TATİL FİKİRLERİ - JAPONYA'DAN ARABA SATIN ALMAK - KİRALIK ARAÇLAR - OTELLER - GEZİLECEK YERLER - ŞEHİR BİLGİLERİ - FESTİVALLER - EKONOMİK OTELLER - TATİL KÖYLERİ - RENT'A CAR

Bu Blogda Ara

Booking.com

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim
私の趣味の庭 ガーデニングが大好きで、野菜を育てることにすでに満足しています。 。 Bahçemi seviyorum sebze ve çiçek yetiştirmekten çok mutlu oluyorum Tohumlar toprak ile buluşur, özenle toprağını besler, havalandırır ve sularım, toprağın canlanışında benimde bir katkım olsun istemezmisiniz? Elinizi toprağa sürün, sürünki hayat döngüsündeki mucizelere şahit olun.. Huzur ve mutluluk ✅ 。 Ik hou van tuinieren en ik ben blij om groenten te kweken 。 #ガーデニング #庭 #野菜 #ホーム #ロッテルダム #オランダ #rotterdam #myhome #tuinieren #tuin #groenten #hobi #hobibahçesi #sera #netherlands

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。
庭でお茶を楽しむ いております。☺️ 。 Ik geniet van thee in de tuin 。Bahçemde çay keyfi #tatilfikri #オランダ #turkishtea

22 Mart 2016 Salı

Güller & Göller Diyarı Isparta

#tatilfikri





























Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgelerinin kesiştiği Göller Bölgesi denilen noktada yer alan Isparta ili, Eğirdir, Kovada ve Gölcük gölleri, Kovada ve Kızıldağı Milli Parkları ile zengin bir fauna ve floraya sahiptir.42 000 öğrenciye İl ve ilçelerinde ev sahipliği yapan Isparta Eğitim kurumları ile de gençlerin eğitim aldıkları illerin başında gelmektedir
Göller ve Güller şehri olan  Isparta,Keçiborlu ve köylerindeki Lavanta tarlaları da Dünya  çiçek çiçek yağı ve ürünleri dikkati  çekmektedir Isparta Gül üretimi ve gül yağının işlenmesini dünya  gül yağı ticaretinin % 60 Isparta'lı Gül Üreticileri sayesinde olmaktadır..Lavanta üretiminde de Türkiye'nin %90 ihtiyacını karşılayarak yurt  dışına da  gönderilmektedir ... Isparta ve bölgesi üç bölgeyi birleştirici özelliğinden dolayı tarih boyunca  ticaret yollarının da içinde olmuştur .. Tarihi ipek yolu bu bölgeden geçmektedir .
Isparta Antik kentleri,Tapınakları,Tarihi yolları,Müzeleri,Doğal güzellikleri ile de tatilinde bölgelerin kültür varlıklarını görmek isteyenler için önemli bir tatilfikri dir ...

Isparta'da Konaklama Yapabileceğiniz Oteller İçin TIK 

Isparta'da Gül Üretimi 
1988 yılında  Müftüzade İsmail Efendi tarafından Bulgaristan'ın Kızancık şehrinden getirmiş olduğu gül  fidelerini mahallesine dikmesiyle  başlamıştır Türkiye'de ilk gülyağı üretimi de gene burada Gülcü mahallesinde yapılmıştır.



























Isparta Lavanta Üretimi 
Lavanta tarlaları,1975  yılında Gül tüccarlığı yapan Zeki Konur ve  arkadaşının Fransa'ya  ziyareti ile başlamıştır Lavanta'nın Türkiye  macerası, dönüşlerinde  ceplerinde  köylerindeki  arkadaşlarına Lavanta  fidesi getirmişler önceleri  gül  bahçelerinin  etrafına  dikilen  Lavanta'lar daha  sonra kıraç toprakta da yetişme özelliği ve  hasatının kolaylığı  ve  dünya  çiçek pazarında  ve  büyük şehirlerde alıcısının çok oluşu ile  bu  yolculuğa eklenmiş...

Lavanta tarlaları hakkında detaylı bilgi için TIK



























Isparta'nın Doğal Güzellikleri 
Isparta bünyesinde eşsiz doğal güzellikler barındıran bir şehir. Isparta geziniz sırasında bu güzellikleri keşfetmeden gezinizi bitirmeyin. Yazılı Kanyon, Kızıldağ Milli Parkı, Tota Yaylaları ve İçmeleri, Milas Mesire Yeri, Eğirdir Gölü, Kovada Gölü,Karacaören Baraj Gölü, Gölcük Krater Gölü ve Milli Parkı ve Lavanta Vadisi Isparta'da mutlaka görmenizi önerdiğimiz yerlerden.

























Davraz Kayak Merkezi: Her mevsim keyifli bir tatil imkanı sunan Isparta'da dilerseniz kış aylarında da güzel bir kış tatili yapabilirsiniz. Özellikle kış sporlarına ilginiz varsa Davraz Kayak Merkezi'ni görmenizi öneriyoruz.






























St. Paul Yürüyüş Yolu: Günümüzde önemli turizm aktiviteleri arasında yer alan St. Paul uzun mesafe yürüyüş yolu Antalya Perge'den başlayıp, Isparta'da Sütçüler Çandır, Yazılı Kanyon, Adada Antik Kenti, Eğirdir ve Yalvaş Pisidia Antiocheia Antik Kenti'nde son bulmaktadır. Yaklaşık 450 km olan St. Paul Yolu, Türkiye'nin en uzun 2. yürüyüş yolu olup, yolun 300. km'si Isparta sınırlarında gerçekleştiriliyor.


























Antik Kentler: Antiocheia Antik Kenti ve Adada Antik Kenti Isparta'nın en çok ziyaret edilen örenyerleri. Helenistik dönemden kalma bu iki antik kentte önemli arkeolojik buluntular sergileniyor.

Men Tapınağı: Yalvaç ilçesinde 5 km uzaklıkta Gemen korusunda dır. Tapınak M. Ö. 4. yüzyılda Ay Tanrısı Men adına yapılmıştır. Men kültürünün en önemli merkezleri arasında yer alan Antiocheia Antik Kenti, Tanrı Men'e sunulmuş pek çok eserle donatılmıştır. Men Tapınağı'nın dışında 2 kilise, stadyum ve evler yer almaktadır.

Hoyran Adası ve Kaya Mezarlar: Yalvaç ilçesine 24 km uzaklıkta, Hoyran Gölü içerisinde etrafı surlarla çevrili bir adadır. Adada tanrıça Artemis adına inşa edilmiş bir tapınak vardır. Hoyran Gölü'ne bakmakta olan mezarlar kayaların içine oyularak yapılmıştır.





























#tatilfikri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder