TATİL FİKİRLERİ - JAPONYA'DAN ARABA SATIN ALMAK - KİRALIK ARAÇLAR - OTELLER - GEZİLECEK YERLER - ŞEHİR BİLGİLERİ - FESTİVALLER - EKONOMİK OTELLER - TATİL KÖYLERİ - RENT'A CAR

Bu Blogda Ara

Booking.com

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim
私の趣味の庭 ガーデニングが大好きで、野菜を育てることにすでに満足しています。 。 Bahçemi seviyorum sebze ve çiçek yetiştirmekten çok mutlu oluyorum Tohumlar toprak ile buluşur, özenle toprağını besler, havalandırır ve sularım, toprağın canlanışında benimde bir katkım olsun istemezmisiniz? Elinizi toprağa sürün, sürünki hayat döngüsündeki mucizelere şahit olun.. Huzur ve mutluluk ✅ 。 Ik hou van tuinieren en ik ben blij om groenten te kweken 。 #ガーデニング #庭 #野菜 #ホーム #ロッテルダム #オランダ #rotterdam #myhome #tuinieren #tuin #groenten #hobi #hobibahçesi #sera #netherlands

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。
庭でお茶を楽しむ いております。☺️ 。 Ik geniet van thee in de tuin 。Bahçemde çay keyfi #tatilfikri #オランダ #turkishtea

10 Nisan 2016 Pazar

Rize

#tatilfikri


















www.tatilfikri.com.tr

Rize, Karadeniz'in en önemli ve gelişmiş turizm bölgelerinden biri. Özellikle bahar ve yaz aylarında ülkemizin her yerinden onbinlerce kişinin ziyaret ettiği Rize'de eşi bulunmaz güzellikler yer alıyor. Siz de bu güzellikleri keşfetmeye karar verdiyseniz tatil fikrinizde Karadeniz var ise Rize  mutlaka olmalıdır  diyoruz ...Rize  tarihi bakımdan olmasada  ancak doğal güzelliği bakımından  yeşille  mavinin kucaklaştığı yerdir .

Rize'yi yaylalarını tanıyarak  başlayalım Rize yaylaları için Tık

Rize'de Konaklayabileceğiniz Oteller İçin TIK

Köprüler: Rize'de muhteşem doğa içinde, dereler üzerinde yapılmış onlarca köprü var. Çoğu taştan yapılmış olan bu köprülerin pek çoğu en az 100 yaşında. Fırtına Deresi üzerinde yer alan Kemer Köprüler bu köprülerin en ünlüleri. Mikron Köprüsü, Şenyuva Köprüsü, Köprüköy Köprüsü, Çağlayan Köprüsü, Güneyce Köprüsü de görebileceğiniz köprüler arasında.


























Kaleler: Rize'de tarihi yapılar da doğanın kalbinde yer alıyor. Muhteşem vadiler arasında bulunan Rize kalaleri de bu tarihi yapılar arasında. Rize Kalesi, Ciha Kalesi, Zil Kalesi, Bozuk Kale ve Yukarı Kale Rize geziniz sırasında görmenizi tavsiye ettiğimiz tarih duraklarından.
























Camiler: Şimşirli Köyü Camii İslampaşa Camii, Büyük Gülbahar Sultan Camii, Küçük Gülbahar Hatun Camii Rize'de gezebileceğiniz tarihi camiler arasında ilk sıralarda bulunuyor.































Rize Evleri: Rize yaylalarına çıktığınızda onlarcasına rastlayaksınız Rize Evleri'ne. Hemşin Evleri olarak da bilinen tarihi Rize Evleri konak türünde yapılmış taş ve ahşap evlerdir. Hemşin Evleri'nin en güzel örnekleri Ayder Yaylası'nda bulunuyor.




















Kaçkar Dağı Milli Parkı: Rize'nin dünyaca ünlü bir diğer doğal güzelliği de Kaçkar Dağları Milli Parkı. Dünyanın başka hiçbir yerinde bulunmayan bitki ve hayvan türlerine ev sahipliği yapan Kaçkar Dağları Milli Parkı, Ayder Yaylası sınırları içinde bulunuyor.



























Müzeler: Eğer Rize'nin tarihine daha yakından tanık olmak isterseniz şehirdeki müzleri de gezebilirsiniz. Rize Müzesi ve Rize Atatürk Müzesi (Mataracı Mehmet Efendi Evi) görebileceğiniz Rize müzelerinden.




















Rize Bezi (Feretiko)
El becerisi ile zekâsının yaratıcı gücü arasındaki diyalogudur. Rize bezi de Rize de yaşayan kültürün dış yansımasıdır. Özgün dokuma tezgahı yöreye has, yörenin kültürünü ince bir üslûpla yansıtan desenleri, insanların günlük hayattaki ihtiyaçlarını karşılaması ile Rize yöresinin meydana getirdiği kültürel–ekonomik bir faaliyettir. Rize bezi kültürel bir ürün olmanın yanı sıra ekonomik değeri olan bir üründür.




























Rize'de Çay Üretimi
Rus Devriminden sonra Batum kapısı'nın kapatılması ile  doğu karadeniz  bölgesindek, halkın ekonomik gelirini sağlaması açısından Zihni Derin'in raporları ve  halkı çay yetiştiriciliğine yönlendirmesi ile 1950 li yıllarında çaycılık aktif olarak bölgede başlatılmıştır ... Yeşil Altın dedikleri çay ülkemizde en  Rize ve çevresinde yetiştirilmektedir.




















#tatilfikri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder