkamayacağınız harika bir doğal güzelliği vardır Hamsilos Koyu'nun...
Özellikle gün batımında mutlaka Hamsilos'ta olmalısınız. Gün battığı sırada bu doğa harikası bambaşka bir manzaraya bürünür.


Gideros koyu 


Gideros Koyu Kastamonu
Bulunduğu bölgeye bir cennet fotoğrafı olurcasına dahil olan Gideros Koyu'nun Cide ile arasında 15 kilometre vardır ve yakınlaştıkça kendini göstermeye başlar.
 #tatilfikri
Kastamonu il sınırları içerisindedir ve 170 kilometrelik kıyı bandında mola vermeniz için imkan sağlıyor.
Tabii yolculuğunuzda koyun ilk gösterdiği yapı kendi adını taşıyan Gideros Kalesi ve şirin mi şirin dinlenme yerleridir. Gideros koyu antik dönemde de bir tersane ve korunak yeri olarak kullanılmıştır. Burayı görür görmez birkaç gün zaman geçirmek isteyeceksiniz ve burada bulunan ev pansiyonlar size kapılarını mutlaka açacaktır. İsmi Cenevizlilerden kalmıştır ve yapabileceğiniz çok aktivite vardır. Balık tutarken, denize girerken, salata ve balık yerken tatilinizden büyük haz alacaksınız


Akbük 
Akbük Koyu
Doğal liman özelliğine sahip koyu, berrak suları ile masmavi denizi, oksijen deposu havası ile Ege Bölgesi'nin en güzel tatil beldelerinden biri olan Akbük tatilcilere sakin, huzurlu ve dinlendirici bir tatil vaadediyor...
Tarihi M.Ö. 4000'li yıllara dek uzanan Akbük Ege'nin en eski yerleşim yerlerinden biri. 19. yüzyıl'da önemli bir Rum yerleşkesi ve kıyı ticaretinin yoğun olarak yapıldığı bir bölge olan Akbük'ün mübadeleden sonra nüfusu oldukça azalmış. Ta ki 1992 yılında belediye statüsü kazanana dek. Bu yıldan itibaren hızlı bir gelişim gösteren belde günümüzde turizm potansiyelinin oldukça yüksek olduğu bir tatil bölgesi.
Muhteşem doğası, mavi bayraklı tertemiz denizi, 15 kilometrelik sahil şeridi, yemyeşil ormanları, şifalı oksijen deposu havası ile huzur dolu bir tatil için en ideal yerlerden biri Akbük.
Son yıllardaki gelişimi ile beldedeki konaklama imkanları ve alternatifleri de oldukça artmış. Şu an Akbük'te herkese göre bir konaklama seçeneği mevcut.
Akbük otelleri genellikle merkezde ve merkeze yakın kesimlerde yer alıyor. Beş yıldızlı tesislerden daha mütevazı apart otellere kadar oldukça geniş bir yelpazede bulunan Akbük otelleri arasından mutlaka aradığınız gibi bir tesis bulacaksınız.
Merkeze ve plajlara genellikle yakın mesafede bulunan Akbük otelleri huzurlu, sakin ve unutamayacağınız bir tatil için sizleri bekliyor...

Kömür Limanı 


Kömür Limanı Gelibolu
Dünyada kendi kendini temizleyen ender denizlerden biri olan Saros da ki kömür limanına inmeden yukarıdan denizi seyrettiğinizde taşları, büyük balıkları çıplak gözle seyredebilirsiniz. Aracınız ile kumsala kadar inebilirsiniz. Sabahları kuş sesleri dinleyerek sabah sporunuzu yapabilirsiniz.Kömür limanı, insan eli değmemiş bakir bir koydur. Hiç bir yapılaşma yoktur. Gözlerden uzak doğal ortamda bir tatil yapmak için mutlaka burasını görmelisiniz. Buraya gelirken de hazırlık yapmalısınız. Konaklamak için çadır ve diğer ihtiyaçlarınızı yanınızda getirmelisiniz.Ayrıca Gelibolu'da ki otellerde konaklayıp günü birlik olarak ta gelebilirsiniz.Günlük gıdalarınızı fındıklı köyünden temin edebilirsiniz. Limanda dağlardan gelen buz gibi doğal kaynak suları sahile kadar inmektedir.

Dalış Ve Dalış Noktaları:

Kömür Limanı 
Gelibolu'lu balıkçılar tarafından kullanılan bu sevimli koy, kıyı dalışına ve çadır ile konaklamaya son derece uygundur. Şimdi ise birkaç balıkçı tarafından kullanılmasına karşın tekne ve arabası ile gelenlerin yanı sıra otobüsler ile gelen dalgıçların da akınına uğramaktadır. Kıyının sığ olması, sualtı ile ilk kez tanışacaklar için oldukça iyi bir eğitim bölgesidir Kıyıdan yüzerek ulaşacağınız koyun sağ tarafı topuk adı ile anılır.Dalışınıza bu bölgeden başlarsanız muhteşem canlılar görebilirsiniz.Koyun sol tarafında ise derinlik 8-10 metreyi geçmez. Dalışlarınız anında Saros`un geniş canlı türleri ve turuncu mercanlarını burada da bulacaksınız.Gece dalışı için çok uygun bir bölgedir.Su sıcaklığı ise yaz aylarında sanıldığı kadar sıcak değildir derinliğe göre değişen sıcaklıklar 14C ile 18C arasındadır.Yanınızda getireceğiniz ekipmanların yanıssıra 2006 yılında faliyete geçen bir tüp dolum merkezi ile malzeme kiralama imkanı vardır.Kömür limanına yolunuz düşerse Doğan Akçay,Altay Doyum,Ahmet Çınar'ı burada bulabilir dalış ile ilgili ekipman ve rehberlik hizmeti alabilirsiniz.Akşam güneş batımı o kadar muhteşemdirki Kömür limanına sadece bundan dolayı bile gelenler vardır.Akşam ise koyun sol tarafında kalan kayalıkların gölgesi hamile bir kadını andırmakta olup bununla ilgili kulaktan kulağa yayılan rivayetleri dinleyebilrisiniz.Gece belli bir saaten sonra gürültü yapmamaya özen göstermelisiniz.Konaklamanız bittiğinde ise geride çöp bırakmayın arabanız ile çöplerinizi buradan uzaklaştırın.



Gökgemiler Koyu 
Gökgemile Koyu Fethiye
Gökgemiler Koyu 
Fethiye Körfezi’nin batı bölümünde, Muğlanın Dalaman ilçesi sınırlarındaki Kapıdağ Yarımadası, muhteşem koylar barındırır. Göcek veya Fethiyeden çıkan günübirlik tekne turlarının uğrak yeri olan bu eşsiz koylar, yaz sezonu boyunca gezginleri ağırlıyor. Yarımadanın batı yakasında Gökgemile köyü bulunur. Tur tekneleri pek uğramazlar. Oldukça sakin bir köydür. Hamam Koyundan 20 dakikalık bir yürüyüş ile varılır Gökgemile Koyuna. Ağaçlarla kaplı iki yeşil burnun arasında Akdenize doğru uzanıyor. Dalamandan Sarsala Koyu’na gelip yaklaşık 1,5 saatlik bir yürüyüş ile Gökgemile Koyuna ulaşmak mümkün. Yarımadanın kıyılarında Gökgemile dışında Göben Çamlı, Merdivenli ve Ağa Limanı gibi koylar bulunmaktadır. Kıstaktan başlayan ve Gögemile sahilinden devam eden antik yol yarımadanın derinliklerine kadar gidiyor. Kapı arası ve Gölcük mahalleleri, eski Lykia ülkesinin küçük kentlerinden olarak bilinen Lidai’nin kalıntılarını barındırıyor. Ayrıca  Kurtoğlu Burnu’ndaki Peksimet Adası günübirlik gezilerle gezilecek yerler arasında. Çadır ile tatil yapmayı tercih edenler için Hamam Koyunda kamping alanları mevcut.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder