TATİL FİKİRLERİ - JAPONYA'DAN ARABA SATIN ALMAK - KİRALIK ARAÇLAR - OTELLER - GEZİLECEK YERLER - ŞEHİR BİLGİLERİ - FESTİVALLER - EKONOMİK OTELLER - TATİL KÖYLERİ - RENT'A CAR

Bu Blogda Ara

Booking.com

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim
私の趣味の庭 ガーデニングが大好きで、野菜を育てることにすでに満足しています。 。 Bahçemi seviyorum sebze ve çiçek yetiştirmekten çok mutlu oluyorum Tohumlar toprak ile buluşur, özenle toprağını besler, havalandırır ve sularım, toprağın canlanışında benimde bir katkım olsun istemezmisiniz? Elinizi toprağa sürün, sürünki hayat döngüsündeki mucizelere şahit olun.. Huzur ve mutluluk ✅ 。 Ik hou van tuinieren en ik ben blij om groenten te kweken 。 #ガーデニング #庭 #野菜 #ホーム #ロッテルダム #オランダ #rotterdam #myhome #tuinieren #tuin #groenten #hobi #hobibahçesi #sera #netherlands

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。
庭でお茶を楽しむ いております。☺️ 。 Ik geniet van thee in de tuin 。Bahçemde çay keyfi #tatilfikri #オランダ #turkishtea

2 Kasım 2015 Pazartesi

Brazilya - Salvador







 Salvador Otelleri İçin Tıklayınız



1500-1501 yılları arasında, Portekiz filosu ilk olarak buraya yani Bahia kıyılarına gelmiştir. Ancak kıyıları keşfetmek için buraya gelen ilk Avrupalının 1531 yılında “Martim Alfonso de Sousa” olduğu bilinmektedir.
1549 yılında ise, yine Portekizli işgalciler, buraya gelerek ilk yerleşimi kurmuşlardır. Yaklaşık 10 bin kişilik Portekiz gurubu: “Tome de Souza” denilen yerde karaya indiler.
İlk yerleşim: All Saints koyuna bakan yüksek bir kayalık üzerine yapılmıştır ve bölge gerek limanı ve gerekse şeker sanayi ve köle ticareti nedeniyle hızla büyüyüp gelişmiştir. Şehir, Afrikalı kölelerin en yoğun yaşadığı şehirlerden birisi olmuştur. Köleler şehrin hızla büyüyüp zenginleşmesini sağlamışlardır. 1650 yılına kadar, burası güney yarımkürenin en büyük metropolü olmuştur.
1551 yılında ise, buraya Katolik piskopos Julius III, Portekiz Lizbon şehrinden gelmiş ve burası Brezilya ülkesinde bir Katolik merkez haline dönüşmüştür.
Takip eden süreçte, şehir “alt” ve “üst” şehir olmak üzere ikiye ayrılarak büyümüştür. Alt şehirde: liman ve Pazar bulunurken üst şehir genellikle yerleşim yerlerine ayrılmıştır. Her iki bölüm arasındaki bağlantı için 19. yüzyılda füniküler ve asansör yapılmıştır.
1624 yılında Hollandalılar Portekiz hakimiyeti altındaki şehri kuşatır. Hollandalılara karşı: Portekizliler Brezilyalılarla birlikte karşı koyarlar ve şehri savunurlar. Takip eden süreçte, şehir 1760 yılına kadar Brezilya’nın başkenti olur. Ardından ise şehir, sanayileşme yanında bir ulusal kültür ve turizm merkezi olur.

İKLİM
Şehir özellikle tropikal yağmur ormanları nedeniyle yıl boyunca sabit olan sıcaklıklara sahiptir. Yani hava genellikle sıcak ve nemlidir. En kurak dönem Eylül ayıdır. En yağışlı dönem ise Nisan-Haziran ayları arasındadır.
NE YENİR
Yerel lezzetler: Abara, fasulye ve baharatlar ile doldurulmuş bir pişmiş muz yaprağı vardır. Yerel mutfakta: deniz ürünleri ve bol baharat tercih edilir. Deniz ürünlerinden: balık ve karides başta gelir. Özellikle palmiye ağacından çıkarılan bir tür yağ: sömürge döneminden bu yana birçok yemekte yoğun olarak kullanılmaktadır.
Hindistancevizi suyu da, birçok yemek türü ve özellikle deniz ürünlerinde kullanılır. Şeker kamışı posası: tatlıların hazırlanmasında kullanılır. Buraya yolunuz düşer ve yerel lezzetleri tatmak isterseniz, özellikle “moqueca” yani bir tür balık ve karidesten yapılan güveci denemeniz önerilir.
NÜFUS
Şehirde 3.5 milyon civarında nüfus bulunmaktadır. Nüfusun büyük kısmı: kısmen Siyah Afrikalıların soyundan gelmektedir.
ULAŞIM
Şehrin “Peputado Luis Eduardo Magalhaes” uluslar arası havaalanı: şehir merkezine 28 km uzaklıktadır. Şehir: Recife şehrine 850 km uzaklıktadır ve karayolu ile 13-14 saat sürer. Brasilia şehri 1540 km uzaklıktadır ve 24 saat karayolu yolculuğu gerekir. Şehir ile Rio de janeiro şehri arasındaki uzaklık 1620 km dir ve karayolu ile 30 saat yolculuk gerektirir.
Alışveriş merkezleri
1.Iguatemi
2.Salvador AVM
3.Barra AVM
4.Paralela AVM
TURİZM
Şehir, Brezilya ülkesinde kıyı şeridi en uzun (80 km) şehirlerden birisidir. Atlantik Okyanusu boyunca büyük oteller sıralanmıştır. Plajlar: yelken, yüzme ve dalış için çok uygundur. Ayrıca güçlü dalgalara açık koylarda sörf yapılabilir.
Salvador şehrinde kıyı boyunca yaklaşık 35 kilometrelik bölümde, Barra’dan başlayıp Flamengo’da biten plajlar bulunmaktadır.






#brezilya #brazil #salvador #latin #festival #tatilfikri #tatil #zuidamerika #southamerica #zuidamerika #tatilfikri #tatil

 Salvador Otelleri İçin Tıklayınız



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder