TATİL FİKİRLERİ - JAPONYA'DAN ARABA SATIN ALMAK - KİRALIK ARAÇLAR - OTELLER - GEZİLECEK YERLER - ŞEHİR BİLGİLERİ - FESTİVALLER - EKONOMİK OTELLER - TATİL KÖYLERİ - RENT'A CAR

Bu Blogda Ara

Booking.com

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim
私の趣味の庭 ガーデニングが大好きで、野菜を育てることにすでに満足しています。 。 Bahçemi seviyorum sebze ve çiçek yetiştirmekten çok mutlu oluyorum Tohumlar toprak ile buluşur, özenle toprağını besler, havalandırır ve sularım, toprağın canlanışında benimde bir katkım olsun istemezmisiniz? Elinizi toprağa sürün, sürünki hayat döngüsündeki mucizelere şahit olun.. Huzur ve mutluluk ✅ 。 Ik hou van tuinieren en ik ben blij om groenten te kweken 。 #ガーデニング #庭 #野菜 #ホーム #ロッテルダム #オランダ #rotterdam #myhome #tuinieren #tuin #groenten #hobi #hobibahçesi #sera #netherlands

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。
庭でお茶を楽しむ いております。☺️ 。 Ik geniet van thee in de tuin 。Bahçemde çay keyfi #tatilfikri #オランダ #turkishtea

20 Nisan 2016 Çarşamba

Avşa Adası

#tatilfikri































Yaz aylarının yaklaştığı bu  günlerde hafta sonu ve yaz tatilinize tatil fikirleri oluşturuyorsanız  Marmara  denizinde  güzeller güzeli Avşa adasını sizlere tavsiye etmek isteriz. Ekonomik  konaklama seçenekleri ile  denizinin güzelliği ile   tatil günlernizi  özel geçirmenizi  sizlere sağlayacak olan   Avşa'yı şöyle bir tanıyalım tanıtalım istedik#tatilfikri

Strabon ve Plinius, Avşa Adası'nda ilk yaşayan halka kitaplarında yer veren ilk isimlerdir.
Çiftlik Mevkisi'nde denizin kenarında birçok kiremit mezarlar bulunmaktadır. Denizin sahili aşındırması ile ortaya çıkan bu kiremit mezarlar yine denizin tahribatı sonucu ne yazık ki zarar görmektedirler.

Osmanlı Dönemi'nden kalma bir mezarlıkta ise, büyük mermer levha ile kapatılmış bir Roma mezarı ve içinde de kemikler yer almaktadır.

Manastır Mevkisi'nde, denizin 4 metre içinde küpler vardır ve hatta bu küplerin içinde iskeletler bile durmaktadır. Manastır ve civarında Roma ve Bizans dönemine ait birçok kalıntı vardır. Denizden çıkan altın kral taçları ve küpe parçaları da bu eserler arasındadır.

Avşa Adası'nda dilerseniz Çınar ve Altınkum koylarında, dilerseniz aileniz ile birlikte daha sakin olan Tavşanlı plajında denizin tadını çıkarabilirsiniz.

Avşa Adası günün 24 saati yaşayan, hareket dolu bir tatil adasıdır. Avşa Adası'nda gündüz masmavi denizin altın sarısı kumsalın tadını çıkarabilir, geceleri sahil boyunca sıralanmış, barlar ve diskolarda eğlenebilirsiniz.

Avşa Adası temiz ve nem oranı düşük havası ile de meşhurdur. Avşa Adası astım ve bronşit hastaları için bu özelliği ile tedavi imkânı sunmaktadır.
























Avşa Adası Balıkesir'e bağlı  mükemmel bir  tatil beldesidir. Hep güneydir tatille ilgili planlar ancak  marmara bölgesinde ve denizindede bu güzellikleri  görmemezlikten gelemezdik ...Denizi son derece temiz, ve güneş sıcaktan bunaltmıyor. İnce kumlu plajlarında rahatsız olmadan güneşlenebilir, yüzmenin keyfini çıkarabilirsiniz.
Adada konaklama oldukça hesaplıdır, otel dışında apartlar da ekonomik tatilin imkanını sizlere sunuyor. Akşam saatleri aileniz ile geç saatlere kadar gezebilirsiniz. Avşa adasına gemi ile İstanbul’dan 5 saatte, deniz otobüsü ile 3 saatte, Erdek’ten ise 1 saat 40 dakika süren bir yolculuk ile ulaşabilirsiniz. Ada uzunluğu 7 km genişliği ise 4 km’dir. Son derece temiz sokakları, temiz plaj ve denizi ile oldukça şirin bir yerdir. Plajları ise kum ve yörede bulunan diğer adalarda bu kadar geniş plaj şeridine rastlanmıyor. İstanbul'a yakın tatil bölgesi oluşu ayrı bir cazibiyetlik katmaktadır Avşa'ya...

Avşa adasında konaklama yapabileceğiniz otellerin listesini görmek için TIK 







































#tatilfikri

2 yorum:

  1. Avşa Adası sanıyorum ki marmara denizinin en renkli ve en güzel adası.Çok uzun bir zamandır ismini duyuyorum ancak işten güçten dibimizdeki adaya bile gidemedik.Ben annem ile avşa adasına gelmek istiyorum.Yazılarınızla ada hakkında da yeterli bilgiler edindim.Ancak annemin bir kaç sağlık rahatsızlığı var ve avşanın da bir ada olması nedeniyle sağlık hizmetleri konusunda tedirginim. Avşa adası sağlık hizmetleri hakkında bilgisi olan var mı acaba?

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir yazı olmuş. Elleriniz sağlık :)
    Avşa Adası gerçekten de çok güzel bir tatil beldesi. Avşa Adası'na bir kere gittiğiniz zaman bir daha her zaman orayı arıyorsunuz.
    Avşa otelleri nin de sunmuş olduğu ucuz konaklama imkanı ile tatil daha güzel bir hal alıyor diyebilirim :)

    YanıtlaSil