TATİL FİKİRLERİ - JAPONYA'DAN ARABA SATIN ALMAK - KİRALIK ARAÇLAR - OTELLER - GEZİLECEK YERLER - ŞEHİR BİLGİLERİ - FESTİVALLER - EKONOMİK OTELLER - TATİL KÖYLERİ - RENT'A CAR

Bu Blogda Ara

Booking.com

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim
私の趣味の庭 ガーデニングが大好きで、野菜を育てることにすでに満足しています。 。 Bahçemi seviyorum sebze ve çiçek yetiştirmekten çok mutlu oluyorum Tohumlar toprak ile buluşur, özenle toprağını besler, havalandırır ve sularım, toprağın canlanışında benimde bir katkım olsun istemezmisiniz? Elinizi toprağa sürün, sürünki hayat döngüsündeki mucizelere şahit olun.. Huzur ve mutluluk ✅ 。 Ik hou van tuinieren en ik ben blij om groenten te kweken 。 #ガーデニング #庭 #野菜 #ホーム #ロッテルダム #オランダ #rotterdam #myhome #tuinieren #tuin #groenten #hobi #hobibahçesi #sera #netherlands

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。
庭でお茶を楽しむ いております。☺️ 。 Ik geniet van thee in de tuin 。Bahçemde çay keyfi #tatilfikri #オランダ #turkishtea

16 Kasım 2015 Pazartesi

Dünyanın Teleferikli Şehirleri



Dünyanın En Güzel Teleferikleri


Hani  bazi Şehirler vardır, manzaraları ile ön plana çıkarlar bu manzaraların göründüğü tepelerinde kurulur İzmir'de yaşadığım yerde ilk Teleferikle tanışmıştım ilk başta ürktüğüm ama kendimi boşlukta ve manzaraların güzelliğini keşfettikçe bu korku geçiyor Ülkemizin en güzel manzarası İstanbul pier Loti  Teleferiği olarak kayıtlarda yer almaktadır .. Tatilfikri olarak sizler için dünyadaki ünlü tatil yerlerindeki teleferiklerin sıralamasını yaptık ...



Pierre Loti Teleferiği – İstanbul
İstanbul’un Eyüp ilçesindeki Eyüp Sultan Cami yakınından kalkan teleferiğe binerek deniz seviyesinden 55 metre yükseklikte yer alan Pierre Loti tepesine Haliç manzarasına nazır keyif bir yolculuk yapabilirsiniz.

Ziyaret Saatleri : 08:00 – 22:00



Tianmen Shan -Çin


Çin’in Hunan bölgesinde Zhangjiajie şehrinin güneyinde yalnızca 10 km uzaklıkta Tianmen Ulusal parkı içinde yer alan Tianmen dağı dünyanın en güzel dağlarından biridir.Tianmen Shan dağının yüksekliği 1518,6 metre yüksekliğe sahiptir. Burası 1992 yılının temmuz ayında ulusal park olarak ilan edilmiştir.

Baş döndürücü manzarası, dik falezler, yemyeşil dağ zirveleri, dik sarkıklardaki yürüyüş yolu, camdan yapılmış yolu ve dünyanın en uzun dağ teleferiği olmasıyla şüphesiz Çin’deki en güzel ulusal parklardan biridir. Teleferik ile 7.455 metre olan yol 30 dakika sürmektedir.

Ulusal park içerisinde 1000 metreden fazla yüksekliğe sahip 40’dan fazla zirve vardır.

Ziyaret Saatleri : 08:00 – 18:00 (Park!a son giriş 16:00’dır.)





Vietnam’ın Da Nang

Vietnam’ın Da Nang şehrindeki 5 km uzunluğundaki teleferik The Telgraph’ta dünyanın en muhteşem teleferiklerinden biri olarak listede yerini almıştır. Aynı zamanda teleferiğin uzunluğu sayesinde Ba Na Teleferiği 2013 yılında Guiness Dünya Rekoruna da sahip olmuştur. Saatte 1.500 yolcu taşıyan teleferiğin toplam 85 kabini mevcut ve her bir kabin 10 kişi kapasitelidir.

Ulaşım : Danang şehir merkezinden 50 km uzaklıktadır.




Aiguille du Midi, Chamonix-Plan Praz-Brévent, France



Fransa’nın Chamonix kasabası Avrupanın en yüksek dağı Mont Blanc’a ev sahipli yaptığı gibi dağcıların tercih ettiği bir bölge aynı zamanda sporcu olmayanların ise teleferik deneyimi yaşamak için tercih ettiği bir bölgedir. Kasabadaki Aiguielle du Midi teleferiğine binilerek öne Aiguielle du Midi noktasına varılıp 2. Kez teleferiğe binilerek Nort Tower’da iniliyor. Dileyen Chamoniz vadisi ve Mont Blanc manzarasına karşı sıcacık bir şeyler içip içini ısıtabilir. Nort Tower ile zirveye giden asansöre ulaşmak için asma köprüden geçilmesi gerekmektedir. Köprüyü geçip asansöre bindikten sonra nihayet 3842 mt yükseklikteki zirveye ulaşılabilir. Alp dağlarının tam karşısında bu manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.



Sugarloaf Dağı– Rio de Janerio – Brezilya


Brezilya’nın 2. Büyük şehri Rio de Janerio’da bulunan Sugarloaf teleferiği dünyanın en büyük ve en bilinen atraksiyonlarından biridir. Teleferiğin 1912 yılında açılmasından bu yana 32 milyondan fazla ziyaretçi ağırlayan teleferik ile önce Praia Vermelha’dan Urca tepesine buradan da Sugarloaf dağına ulaşmaktadır.

Teleferiğin saatteki hızı 31 ila 31 km arasındadır. Ve her bir kabin 65 kişi kapasiteli olmakla beraber her 20 dakikada bir kalkmaktadır.




Grindelwald-Männlichen Gondola – İşviçre

İsviçre’de Alp’lerin kalbinde 6071 metre uzunluğundaki teleferik ile Mannlichen Dağı’nın 2343 mt yükseğine ulaşabilirsiniz. Zengin ve çok çeşitli bitki örtüsüne sahip Alp’leri de gözlemleme imkanına sahip olacaksınız. Teleferik 23.Aralık.1978 yılında açılmıştır.




Ngong Ping – Hong Kong
Güney çin denizi üzerinde 5.7 km seyir halinde muhteşem manzarayı ayaklarınıza alıp Tung Chung’dan Giant Buddha’ya kadar yeşilin, mavinin içinde keyifli bir teleferik yolculuğu yapacağınızın garantisini verebiliriz.



Genting Skyway – Selangor - Malezya



Saniyede 6 mt yol kat etmesiyle dünyanın en hızlı teleferiklerinden biridir. 3.380 metre uzunluğundaki teleferik yolculuğu 11 dakika sürmektedir.

Ziyaret Saatleri : 07:30 – 24:00

Ulaşım : Kuala Lumpur’un 51 km kuzeybatısında yer almaktadır. Genting otobüslerine binilerek 45 dakikada ulaşım sağlanmaktadır.



Grenoble-Bastille Cable Car, France
Fransa’nın güney doğusunda Alp dağlarının eteğinde bulunan şehirdeki baloncuk şeklindeki teleferikler görünüşü itibariyle sizi kendine binmeye davet ediyor adeta. 1934 yılında inşası tamamlanan teleferiğin dizanynını Alman şirket Bleichert tasarlamıştır. Açıldığı yıldan bu yana 14 milyondan fazla insanın taşıyan teleferiğin her bir kabinine maksimum 6 kişi alınmaktadır. Aynı zamanda dünya’da şehir içine yapılan ilk teleferik ünvanına da sahiptir. Teleferik yolculuğu boyunca ziyaretçiler şehrin olağanüstü manzarası ve tarihi görebilmektedir.



Masa Dağı – Cape Town


Dağın tepesi dük olmak yerine düz olduğu için ismini şeklinden alan Masa Dağı, Afrika’nın en uç noktasındaki Cape Town şehrinde yer almaktadır. Teleferik ile zirveye varıp şehrin muhteşem manzarasını izleyebilirsiniz.

Ziyaret Saatleri : 08:00 – 19:00





Merida Teleferiği – Venezuela

Dünyanın en uzun ve en yüksek teleferiğidir. Andes platosundan Pico Espejo zirvesi (12.5 km) tam 1 saat sürmektedir. Ve bu süre zarfında teleferik toplam 4 durakta durmaktadır. 1577 metre yüksekte Barinitas istasyonundan kalkan teleferiğin ilk durağı 2577 mt yüksekteki La Montana istasyonudur. Buradan devam eden teleferik 3452 mt yüksekteki La Aguada istasyonu ve buradan da 4045 mt yüksekteki Loma Redonda istasyonuna varır.

Bu noktadan Merida vadisini ve yukarıda yer alan Venezuela’nın en yüksek noktası olan Pico Bolivar zirvesini görebilirsiniz.Loma Redonda’dan devam etmek isteyenler ise son durak olan 4765 mt yüksekteki Pico Espejo zirvesine ulaşabilirler.



Singapur Teleferiği – Sentosa Adası – Singapur
Singapur’un eğlence adası Sentosa’ya gidilebilecek ulaşım araçlarından en güzeli olan teleferik ile 360 dereceye sahip Singapur ve ayaklarınızın altındaki deniz manzarası ile keyifli yolculuk yapmak için güzel bir deneyimdir.

Ziyaret Saatleri : 08:45 – 22:00


tatilfikri otelleri için tıklatınız




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder