TATİL FİKİRLERİ - JAPONYA'DAN ARABA SATIN ALMAK - KİRALIK ARAÇLAR - OTELLER - GEZİLECEK YERLER - ŞEHİR BİLGİLERİ - FESTİVALLER - EKONOMİK OTELLER - TATİL KÖYLERİ - RENT'A CAR

Bu Blogda Ara

Booking.com

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim
私の趣味の庭 ガーデニングが大好きで、野菜を育てることにすでに満足しています。 。 Bahçemi seviyorum sebze ve çiçek yetiştirmekten çok mutlu oluyorum Tohumlar toprak ile buluşur, özenle toprağını besler, havalandırır ve sularım, toprağın canlanışında benimde bir katkım olsun istemezmisiniz? Elinizi toprağa sürün, sürünki hayat döngüsündeki mucizelere şahit olun.. Huzur ve mutluluk ✅ 。 Ik hou van tuinieren en ik ben blij om groenten te kweken 。 #ガーデニング #庭 #野菜 #ホーム #ロッテルダム #オランダ #rotterdam #myhome #tuinieren #tuin #groenten #hobi #hobibahçesi #sera #netherlands

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。
庭でお茶を楽しむ いております。☺️ 。 Ik geniet van thee in de tuin 。Bahçemde çay keyfi #tatilfikri #オランダ #turkishtea

1 Mart 2016 Salı

Bu Yaz Mavi Yolculuk Zamanı






Denizin iyodunu nefesinizde hissetmek, gün doğumu ve batımındaki muhteşem manzaraya şahit olmak, akşamları gökyüzündeki yıldızlara arkadaş olup bu eşsiz güzellikte denizin sesi ile uyumaktır Mavi Yolculuk,balığın en lezzetlisini yiyebilmek,kapağını bile açmaya fırsat bulamadığınız kitabı okuyup, kendinizi ona kaptırmaktır.
Issız Koyları keşfetmek, kumlara uzanmak ve kendinizi serin sulara atmaktır Mavi Yolculuk,
Şehrin kalabalığından, iş yerinizin ya da evinizin dört duvarı arasından kurtulup, denizle buluşma vakti geldiğinde,Ege ve Akdeniz’in en güzel koyları, yeşille mavinin binlerce tonunun buluştuğu koylar sizleri beklemektedir.

Teknede Yaşam...
Teknelerde ayakkabı ile dolaşılmaması gerekir. Misafirlere yanlarında tabanı yumuşak, elastiki terlik getirmelerini tavsiye ediyoruz.
Evcil hayvan getirmeden önce turu aldığınız acente ile irtibata geçmenizde fayda var.
Yer kaplamaması açısından büyük valizler getirmenizi önermeyiz. Zaten teknede çeşitli kıyafetlere pek ihtiyacınız olmayacaktır (yalnız, bahar aylarında gecelerin serin olması ihtimaline karşı, yanınıza kalın giysiler almanızı öneririz).
Teknede tatlı su kullanımı kısıtlı olduğundan mümkün olduğunca az su tüketmenizi öneriyoruz.
Tuvaletlere, tuvalet kâğıdı vb. maddeler kesinlikle atılmaması gerekmektedir zira bu durum teknede ciddi teknik arızalara yol açabiliyor.
Teknelerde jeneratör kullanımından dolayı kabinlerden ayrılırken lütfen ışıkları kapatınız.
Kabinlerde güvenliğiniz için sigara içilmemesi gerekir. Sigarayı güvertede içebilirsiniz.
Teknelerde ilk yardım dolabı bulunmaktadır (ama biz yine de her ihtimale karşı hele alerjik bir durumunuz varsa kendi ilaçlarınızı getirmenizi öneririz).
Teknelerde güvenlik amaçlı can yelekleri, can simitleri, yangın söndürme ekipmanları, yangın battaniyeleri bulunmaktadır. Güvenlik ekipmanlarının kullanma talimatını mutlaka okuyunuz.
Güvenliğiniz için personele haber vermeden tekneden uzaklaşmayınız.

Mavi Yolculuk Dostlarla Güzeldir.
Mavi yolculuk organizasyonlarında genelde kabini veya tekneyi seçmiş olduğunuz tarihler arasında kiralarsınız ... kabin kiralamada  farklı kültür ve ailelerle  bir arada olarak paylaşımlar ve deneyimler yaşayabilirsiniz .
Tekneyi kiralamada . teknenin tamamıyle size ait olduğu dışarıdan kimsenin alınmadığı şeklidir .. teknenin kapasitesine göre fiyatları değişmektedir .. ailecek veya dostlarla mavi yolculuk yapmak isteyenlere tavsiyemdir çok daha rahat çok daha keyiflidir .. siz tatilinizde hangi şekli düşünürseniz düşünün teknede tek kaptan olduğunu unutmamak gerekir ve kaptanın ve teknenin işletmesini yapan firmanın kurallara her zaman uyulması gerekmektedir ..

Türkiye'de Mavi Yolculuk
Ünlü yazar hikayeci Halikarnas Balıkçısı (Cevat Şakir Kabaağağaç)politik düşünceleri sebebiyle 1962 yılında Bodrum’a sürgüne gönderilmişti. Zamanla çevresine hayran kalmış ve entelektüel bir merakla Bodrum’un kültürel tarihini araştırmaya başlamıştır. Bir sünger avcısının ‘Yatağan’ adlı kayığını kiralamış ve Homeros ile ölümsüzleşmiş olan Ege sahillerini tekrardan keşfetme macerasına atılmıştır ve böylece ‘Mavi Tur’ doğmuş tur.Bugune  geldiğimizde ülkemizdeki mavi yolculuk organizasyonları ilgi ile  gelişim göstermektedir..

SU ALTI KAŞİFLİĞİ "Dalış"
Dalış!.. Gizemli suların tutkusu!..
Okyanusların altını keşfetme tutkusu, günümüzden 5000 yıl öncesinekadar giden bir yolculuktur. Aklın ve arzuların birleşmesiyle bugünlere kadar gelen dalış yolculuğu birçok insanındüşlerinde yer almıştır.
Ülkemiz dünyada dalış meraklıları için önemli bölgelere sahiptir.
Japonya’da her yıl beş milyondan fazla kişi, dünyanın bir çok bölgesine dalış merak ve keyiflerini gerçekleştirmek için seyahat etmektedir.
Ülkemiz, yeni batıkların keşfedilmesi ve oluşturulması konusunda turizm sektörüne yenilik ve canlılık kazandırılmasında önemli role sahiptir.
Örneğin, Çanakkale ve çevresinde bulunan 1915 yılı batıkları, dalış meraklılarının dikkatini çekmektedir.
Kadırga Koyu, Karaburun, Bodrum, Marmaris, Fethiye, Kaş, Kemermerkezlerinde bulunan dalış okulları, tüm dalış meraklılarına hizmet vermektedir.
Bir ilginç notla yazımızı noktalayalım:
İstatistiklere göre, ülkemizde dalış meraklıları genellikle sağlık sektöründe çalışan kişilerden oluşmaktadır.#tatilfikri
Tatil Fikrinizde Mavi Yolculuk da olsun...

Marmaris Mavi Yolculuk İçin Tıklayınız

Fethiye Mavi Yolculuk İçin Tıklayınız

Bodrum Mavi Yolculuk İçin Tıklayınız

Göcek Mavi Yolculuk İçin Tıklayınız


Kekova Mavi Yolculuk İçin Tıklayınız 

Yurt Dışı Mavi Yolculuk ve Tekne Turları İçin Tıklayınız





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder