TATİL FİKİRLERİ - JAPONYA'DAN ARABA SATIN ALMAK - KİRALIK ARAÇLAR - OTELLER - GEZİLECEK YERLER - ŞEHİR BİLGİLERİ - FESTİVALLER - EKONOMİK OTELLER - TATİL KÖYLERİ - RENT'A CAR

Bu Blogda Ara

Booking.com

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim
私の趣味の庭 ガーデニングが大好きで、野菜を育てることにすでに満足しています。 。 Bahçemi seviyorum sebze ve çiçek yetiştirmekten çok mutlu oluyorum Tohumlar toprak ile buluşur, özenle toprağını besler, havalandırır ve sularım, toprağın canlanışında benimde bir katkım olsun istemezmisiniz? Elinizi toprağa sürün, sürünki hayat döngüsündeki mucizelere şahit olun.. Huzur ve mutluluk ✅ 。 Ik hou van tuinieren en ik ben blij om groenten te kweken 。 #ガーデニング #庭 #野菜 #ホーム #ロッテルダム #オランダ #rotterdam #myhome #tuinieren #tuin #groenten #hobi #hobibahçesi #sera #netherlands

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。
庭でお茶を楽しむ いております。☺️ 。 Ik geniet van thee in de tuin 。Bahçemde çay keyfi #tatilfikri #オランダ #turkishtea

10 Nisan 2016 Pazar

Rize & Cennet Yaylaları

#tatilfikri




















Yaylalar Alternatif  tatil yapmak isteyenlerin seçmiş oldukları tatil seçeneklerinin içinde yer almaktadır. Özellikle Karadeniz bölgesindeki yaylalar konumları ve  güzellikleri ile dikkati çekmektedir.Her yıl yüz binlerce gezgini misafir eden yaylalar ve yaylalarda bulunan oteller her geçen gün turizmde gelişmeyi  sağlamaktadır.Misafirlerine sunmuş oldukları  bölge tatları ile Karadeniz mutfağını tanıtıp özel hizmet sunmaktadırlar... Rize'de bulunan yayaları  sizler için listeledik.
Rize ile ilgili detaylı bilgi İçin TIK 

1-Rize-İkizdere'de bulunan Çağrankaya Yaylası, doğal güzelliğiyle dikkatleri üzerine çekmektedir. Çağrankaya Yaylası'nın yerleşimi yazlıktır. Kış aylarında fazla kar yağışı görüldüğü için kullanılmıyor. Yaylaya, Küçükçayır, Çayeli, Güneysu ve İkizdere'den ulaşmak mümkündür. Özellikle Çağrankaya Yaylası'na sis çöktüğünde muhteşem bir manzara sunuyor. Rize'yi keşfetmek için plan yapıyorsanız Çağrankaya Yaylası'nı mutlaka ziyaret etmelisiniz. Sizleri uzaktan kendine davet eden Çağrankaya Yaylası, hem gözlerinize hitap edecek hem de ruhunuza… Rize gezinizde; Hazindak Yaylası'nı, Gito Yaylası'nı ve Fırtına Deresi'ni de ziyaret edebilirsiniz.





























Hemşin Evleri 
Genellikle konak türünden yapılan evler taş malzeme işlenerek yapılmış olup 3 katlı ve üst kısımlar ahşap işlemedir. Bazı konaklarda alt katlarda taş işlemeler kullanılmış olup, üst katlarda kimi konaklar dolma taş tekniğiyle ahşap arasına taş doldurmak suretiyle yapılmıştır. 
Bazı evler ise ahır bölmesi taştan yapılarak üst katlar ahşap malzeme ile boğaz geçme tekniği tatbik edilmek suretiyle imal edilmiştir. Konakların mutfak bölümünde ateşin yakılabileceği yontma taşlarla işlenmiş kemer bağlantılar dumanın dışarıya atılmasını sağlayan baca teknikleri ev halkının oturması yemek yemesi için avlu, evin yiyecek ihtiyacının depolandığı maran adı verilen ambar, misafir ağırlamak için düzenlenmiş baş oda bu odalarda şömine banyo ve tuvalet bulunmaktadır. 
Ahşap yapı tekniğinde uygulanan sistemlerde kapı ve menteşenin dışında hiç çivi kullanılmadan ahşap ev ustaları tarafından oyma sanatının en ince teknikleri, kapı, pencere ve köşe bağlantılarında titiz bir şekilde uygulandığı görülmektedir. 
Hemşin evlerini meydana getiren ustalar yer seçiminden malzeme seçimine evin bitirilip teslimine kadar tüm sorumluluğu taşırlardı. Hemşin evlerinin korunması gereken bu evlerin günümüzde ve gelecekte çok önemli kültürel değerleri vardır.




























Kaçkar Dağları Milli Parkı, büyük bir kısmı Rize ili, Çamlıhemşin ilçesi Ayder Yaylası sınırları içerisinde yer alan koruma altında olan 1994 yılında Milli Park ilan edilen 51.500 hektarlık bir alandır.
Milli Park, dünyanın başka hiç bir yerinde olmayan bitki ve hayvan türleri ile önemlidir. 
Kaçkar Dağları Milli Park'ında göller, çayırlar, ormanlar, buzul vadileri ile birlikte, yaban hayatından tilki, ayı, domuz, sansar, çakal, dağ horozu, geyik, yaban keçisi park içerisinde görebileceğiniz nadir güzelliklerdir.































Makrevis Mahallesi 
Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde, ormanlarla ve sislerle kaplı dik bir dağın yamacında bulunuyor Makrevis Mahallesi. Dağ yamacı deyince sanki ulaşılmazmış gibi geliyor ama araçla çıkılabiliyor Makrevis Mahallesi'ne.
Şimdiki adı Konaklar olan Makrevis Mahallesi, isminden de anlaşıldığı üzere konaklarıyla ünlü. Hatta Karadeniz'in en gösterişli evlerinin 10-15 tanesi burada bulunuyor. Bu görkemli konaklar, 1880 1914 yıllarında Rusya gurbetinde kazanılan paralarla inşa ettirilmiş. Hepsinde de Rus antikaları, Petersburg işi çini sobalar ve ithal camlar yer alıyor. Hatta bazılarında piyano bile bulunduğu söyleniyor.
Makrevis Mahallesi'nin en görkemli evi ise Tarakçıoğlu Evi. Konakların bazıları kesme taştan, bazıları ise kestaneden yapılma.
Eğer yolunuz Rize'ye düşerse, Makrevis Mahallesi'ni de mutlaka görün. Şimdiden keyifli bir tatil geçirmenizi dileriz.



















Gelin Tülü Şelalesi 
Ayder Yaylası'nın rengarenk doğası arasında akar Gelintülü Şelalesi. Özellikle ilkbahar ve yaz aylarında seyrine doyum olmaz. 
Kaçkar Dağları'nın eteklerinden Kavrun Deresi'ne sularını bırakan Gelintülü Şelalesi, tabiatın insana sunduğu en benzersiz oluşumlardan biri. Şelalenin suyu akarken gelin duvağına benzediği için Gelintülü Şelalesi olarak anılmasını sağlamıştır. 
Şelale aynı zamanda Türkiye'nin en uzun şelalelerinden biridir. Gören herkeste hayranlık uyandıran bir güzelliğe sahip olan Gelintülü Şelalesi, il merkezine yaklaşık 90 kilometrelik bir mesafede yer alıyor. Ayder Yaylası sınırları içerisinde olması da kolay bir ulaşım sağlıyor şelaleye.
Eğer Ayder Yaylası'na yolunuz düşer veya keyifli bir tatil yapmayı planlarsanız gezi listenize Gelintülü Şelalesi'ni kesinlikle dahil etmelisiniz.


























Kavrun Yaylası 
Kavrun yaylası 2240 m yükseklikte bulunan Rize ilinin en büyük yaylasıdır. Kaçkar Dağının eteklerinde olması ve araba yolunun çıktığı en yakın yayla olmasından dolayı yayla turizminide de birinci sırada yer almaktadır.
Rize ilimizde bulunan üç turizm merkezinden birisidir. 240 ev bulunan yaylamızda yaz sezonunda nüfus değişkenlik göstermektedir. Ağustos ayında 2500-5000 kişi arasında değişmektedir
Yaylamızda Ağustos ayının başlarında başlayan ve Eylül ayının ilk haftasın da sona eren şenliklerimiz yapılmaktadır. Yöresel bu şenliğimizin adı "VARTEVOR" olarak geçmektedir.Vartevor zamanı bir çok yerli ve yabancı turisti ağırlayan Yukarı Kavrun Yaylası diğer yaylalara da en yakın geçiş yoludur.
Kavrun Yaylası beşbin yıl önce buzullarla kaplı bir vadi olduğu jeoloklar tarafından söylenmektedir. Kaçkar Dağının eteklerinde bulunan büyük ve küçük buzulların Ayder Yaylası'na kadar inermiş.




























Kapalı Göller 
Verçenik Dağı'nın hemen yanı başında yer alan Kapılı Göller, 3000 metre yükseklikte bulunan bir dizi gölden oluşuyor. Çamlıhemşin Çat Köyü üzerinden, Verçenik Yaylası'na kadar önce muhteşem ormanlarla örülü derin Karadeniz vadilerini takip eden yoldan ulaşabiliyorsunuz. Başköy civarında daha önce hiç karşılaşmadığınız çiçek türleriyle süslü, büyük çayırlara çıkarak yaylada son buluyor bu yol. Buradan 2 saatlik bir yürüyüşle ulaşıyorsunuz muhteşem güzellikteki Kapılı Göller'e.
Kapılı Göller'e çıkmak için en ideal aylar temmuz ve ağustos ayları. Verçenik Dağı'nın eteklerinde yer alan bu göller, ürkütücü kuyu kulesi gibi duruyor ilk bakışta. Su inanılmaz derecede soğuk. Ama yine de böyle bir ortamda yüzme fırsatı ele geçirmişken geri tepmeyin deriz. Kısa süreliğine de olsa bir dalıp çıkın bizce.
Yolunuz bir gün Rize'ye düşerse eğer, Kapılı Göller'e en az bir gününüzü ayırın ya da göl kenarında kamp kurun mutlaka. Şimdiden keyifli bir tatil geçirmenizi dileriz.




























Ayder Yaylası ve Şifalı Suları 
Ayder Yaylası'nda yıllarca bölge halkı tarafından bilinen ve kullanılan kaplıca, 2005 yılında sağlık merkezine dönüşmüştür.
Tabiat harikası olan Ayder Yaylası'nda kaplıca keyfini yaşamak ve sağlık bulmak amacıyla ülkemizin her yerinden kaplıca severler Ayder Yaylası'nı ziyaret etmektedirler.
Yeşillikler içerisinde şifa bulmak ve temiz bir hava solumak için Ayder Yaylasını ve Ayder Yaylası Kaplıcalarını şiddetle tavsiye ederim.

























#tatilfikri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder