TATİL FİKİRLERİ - JAPONYA'DAN ARABA SATIN ALMAK - KİRALIK ARAÇLAR - OTELLER - GEZİLECEK YERLER - ŞEHİR BİLGİLERİ - FESTİVALLER - EKONOMİK OTELLER - TATİL KÖYLERİ - RENT'A CAR

Bu Blogda Ara

Booking.com

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim
私の趣味の庭 ガーデニングが大好きで、野菜を育てることにすでに満足しています。 。 Bahçemi seviyorum sebze ve çiçek yetiştirmekten çok mutlu oluyorum Tohumlar toprak ile buluşur, özenle toprağını besler, havalandırır ve sularım, toprağın canlanışında benimde bir katkım olsun istemezmisiniz? Elinizi toprağa sürün, sürünki hayat döngüsündeki mucizelere şahit olun.. Huzur ve mutluluk ✅ 。 Ik hou van tuinieren en ik ben blij om groenten te kweken 。 #ガーデニング #庭 #野菜 #ホーム #ロッテルダム #オランダ #rotterdam #myhome #tuinieren #tuin #groenten #hobi #hobibahçesi #sera #netherlands

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。
庭でお茶を楽しむ いております。☺️ 。 Ik geniet van thee in de tuin 。Bahçemde çay keyfi #tatilfikri #オランダ #turkishtea

31 Mayıs 2016 Salı

Kaş & Meis Adası






Gecesi ayrı bir güzellik gündüzü ayrı bir güzellik olan Kaş, Gece  yıldızların elinizle toplayacak kadar yakın olduğunu hayal ettiğiniz yerdir Kaş. Gündüzleri denizi ,evleri,antik yerleri ile  yurt dışından ve yurt içinden tutkunlarını kendine çekmektedir, Sakinliği ile güzelliklerini sunmak ister. Kekova ,Ucağız tekne ile giderek denizdeki tarihi görebileceğiniz yerdir . Likya döneminden kalan şehri denizin üstünden görmek izinli olan bölgelerde yüzmek ayrı bir keyiftir . Mavi yolculuk tutkunlarının gözdesidir. Kaş'in karşısında Kaş'a ismini veren küçük ada sizleri meraklı gözlerle çağırır kendine  Yunanistanın 1948 yılında 12 adalar anlaşması ile aldığı yerdir MEİS, sabah erken kalktığınızda kaş'ın ve Meis'in horozları karşılıklı birbirlerine seslenir. Her gün Kaş'tan Meis'e küçük bir feribotta  gitmektedir ..Kaş'ta Tatil Yapmayı Planlıyorsanız bir gününü Mais'e ayrımanızı tavsiye ederiz.

Kaşta Konaklayabileceğiniz 184 Otel yer almaktadır . Otellerin Listesini görmek için Tıklayınız...

































MEİS ADASI : Kaş'a 2.5 km mesafede olan adanın yüz ölçümü 7.3 km dir.Adadaki tek yerleşim yeri olan Kastellorizo (Megisti ya da Meis), St. Jean Şövalyeleri'nin buradaki kızıl kayalardan ötürü adaya verdikleri Château-Roux (Kızıl Şato) adının bozulmuş biçimidir. St. Jean Şövalyelerinden sonra ada sırasıyla Mısır, Napoli ve 1512'de Osmanlı egemenliğine girdi. Osmanlılar kısa aralıklar dışında 1915'e değin adayı ellerinde tuttular.[kaynak belirtilmeli] I. Dünya Savaşı sırasında Fransızların eline geçen ada Lozan Antlaşması (1923) ile İtalya'ya verildi. İkinci Dünya Savaşı sonrasında (1948) ise Oniki Ada'yla birlikte Yunanistan'a bağlandı.

Az miktarda üzüm ve zeytin yetiştirilen adada en önemli uğraş sünger avcılığıdır. Kıyıları son derece girintili çıkıntılı ve sarp olan adaya yalnızca doğu kıyısından girilebilir. Tek yerleşim de bu kıyıdaki Kastellorizon (Megisti) köyüdür.

Rodos'la feribot ve havayolu bağlantısı vardır. Bunun dışında her gün Antalya'nın Kaş ilçesinden hareket eden vapurlarla Meis şehrine gitmek mümkündür. Adada bir havaalanı vardır. Adada yalnızca havaalanı ile Megisti arasında otobüs seferleri vardır.

Nüfusu 2000 yılındaki sayıma göre 406 kişidir. Ancak bu rakam yazın 1000'e çıkabilmektedir. Kalıcı nüfus olan 406 kişinin hepsi adada aynı zamanda en büyük yerleşim olan Meis (Osmanlı İmparatorluğu dönemindeki adıyla Megisti) köyünde oturur.

Meis Adasında konaklayabileceğiniz 9 Otel bulunmaktadır . Otellerin Listesini görebilmek için Tıklayınız ...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder