TATİL FİKİRLERİ - JAPONYA'DAN ARABA SATIN ALMAK - KİRALIK ARAÇLAR - OTELLER - GEZİLECEK YERLER - ŞEHİR BİLGİLERİ - FESTİVALLER - EKONOMİK OTELLER - TATİL KÖYLERİ - RENT'A CAR

Bu Blogda Ara

Booking.com

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim
私の趣味の庭 ガーデニングが大好きで、野菜を育てることにすでに満足しています。 。 Bahçemi seviyorum sebze ve çiçek yetiştirmekten çok mutlu oluyorum Tohumlar toprak ile buluşur, özenle toprağını besler, havalandırır ve sularım, toprağın canlanışında benimde bir katkım olsun istemezmisiniz? Elinizi toprağa sürün, sürünki hayat döngüsündeki mucizelere şahit olun.. Huzur ve mutluluk ✅ 。 Ik hou van tuinieren en ik ben blij om groenten te kweken 。 #ガーデニング #庭 #野菜 #ホーム #ロッテルダム #オランダ #rotterdam #myhome #tuinieren #tuin #groenten #hobi #hobibahçesi #sera #netherlands

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。
庭でお茶を楽しむ いております。☺️ 。 Ik geniet van thee in de tuin 。Bahçemde çay keyfi #tatilfikri #オランダ #turkishtea

18 Kasım 2015 Çarşamba

Tatil Fikriniz Termal mi?












Termal Tatilini Seçerken Dikkat Etmemiz Gereken Hususlar 


Anadolu topraklarında yaşayan medeniyetlerde hamam  daha sonra  kaplıca  şimdiki ismi ile  termal tatili sağlık turizminin bir parçası olarak  bilinmektedir. Anadolu sağlık kültüründe kaplıcalar vazgeçilmez etkinliklerin içinde yer almaktadır. turizmin gelimesi ile Kaplıca olan misafirhaneler yerlerini lüks termal otellere bırakmışlardır. Suyla gelen sağlıktan yararlanmak  dinlenmek ve tedavi olmak yurt dışından bu amaçla gelen misafirlerimizin de sayısını artırmaktadır. Kışın yapacağınız tatilinizde tatilfikri olarak sizlere termal tesislere giderken  dikkat etmeniz gereken  hususları yazmak istedim .Şifalı suların etrafına ya da yakınlarına kurulan işletmelerin ruhsat sahibi olmaları için belirli özellikleri taşımaları gerekiyor. Gittiğiniz ya da gideceğiniz tesislerin yeterli özellikleri taşıdığına emin olmanız lazım.

Kriterler dışındaki termal oteller ve kaplıca tesisleri hem sizi memnun etmeyecek hem de sağlıklı bir hizmet sunmayacaktır. Peki termal otel seçerken nelere dikkat edilmeli? Sağlığımızı tehlikeye atmak istemiyorsak bizim de göz önünde bulundurmamız gereken hususlar var. Bunlar:







Rahatsızlığınıza uygun bir tesis

Seçeceğiniz termal tesisin rahatsızlığınız için uygun olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Kaplıcalar hakkında yeterli bilgi edinmeden rezervasyon yaptırmayınız.

Ulaşım kolaylığı

Termal otelinizin kent merkezine yakın olmasına dikkat edin. Dilediğiniz an hastane, mağaza, eczane, taksi durağı gibi ihtiyaçlarınızı karşılamanız gerek.

Hijyen

Kalacağınız tesisin temiz olması aslında en önemli kriteriniz olmalıdır. Herkesin kullandığı havuzların hijyen olup olmadığına emin olmanız gerekiyor. Özellikle ayak havuzlarının gün boyu sıkça temizlenmesi gerekli. Mermer ve fayans malzeme kullanılarak yapılan alanlarda arıtma sistemleri bulunmalı.

Acil müdahale birimi

Meydana gelebilecek ani durumlara karşı anında müdahale edecek bir sağlık ekibinin olması gerekiyor. Hastane ya da poliklinik gibi bir merkezi bünyesinde barındıran tesisleri tercih etmenizde yarar var.
Uzman doktorlar

Alanında ve tedavi yöntemlerinde uzman olmayan kişilerin bulunduğu kaplıcalara gitmemeniz gerekmekte. Sağlık Bakanlığı onayı olmayan merkezlerde çalışan kişilere de ayrıca güvenmemelisiniz.





Fizik tedavi ve rehabilitasyon birimi

Kaplıca tesisleri fizik tedavi uzmanları ve görevlileri ile hastaların farklı ihtiyaçlarına cevap vermeliler. Tedavi yöntemlerinin eksiksiz uygulanması için her birimde hizmet verilmesi önemli.

Uygun Ücretler

Termal tesisler hizmetleri gereği ekonomik olmayabilirler. Ancak çok fazla ücret talep etmeleri de beklenemez. Bütçenize uygun ve tedavi yöntemlerinden emin olduğunuz bir oteli tercih etmelisiniz.

Ayrıca:

Sağlık Bakanlığı onayı gereklidir. Onaylanmamış merkezlere gitmeyiniz.
Restoran seçenekleri barındırmalıdır.
Yürüyüşler için geniş açık alanlar bulundurmalıdır.
Spor merkezleri bulunmalıdır.
Diğer sağlık kurumlarına yakın olmalıdır.
Sistemli ve programlı bir tedavi süreci uygulanmalıdır.
Kesin sonuç alınana kadar düzenli aralıklarla tedaviye devam edilmelidir.

Ayrıca gideceğiniz merkeze sizden önce gitmiş olanların tavsiyelerini de değerlendirebilirsiniz.
Başarılı Bir Kaplıca Tedavisi – Dört Dörtlük Merkezler

Başarılı bir kaplıca tedavisi için donanımlı bir termal tesise ihtiyacınız var. İyi bir termal otel ya da kaplıca hem hastalığınızı iyileştirecek hem de rahat bir tatil geçirmenizi sağlayacak. Size uygulanan tedavinin başarılı olup olmayacağı belirli kurallara dayanır. Aşağıdaki listemizde bulunan uyarılardan birine dahi uyulmadığını gördüğünüzde hemen tesisinizi bilgilendirmelisiniz.

İlk olarak termale gelmeden doktorunuz ile konuyu detaylı bir şekilde konuşmalısınız.
Hastaların sıcak su havuzlarına tok karınla girmemesi gerekir.
Tesislerdeki sulara temiz mayo ile girilmelidir.
Havuzlarda sabun, şampuan, krem, vb. kullanılmamalıdır.
Hastaların vücut ısıları korunmalıdır.
İlk banyo günlerinde kişide olabilecek heyecan, uykusuzluk, halsizlik gibi durumlarda istirahat önerilmelidir.
Suyun özelliklerinin kullanılabilmesi için kişinin hareketsiz tutulması gerekir.
37 dereceden fazla olan sıcak havuzlara girilmemeli ve ilk günler kaplıcada 15 dakikadan fazla kalınmamalıdır.
Hastaları günde 2 seferden fazla kaplıcaya sokmamak gerekir.
Astım hastaları bu tesisleri kullanamaz.
Banyodan sonra hasta istirahat etmelidir.
Yüksek tansiyonu olan kişiler kısa süreli olarak termalleri kullanabilirler.
Hamile ya da yeni doğum yapmış kadınlar kaplıcaya girmemelidir. Bu durumla karşılaşılması halinde yetkililerin acilen uyarılması gerekir.
Regl dönemindeki kadınlar havuzları kullanmazlar.
Siroz hastaları tesislerden faydalanamazlar.
Kanamalı hastalığı olanlar termalleri kullanmamalıdır.
Kaplıca suyu ile kür tedavisi en az 15, en çok 21 gün olmalıdır.
Çocuklar ebeveynlerinden bağımsız havuzlara giremezler.

Yukarıdaki hususlara hem misafirler hem de otel ve tesis çalışanları dikkat etmelidir. Termal seçerken bilgi sahibi olmak çok önemlidir. Bilinçsiz seçimler kötü sonuçlar doğurabilir.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder