TATİL FİKİRLERİ - JAPONYA'DAN ARABA SATIN ALMAK - KİRALIK ARAÇLAR - OTELLER - GEZİLECEK YERLER - ŞEHİR BİLGİLERİ - FESTİVALLER - EKONOMİK OTELLER - TATİL KÖYLERİ - RENT'A CAR

Bu Blogda Ara

Booking.com

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim
私の趣味の庭 ガーデニングが大好きで、野菜を育てることにすでに満足しています。 。 Bahçemi seviyorum sebze ve çiçek yetiştirmekten çok mutlu oluyorum Tohumlar toprak ile buluşur, özenle toprağını besler, havalandırır ve sularım, toprağın canlanışında benimde bir katkım olsun istemezmisiniz? Elinizi toprağa sürün, sürünki hayat döngüsündeki mucizelere şahit olun.. Huzur ve mutluluk ✅ 。 Ik hou van tuinieren en ik ben blij om groenten te kweken 。 #ガーデニング #庭 #野菜 #ホーム #ロッテルダム #オランダ #rotterdam #myhome #tuinieren #tuin #groenten #hobi #hobibahçesi #sera #netherlands

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。
庭でお茶を楽しむ いております。☺️ 。 Ik geniet van thee in de tuin 。Bahçemde çay keyfi #tatilfikri #オランダ #turkishtea

26 Mart 2016 Cumartesi

Romeo ve Juliet'in Romantik Şehri Verona

#tatilfikri


























Romantik ve Orta çağ yapılarını seviyor ve  merak ediyorsanız İtalya'nın Verona şehri tam sizlere bu olanağı sunar.Tatil fikrinize Verona'yı almanızı tavsiye ederiz.
Verona Veneto bölgesinde bulunan yedi ilin içinde en önemlilerinden biridir. Verona şehri kuzey-doğu İtalya'nin en önemli turizm merkezidir. Bunun başlıca nedeni kültürel,mimarî ve tarihi eserleridir, yıl içinde organize edilen birkaç önemli uluslararası fuar ve yaz aylarinda Klasik Romalilardan kalma antik Arena da yapımlanan tiyatro ve opera temsilleridir.

Verona'da bulunan tarihî binaların değerleri ve önemleri dolayısıyla Verona şehri UNESCO Dünya Mirasları listesine dahil edilmiştir. Verona'da klasik Roma döneminden kalmış ve Orta Cağdan kalmış eserler bulunmaktadır. Bunların başında yaz mevsiminde açık havada opera ve tiyatro sahnelenmesi için kullanılan Arena adli Romalılardan kalma amfi binası gelmektedir. Orta Çağlarda inşa edilen binalar 1117 deki büyük depremle yıkılmakla beraber, şehrin Romenesk tipi mimariye dayanarak yeniden imar edilmesi Verona'da çok önemli Orta Çağların son dönemlerinden kalmış birçok anıt yapının ve şehir meydanın bulunmasına yol açmıştır. Ayrıca Verona, Romeo ve Juliet'in şehri olarak da bilinir. Bu hikaye, ölümsüz bir aşkın öyküsüdür.Dünyanın en büyük  yazarı  olarak kabul edilen William Shakespeare ünlü bir romanıdır Romeo ve Juliet, sadece Juliet'in evini ve o ünlü balkonu görmek isteyen milyonlarca turist bu şehre gelmektedir...

Verona, Adige nehri tarafından ikiye bölünmüş bir şehirdir  bu yüzden de iki merkez yer alıyor. Şehirde tramvay ya da metro yok. Sadece otobüs  ve tabi fazlasıyla bisiklet le ulaşım sağlanmaktadır.#tatilfikri

Verona'da Konaklama Yapabileceğiniz Oteller İçin TIK
























Roma’daki kadar görkemli ve büyük olmasa da İtalya’nın 3. amfi tiyatro olma özelliğini taşıyor. 22 bin kişilik Arena, her yaz dünyanın en tanınan opera festivallerinden birine ev sahipliği yapıyor.

























Verona'da en çok ilgi çeken ve en kalabalık yer burası. Verona’nın simgesi haline gelen Juliet’in evini ziyaret etmek için her yıl binlerce turist geliyor.





























Müze 4 katlı, her katında Juliet ve yaşadığı yer ile ilgili eşyalar bulunuyor. Evin içerisinde en ilgi çeken kısım ise Juliet’in yatak odası.





























Bahçede sevgililer asma kilitlerle isimlerini yazıp asıyorlar. Böylelikle ilişkilerinin hiç bitmeyeceğine, ölümsüzleşeceğine inanıyorlar.  

                                                                                                                                                                 




















Her İtalya şehrinde olduğu gibi Verona’da da görülmesi gereken tarihi kuleler var. Şehrin en ünlü kulesi ise 84 metre yüksekliğindeki Lamberti Kulesi. Kuleye çıkarak Verona'nın kuş bakışı manzarasını izleyebilirsiniz.  

                                                                                                              




















Castellvecchio (Eski Kale)Eski Kale anlamına gelen yapı 14. yüzyılda Adige nehri üstüne kırmızı tuğlalarla inşa edilmiş.Tarihi kale, içinde yer alan sanat galerisi ve eşsiz Adige nehri manzarasıyla şehrin görülmeye değer yerlerinden birisi.
































Piazza Bra (Ana Meydan)Şehrin en büyük meydanı ve aynı zamanda Arena’nın da bulunduğu meydan olan Piazza Bra, şehrin en işlek ve en ünlü meydanı. 
Burada sokak çalgıcılarını dinleyebilir, meydandaki kafelerde bir kahve molası verebilirsiniz. Aynı zamanda belediye binası da burada yer alıyor.
















tatilfikri.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder