TATİL FİKİRLERİ - JAPONYA'DAN ARABA SATIN ALMAK - KİRALIK ARAÇLAR - OTELLER - GEZİLECEK YERLER - ŞEHİR BİLGİLERİ - FESTİVALLER - EKONOMİK OTELLER - TATİL KÖYLERİ - RENT'A CAR

Bu Blogda Ara

Booking.com

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim
私の趣味の庭 ガーデニングが大好きで、野菜を育てることにすでに満足しています。 。 Bahçemi seviyorum sebze ve çiçek yetiştirmekten çok mutlu oluyorum Tohumlar toprak ile buluşur, özenle toprağını besler, havalandırır ve sularım, toprağın canlanışında benimde bir katkım olsun istemezmisiniz? Elinizi toprağa sürün, sürünki hayat döngüsündeki mucizelere şahit olun.. Huzur ve mutluluk ✅ 。 Ik hou van tuinieren en ik ben blij om groenten te kweken 。 #ガーデニング #庭 #野菜 #ホーム #ロッテルダム #オランダ #rotterdam #myhome #tuinieren #tuin #groenten #hobi #hobibahçesi #sera #netherlands

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。
庭でお茶を楽しむ いております。☺️ 。 Ik geniet van thee in de tuin 。Bahçemde çay keyfi #tatilfikri #オランダ #turkishtea

27 Ekim 2016 Perşembe

Zeytin Tadında Mudanya







Yeşil Bursa'nın kendi gibi güzel ilçelerinden biridir Mudanya,denizi havası ve balığının tadıyla, hafta sonu gezileri ve günübirlik tatilciler için Marmara Bölgesi'nde son yılların en çok tercih edilen yerlerden biri... Özellikle son yıllarda başlayan deniz seferleri ile İstanbullular'ın ve her daim Bursalılar'ın gözdesi olan bu şirin tatil beldesi her mevsim farklı güzellikler sunuyor ve yılın her dönemi tatilciler tarafından büyük ilgi görüyor.

Bursa'nın ilçelerinden biri olan Mudanya, Bursa merkeze sadece 28 km mesafede yer alıyor. Mudanya yalnızca Bursa'ya değil, İstanbul'a da ulaşım olarak oldukça kolay bir noktada bulunuyor. Hızlı feribot ile sadece 75 dakikada İstanbul'dan Mudanya'ya ulaşmak mümkün.

Tarım ve balıkçılığın başlıca geçim kaynağı olduğu Mudanya'da son yıllarda turizm de önemli gelir kaynaklarından biri haline gelmiştir. Yeşil dağların eteğine kurulu ve bozulmamış bir doğaya sahip olan Mudanya iyot ve oksijen yönünden oldukça zengindir. Son yıllarda sahip olduğu birçok değerle turizm alanında oldukça hızlı gelişme gösteren Mudanya, artık bir sanat şehri olarak da gelişiyor; Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ilk bölümünü Mudanya'da açtı.

Mudanya'da son yıllarda hızla gelişen turizmle birlikte ilçede birbirinden kaliteli oteller ve konaklama tesisleri de hizmete girmeye başladı.

Bursa Mudanya gece gündüz rahatlıkla dolaşabileceğiniz sahili ve doğasıyla keyifli zaman geçirebileceğiniz bir adrestir. Efsanesiyle bilinen Mudanya Yıldız Tepe, tarihi Girit Mahallesi, Mudanya Limanı, tarihi tren istasyonu gibi yerlerin ünü ilçe sınırlarını aşmış durumdadır.

Mudanya, yine Marmara Bölgesi'nin en çok sevilen tatil beldelerinden olan Tirilye, Zeytinbağı ve Mudanya Güzelyalı'ya da ev sahipliği yapıyor. Bu beldelere tatil yapmaya gelen ziyaretçiler Mudanya'yı gezmeden evlerine dönmüyorlar.

Sevimli mekanları, restore edilip turizme kazandırılmış tarihi konakları ve yapıları, sıcakkanlı insanları, kaliteli otelleri, yeşil ile mavinin buluştuğu doğası ve kolay ulaşım olanakları ile Mudanya mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir

Mudanya Seyehatinizde konaklama yapabileceğiniz otellerin listesini görebilmek için Tıklayınız 

Mudanya'nın Gezilecek Yerleri
Mudanya Mütareke Evi: Mudanya Mütarekesi'nin imzalandığı tarihi bina olan Mudanya Mütareke Evi, Cumhuriyet tarihinin en önemli sembollerinden biridir.

Mudanya Evleri: İtalyan mühendis Piçiretu tarafından planlanan Giritli Mahallesi'nde bulunan Mudanya Evleri, görülmesi gereken tarihi miraslarımızın başında gelir. Bu evlerin her biri eşsiz bir Mudanya manzarasına sahiptir. Evlerin bulunduğu mahallenin bir diğer adı da Mudanya Rum Mahallesi'dir.

Tahir Paşa Konağı: Mudanya'da Osmanlı döneminden kalan birçok konak vardır ve bunlardan biri de Mudanya Tahir Paşa Konağı'dır. Şükrüçavuş Mahallesi'nde bulunan konak iki katlıdır ve geometrik tavan süslemeleri, vitrayları ile muazzam bir yapıdır. Alt katı kütüphane olarak hizmet vermektedir.

Hasanpaşa Hamamı: Yaklaşık 400 yıllık bir tarihe sahip olan ve bölgenin en önemli tarihi yapılarından olan Mudanya Hasanpaşa Hamamı, Hasanbey Mahallesi'nde yer alıyor.

Kemerli Kilise: Tirilye'de yer alan bu tarihi yapı, duvarlarına resim yapılan ilk kilise olarak bilinmektedir. Mudanya Kemerli Kilise'yi gezmenizi öneriyoruz. Aynı zamanda Aydınpınar Köyü'nde bulunan Mudanya Apostoloi Kilisesi ve Dereköy'de bulunan Mudanya Dereköy Kilisesi de gezebileceğiniz bir diğer tarihi yapılardan.

Tirilye: Mudanya'ya gelenlerin mutlaka uğradıkları bu şirin belde özellikle balık restoranları ile anılıyor. Tarihi yapıları ile de gezginlerin ilgisini çeken Tirilye'de Tirilye Evleri'ni, Taş Mektep'i, Tirilye Çamlı Kahve'yi gezebilirsiniz.

Mudanya'ya yakın konumda bulunan Yıldıztepe'yi, Kumyaka'yı, Zeytinbağı'nı ve Bademli'yi de Mudanya gezilecek yerler listenize ekleyebilirsiniz.

Yol Üzerindeki Efsane
Kulaktan kulağa  dededen toruna gelen bu efsane Mudanya Yıldız tepeye çıktığınızda bu efsaneye konu olan 5 metre uzunluğunda ki kaya yı görebilirsiniz ... yüzlerce yıl evvelden gelen bu efsane  Kocakarı Kaylığı olarak bilinir .. bir köyden diğerine giden nene  torununun denize girmesi ile duru ve  torununu denize sokar  bu arada acıkan torununa hamur kızartmak için hamur hazırlar .. torunun tuvaleti gelmiştir  nenesi tuvaletini yaptırı ve  pişirmek için hazırladığı  hamurla torununun poposunu siler Tanrıda nimete yaptığı bu saygısıslığı görür ve on cezalandırı  bulunduğu yerde taş yapar, efsanedir  ama bölgede  yüzyıllardır anlatılır .. kaya çarşaflı dizçökmüş kucağında birini taşır vaziyette olan bir kadını anımsatmaktadır ...

Mudanya'ya  gitmek için bir çok nedenizin olacaktır .. ama en önemli neden tabiyki evlerii zeytini  ve temiz doğasıdır .... BB














www.tatilfikri.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder