TATİL FİKİRLERİ - JAPONYA'DAN ARABA SATIN ALMAK - KİRALIK ARAÇLAR - OTELLER - GEZİLECEK YERLER - ŞEHİR BİLGİLERİ - FESTİVALLER - EKONOMİK OTELLER - TATİL KÖYLERİ - RENT'A CAR

Bu Blogda Ara

Booking.com

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim
私の趣味の庭 ガーデニングが大好きで、野菜を育てることにすでに満足しています。 。 Bahçemi seviyorum sebze ve çiçek yetiştirmekten çok mutlu oluyorum Tohumlar toprak ile buluşur, özenle toprağını besler, havalandırır ve sularım, toprağın canlanışında benimde bir katkım olsun istemezmisiniz? Elinizi toprağa sürün, sürünki hayat döngüsündeki mucizelere şahit olun.. Huzur ve mutluluk ✅ 。 Ik hou van tuinieren en ik ben blij om groenten te kweken 。 #ガーデニング #庭 #野菜 #ホーム #ロッテルダム #オランダ #rotterdam #myhome #tuinieren #tuin #groenten #hobi #hobibahçesi #sera #netherlands

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。
庭でお茶を楽しむ いております。☺️ 。 Ik geniet van thee in de tuin 。Bahçemde çay keyfi #tatilfikri #オランダ #turkishtea

1 Haziran 2016 Çarşamba

İzmir'in Kız Kardeşi Selanik








Ulu Önder Atatürk'ün doğduğu yer olarak ilkokul çağlarımızdan bildiğimiz ,komşumuz Yunanis'tan ın sevimli şehri Selanik,

İzmir'e benzerliği tesadüf değildir iki şehrinde yapılanması 1870 li yıllarında Sabri Paşa tarafından yapılmıştır .. Akdeniz'e açılan limanların ticaret şehirleridir .. İzmirdeki kemeraltından Limana uzanan yollar Selanik'te de uygulanmıştır Kordonun ve dokunun benzerliği iki kardeşin olumu gibi,ancak Selanikle İzmir'e aynı ailede doğan ama sonra evlatlık verilen kız kardeş derler. Selanik 19. ve 20 yüzyılın  başlarında çok mübadir vermiştir .. özellikle Ege ve Kapadokya bölgesinin Mustafa paşa bölgesinde yaşamaya başlamışlardır.

Selanik'in Tarihi Bilgisi İçin Tıklayınız 

Selanik Otelleri İçin Tıklayınız 

Selanik te huzurlu ve sakin olması ile İzmir gibidir .. Bizans kiliseleri, Roma'ya özgü mimari yapıları, Müslüman binaları ve yoğun gece hayatı ile mutlaka görülmesi gereken şehirlerden biri haline geliyor. Mavi bayrak plajlara sahip olan kent, koyu mavi denizi ve yosun kokan sahil şeridinin yanı sıra muhteşem damak lezzetleri ile de misafirlerini ağırlıyor.

Selanik'e gitmeyi planlıyorsanız gezilecek yerlerin başında Ulu Önder Atatürk'ün  doğduğu ev gelmektedir.Atanın evi, şehir merkezine 10 dakikalık yürüme mesafesinde yer alıyor. Oldukça görkemli bir görünüme sahip olan yapı şu anda müze olarak kullanılıyor. Evin içersinde Atatürk'ün balmumundan bir heykeli, çalışma odası ve bazı kişisel eşyaları yer alıyor. her yıl yüzinlerce ziyaretçisi olan evin muhafaza edilmesi ve eşyalarının orjinal olması evin özel değerini arttırmaktadır .






Selanik Kalesi,Şehrin tüm güzelliğini ayaklar altına seren kale otantik sokakları ile ilgi odağı oluyor. Kale içerisinde yer alan restoran ve barlarda şehrin manzarası tamamıyla gözler önüne seriliyor.

Antik yapılar içinde en özel yere sahip olan Beyaz Kule oluyor. Selanik’in simgesi olarak bilinen kule, Kanuni sultan döneminde yaptırılan savunma kalesi olarak dikkat çekiyor. Eski tarihlerde hapishane ve garnizon olarak kullanılan kale, sembolik vaftiz töreniyle beyaza boyanıyor ve o günden itibaren Beyaz Kale olarak biliniyor.

Selanik'in en ünlü iki müzesi,Bizans Kültür Müzesi, Bizans’tan kalma eserlerinin fazlalığı nedeniyle UNESCO'nun Dünya Kültür Mirasları arasında yer alıyor. Ayrıca 2005 yılında Avrupa Müze Ödülünü alan müze mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri olarak gezi rotasında yerini alıyor. Diğer önemli bir müze ise, Arkeoloji müzesi, Makedon zamanı eserlerin sergilendiği bu müze de oldukça ilginç eserlere ev sahipliği yapıyor. Milattan önce mozole olarak yapılan Rotonda, Bizanslılar tarafından kilise haline getirilmiş, Osmanlılar tarafından da Cami olarak kullanılmış kubbesiyle şehrin en dikkat çeken yapılarından biri oluyor.

Selanikte yemek kültürü Ege yemek kültürü ile aynıdır .. sebze isimleri bile İzmir'deki isimleri ile aynıdır. İstanbul'un doğruduğu iki kardeş biri evlatlık verilmiş gibi . kardeşinden gelen misafirleri beklemektedir .


Selanik Otelleri İçin Tıklayınız 






Selanik 

Selanik 

İzmir

Selanik 

Selanik 

İzmir 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder