TATİL FİKİRLERİ - JAPONYA'DAN ARABA SATIN ALMAK - KİRALIK ARAÇLAR - OTELLER - GEZİLECEK YERLER - ŞEHİR BİLGİLERİ - FESTİVALLER - EKONOMİK OTELLER - TATİL KÖYLERİ - RENT'A CAR

Bu Blogda Ara

Booking.com

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim
私の趣味の庭 ガーデニングが大好きで、野菜を育てることにすでに満足しています。 。 Bahçemi seviyorum sebze ve çiçek yetiştirmekten çok mutlu oluyorum Tohumlar toprak ile buluşur, özenle toprağını besler, havalandırır ve sularım, toprağın canlanışında benimde bir katkım olsun istemezmisiniz? Elinizi toprağa sürün, sürünki hayat döngüsündeki mucizelere şahit olun.. Huzur ve mutluluk ✅ 。 Ik hou van tuinieren en ik ben blij om groenten te kweken 。 #ガーデニング #庭 #野菜 #ホーム #ロッテルダム #オランダ #rotterdam #myhome #tuinieren #tuin #groenten #hobi #hobibahçesi #sera #netherlands

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。
庭でお茶を楽しむ いております。☺️ 。 Ik geniet van thee in de tuin 。Bahçemde çay keyfi #tatilfikri #オランダ #turkishtea

22 Aralık 2015 Salı

Lezzetin Başkenti Gaziantep




Ülkemizin sekizinci büyük şehri olan Gaziantep Güneydoğu bölgesinin de en büyük kentidir. Kültürü, Tarihi, El sanatları ve Lezzetli yemekleri ile her geçen gün sesini biraz daha  duyurmaktadır
Gaziantep'in tarihi binlerce yıl öncesine dayanmaktadır.Dünyanın en büyük mozaik müzelerinden biri Gaziantep'te bulunmaktadır .. müzede bulunan  eserler  kültür zenginliğini sergilemektedir.





Tarihi 17.yüzyıla dayanan Gaziantep  bedestenları  hala aktif çarşı görevlerini yerine getirmektedir . en önemlilerinden biri olan Zincirli bedestan Antep'i görmeye gelen misafirlerine el sanatlarını sunmaktadır ..
Türkiye'nin ilk özel cam müzesi de Gaziantep'te bulunmaktadır. Altı binden fazla cam ürünün sergilendiği müzeyi gezmenizi tavsiye ederiz.





M.Ö 3600 yıllarında yapıldığı bilinen Gaziantep kalesi yapıldı yıldan beri aktif olarak kullanılan nadir kalelerden biridir,şu an Kurtuluş savaşında verilen mücadeleyi sergilemekte olan kale Gaziantep'in en önemli yerlerindendir.




180 çeşit ve 5000 hayvanın sağlıklı koşullarda yaşatıldığı ve sergilendiği Gaziantep hayvanat bahçesi Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçesi özelliğini taşımaktadır


.
#tatilfikriniz de Gaziantep'e yer verdiğinizde, Menengeç kahvesini içmenizi tavsiye ederiz, mekan olarak ta beş yüzyıldan beri hizmet veren Tahmis kahvehanesinin  otantik ortamı görmenizi ve  bu özel kahveyi içmenizi öneririz.


Başlığımız,  lezzetin başkenti Gaziantep,  başkentliğine yakışır  yemek müze side  Gaziantep te bulunmaktadır.Gaziantep mimarisinde 1905 yılında yapılan konağı yenileyerek yemek müzesi haline dönüştürmüşlerdir.Konağın güzel odalarında sergilenmekte araç gereçler bölge halkının geçiş dönemden bugüne kadar kullanmış olduğu mutfak araçlarıdır. Müzenin ismi Emine Göğüş yemek müzesidir .. Müzede, bölgenin  etnografya müze özelliği taşımaktadır .



Gaziantep te  tam gün olarak  gezebileceğiniz çok özel bir yer vardır adı Rumkale, Halfeti üzerinden tekne turu ile görebileceğiniz bu yerin tarihi Hristiyanlığın ilk kuruluş yıllarına kadar girmektedir.




Gaziantep'in hanları da ünlüdür bir kısmı  şimdilerin butik otelleri olarak hizmet vermektedir .
Güneydoğu bölgesinin ve Türkiye'nin en zengin yemek ve tat kültürü Gaziantep ve bölgesindedir ..
Özellikle et yemekleri ve kebaplar çeşit çeşit misafirlere sunulmaktadır ..



http://www.booking.com/searchresults.html?city=-749276&aid=1444299&no_rooms=1&group_adults=1&label=Gaziantep



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder