TATİL FİKİRLERİ - JAPONYA'DAN ARABA SATIN ALMAK - KİRALIK ARAÇLAR - OTELLER - GEZİLECEK YERLER - ŞEHİR BİLGİLERİ - FESTİVALLER - EKONOMİK OTELLER - TATİL KÖYLERİ - RENT'A CAR

Bu Blogda Ara

Booking.com

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim
私の趣味の庭 ガーデニングが大好きで、野菜を育てることにすでに満足しています。 。 Bahçemi seviyorum sebze ve çiçek yetiştirmekten çok mutlu oluyorum Tohumlar toprak ile buluşur, özenle toprağını besler, havalandırır ve sularım, toprağın canlanışında benimde bir katkım olsun istemezmisiniz? Elinizi toprağa sürün, sürünki hayat döngüsündeki mucizelere şahit olun.. Huzur ve mutluluk ✅ 。 Ik hou van tuinieren en ik ben blij om groenten te kweken 。 #ガーデニング #庭 #野菜 #ホーム #ロッテルダム #オランダ #rotterdam #myhome #tuinieren #tuin #groenten #hobi #hobibahçesi #sera #netherlands

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。
庭でお茶を楽しむ いております。☺️ 。 Ik geniet van thee in de tuin 。Bahçemde çay keyfi #tatilfikri #オランダ #turkishtea

23 Aralık 2015 Çarşamba

Türkiye'nin Takvim Sayfaları Adrasan-Kaş-Kalkan



                        TATİLFİKRİ OTEL KONAKLAMASI İÇİN TIKLAYINIZ 





Adresan ,Demre ,Kekova,Kaş , Kalkan  Ülkemizin takvim sayfaları dediğimiz bölgesidir,özellikle Antalya Fethiye arasındaki bölgeyi sahilden araba ile geçtiğinizde her  dönemeçten sonra ayrı bir  manzara sizleri kucaklar  #tatilfikriniz de güney sahillerini düşünüyorsanız ve erken rezervasyon döneminde ekonomik rezervasyon yaptırmanız ve yol haritanızı  belirlemenizde yardımcı olacağımızı düşündük ...Antalya üzerinden yolculuğumuza başladığımızda, Adrasan ilk göreceğimiz yerdir.
Adrasan'ın bakir sahilleri ve   ünlü deniz fenerini görmenizi tavsiye edeceğim ..
Adrasan, eski adıyla Çavuşköy, 2 kilometre uzunluğundaki kumsalıyla Kumluca'ya yakın doğal güzelliklere sahip bir yerleşim yeridir. Adrasan, yerli köy halkının turizm yaptığı ender yerlerden biridir,



Demre,
Demre ilçesi, bir diğer adıyla Kale ilçesi, Antalya'nın turistik ilçelerinden birisidir. İçinde barındırdığı tarihi kalıntılar sebebiyle Myra olarak da anıldığı olmaktadır.
Demre, tarih boyunca Likya'nın en önemli kentlerinden biri olmuştur ve tarihinin M.Ö. 5. Yüzyıla kadar uzandığı varsayılmaktadır. Roma hâkimiyeti zamanında ise Demre daha da gelişmiş ve zenginleşmiş olup, şehirliler sivil projelere cömertçe para yardımında bulunmuşlardır.
Bizans döneminde ise kent en önemli dini ve idari merkezlerden biri haline gelmiştir. Kent bir zamanlar piskoposluk merkezi de olarak kullanılmıştır.
Dönemin önemli din adamlarından St. Nicholaus, 4. yüzyıl başında piskopos olarak burada görev yapmıştır ve halka kendini sevdirmiştir. Ayrıca inancı uğruna da çok acılar çekmiştir. Bu sebeplerden dolayı Myra o zamandan beri çoğunlukla haç amaçlı ziyaret edilen bir yer olmuştur. Bu bakımdan Demre için Hıristiyan dünyasının her açıdan ilgi noktasıdır diyebiliriz.
Kentte, her sene 6 Aralık günü Noel Baba etkinliklerini yapmak geleneksel hale gelmiştir.
Ancak ne yazık ki böyle önemli bir antik kent olan Myra'dan bugüne çok fazla eser kalmamıştır. Şu anda ayakta olan kalıntıların en önemlisi Likya'nın en büyük tiyatrosundan kalanlardır. Bu tiyatro aynı zamanda Likya'nın en iyi korunmuş tiyatrosudur.
Günümüzde hala festival ve gösteriler için kullanılan bu antik tiyatronun 9 bin kapasitesi hala mevcuttur ve 29 oturma sırasıyla da oldukça görkemlidir. Tiyatro doğu ve batı diye ikiye ayrılmış olup Myra'nın arkasında yükselen kayalık bir tepede kurulmuştur.
Ayrıca Demre'de önemli Likya mezarlarından biri bulunmaktadır.
Bir diğer önemli kalıntı ise St. Nicholaus kilisesidir. Bu kilisenin ilginç bir özelliği bulunmaktadır. Yapı bugün 7 metre kadar toprak seviyesinin altındadır. St. Nicholaus'un kemikleri kilise içindeki mermer bir mezarda bulunurken daha sonra bazı kemikleri İtalyan halkı tarafından çalınmış ve Bari'ye kaçırılmıştır.
St. Nicholaus, Rusya'da çok kutsal ve aziz sayılmaktadır. Ruslar bu sebeple kiliseye bir kilise çanı ilave ederek kubbeyi bir ilaç tonozu ile değiştirmişlerdir. Onların inancına göre St.Nicholaus çocukları, gemicilerin ve ağır işlerde çalışan işçilerin koruyucu azizidir ve Noel Baba dünyadaki tüm çocukların babasıdır.


Kekova'ya ulaşmak için Demre'yi geçtikten sonra yol sizi Üçağız kavşağına getirecektir levhanın yönünde 15 km gittiğinizde,  deniz kenarında şirin küçük bir köyle karşılaşacaksınız,küçüklüğüne bakmayın Türkiye'nin en güzel yeri diyebiliriz .. temiz yürekli insanların yaşadığı yerdir,Temiz denizi,irili ufaklı adaları size hizmet etmek isteyen halkı Yörük kökenlidir hepsi geleneklerine de bağlıdırlar ,tekne  ile denizden gezi yapmanızı öneririm,midyede ki inciler denizin etrafına  serpilmiştir çünkü #tatilfikri  olarak bu bölge, çok sevdiğimiz yerlerin başında gelmektedir. Denizin üzerinden batık şehri görmek, yüzmek, fotoğraflarını çekmek lüksten uzak yalın ayak,tekne sahipleri  mütevazi ve bölgeyi size anlatmak  isteyen güler yüzlü misafir seven yapıları vardır, Tekneniz denizde yol alırken  adaların güzelliklerini, lahit leri  karşınıza çıkarır , Kara yolu ulaşımı çok zor olan Kekova  ve Simena  gelir karşınıza, işte takvim sayfalarından bir tane daha  karşınızda .. Kekovada  yaşayanlar şanslı diyorsunuz içinizden korunması gereken özel bir yerdir büyük otelleri asla yoktur, burada butik otel hemde tam anlamıyla ve butik hizmeti vardır . bir gelen yıllarca hep gider Kekova'ya








Kaş ,ismini Türkiye'ye en yakın Yunan adası olan Meis ten almıştır, sakin tatili ve dalış tutkunlarının rağbet ettiği ve sevdiği yerdir.. Kaş'a gittiğinizde ya tutkunu olursunuz yada  2 günde sıkılır  başka tatil bölgesine  geçerseniz .. Sokakları ,evleri ve otelleri temizdir, restoranları kaliteli lezzetleri bir araya getirerek misafirlerine hizmet verirler Özellikle Kılınç balığını tavsiye ederim ben şişte seviyorum seçim sizin.Yamaç paraşütü yapmak isteyenlerinde sevdiği yerdir Kaş, Fethiye Babadağ kadar yüksek olmasa da sunmuş olduğu manzara ve hizmetle paraşüt düşkünlerini bölgesinde bir araya getirir, mavi yolculuk rotalarının da vazgeçilmez koruyucu limanıdır .. İsmini Meis adasından aldığını yazmıştım , Meis adası Ülkemizin  sahillerine en yakın Yunan adasıdır .. Meis'e vuran dalgaları kaş tan görebilirsiniz sabahları iki yerinde horozlarının ötüşü birbirine seslenir gibi duyulur elini uzatsan tutacakmış gibi ama tutulamıyor işte ,








Kaş ile Kalkan arasında dünyaca ünlü  bir plaj vardır Kaputaj plajı denizin rengi Turkuaz dır .. yol sizi zaten oraya  getirdiğinde  neden bu bölgeye bu ismi taktığımı  anlayacaksınız  "Türkiye'nin takvim sayfaları "




Sahilden  yolumuza devam ediyoruz .. kimisi bu yolu  biraz virajlı bulur , zamanla  sıkıntınız yoksa bu yolun keyfini çıkarın,  her viraj  takvimde bir başka fotoğrafla  sizleri karşılaşıyor.... yol bizi Kalkana  getirdi .. villaları,  butik otelleri ve kaliteli gece  hayatı ile ünlüdür Kalkan'ın Limanda güzel küçük bir balıkçı barınağı vardır  Antalya'dan Kalkana  kadar olan bu sahil yolunda  isterseniz  konaklayarak günlere bölerek  tatilinizi oluşturabilirsiniz veya yola devam ederek, Fethiye tarafına gidebilirsiniz  tercih sizin yolun Fethiye tarafını Cennetin sığla bahçesi başlıklı yazımda  önümüzdeki günlerde  yazacağım .. "Türkiye'nin takvim sayfalarını" gezmeniz umudu ile Bir nefestir tatil  





 www.ttailfikri.com.tr



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder