TATİL FİKİRLERİ - JAPONYA'DAN ARABA SATIN ALMAK - KİRALIK ARAÇLAR - OTELLER - GEZİLECEK YERLER - ŞEHİR BİLGİLERİ - FESTİVALLER - EKONOMİK OTELLER - TATİL KÖYLERİ - RENT'A CAR

Bu Blogda Ara

Booking.com

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim
私の趣味の庭 ガーデニングが大好きで、野菜を育てることにすでに満足しています。 。 Bahçemi seviyorum sebze ve çiçek yetiştirmekten çok mutlu oluyorum Tohumlar toprak ile buluşur, özenle toprağını besler, havalandırır ve sularım, toprağın canlanışında benimde bir katkım olsun istemezmisiniz? Elinizi toprağa sürün, sürünki hayat döngüsündeki mucizelere şahit olun.. Huzur ve mutluluk ✅ 。 Ik hou van tuinieren en ik ben blij om groenten te kweken 。 #ガーデニング #庭 #野菜 #ホーム #ロッテルダム #オランダ #rotterdam #myhome #tuinieren #tuin #groenten #hobi #hobibahçesi #sera #netherlands

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。
庭でお茶を楽しむ いております。☺️ 。 Ik geniet van thee in de tuin 。Bahçemde çay keyfi #tatilfikri #オランダ #turkishtea

31 Ağustos 2018 Cuma

TaTuTa Tatili





Tatuta tatili nedir? Tatuta aslında bir proje ismidir Buğday derneği tarafından yürütülen proje Ekolejik çiftçilerle tecrübe bilgi takasıdır. Ekolejik tarımın tanıtılması ve çevreye duyarlı kitlelerin oluşturulması amaçlanmıştır.
Tatula projesine katılan onlarca Ekolejik çiftlik bulunmaktadır . Ege'den Doğu Anadolu bölgesine uzanan bu çiftlikler gönüllü olan konukları ile günlük yaşantılarını devam ettirmektedir.

Tatuta Projesinin Amaçları
Ekolojik yaşam hareketinin içerisindeki gruplar ve bireyler arasındaki iletişimi güçlendirmesi.
Ekolojik üretimin öncelikle kırsal nüfus için, doğal döngülerle dost, sürekli bir yaşamsal kaynak oluşturması yönünde sağlıklı örneklerin oluşturulması.
Şehirde yaşayan insanların ekolojik çiftliklerdeki yaşamı deneyimleyerek, ekolojik yaşam ile ilgili sorumluluklarını içselleştirmesi ve böylece günlük yaşamında daha fazla uygulamaya sokması.
Tüketici ve üretici faaliyetlerinde ilk elden ekolojik yöntem, deneyim ve bilgi paylaşımı
Doğa dostu üretim ve tüketim modellerinin desteklenmesi yoluyla, toprak, hava su kalitesinin, biyolojik çeşitliliğin, iklimlerin ve diğer doğal döngülerin sağlıklı bir şekilde sürdürülmesine katkı.

Ev Sahibi Çiftlikler

Buğday Derneği'nin kurduğu Ekolojik TaTuTa sistemi içinde
Ziyaretçi (konuk ve/veya gönüllü) kabul etmeye gönüllü olmuş çiftlikler.
Sistemdeki sorumluklarını yerine getirmekte olan kişiler/ailelerdir;
Bir yandan kendilerini ekolojik üretimde yetkinleştirmek, geçimini bu yolla sağlamak, diğer yandan da çevresinde ekolojik üretim bilincini ve uygulanmasını yaygınlaştırmak için çalışır.
Ekolojik sertifika programına dahil olmayan fakat sertifika programına dahil olanlar gibi ekolojik yaşam bilinciyle üretim yapan ve yaşayan çiftçi aileleri de kapsar.
Doğa dostu yöntem ve teknolojileri uygulayan ve/veya ekolojik yaşama uyumlu yöresel bilgiyi yaşatan ve geleneklerini sürdüren, yaşamsal değerlerin sonraki nesillere aktarılabileceği örneklerdir (evi, misafirhanesi, mutfağı vs. bunları yansıtır).




Din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı yapmaksızın tüm ziyaretçileri misafiri olarak kabul ederek ağırlayan kişilerden oluşur.
Ziyaretçilerin ziyaret süresince belirlenen faaliyetleri yapabilmesini sağlar ve olası talepleri konusunda iletişim kurabilmesine yardımcı olur.
Çiftliğe gelen gönüllülerin yardım edeceği işlerde turizm faaliyetleri dışındaki çiftlik işlerinin ağırlıklı olmasını garanti eder.
Ağırlıklı faaliyet alanı ekolojik ve/veya doğa dostu üretim ve/veya eğitim olan çiftlik, yerleşim ve/veya işletmelerdir
Dernek yönetim ve faaliyetlerinde yerini almak üzere, en az bir bireyi Buğday Derneği'nin resmi üyesidir.
Buğday Derneği ile sözleşme yaparak sisteme dahil olur ve sözleşme sırasında verdiği bilgilerde bir değişiklik olursa, en kısa sürede Buğday Derneğine bilgi verir.

Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği,
Ekolojik TaTuTa projesinin oluşması yolunda tohumları atan ve işleyiş süresince tüm koordinasyon ve izleme sorumluluğunu gönüllü olarak üstlenen kurumdur;
Tüm katılımcı ve destekçilere karşı duyduğu sorumluluk ile işlevini şeffaflıkla, kendini sürekli yenileyerek yerine getirir.
Tüm süreçte, gerek ev sahipleri ve ziyaretçilerin, gerekse Buğday kurumunun haklarını gözetirken; Türkiye ve dünya için sağlayacağı fayda ile kendi kendisini çoğaltacak örnek modelleri hayata geçirmek için var olan tüm imkanları kullanır. Dernek web adresi için tıklayınız

Ziyaretçiler,
Buğday'ın Ekolojik TaTuTa web sitesinde yer alan ev sahiplerini ziyaret etmek isteyen ve bunu sitede belirtilen koşullarda gerçekleştiren kişilerdir.
"Gönüllü"; konaklama süresince kendi imkan ve deneyimleri doğrultusunda ev sahibine işgücü, bilgi ve/veya tecrübe sağlayan, "konuk" ise, konaklama ve aldığı hizmetlerle ilgili mali desteğini aracısız olarak ev sahibine veren kişidir.
Kendisi ve çevresindeki insanları, ekolojik yaşam döngüleri konusunda bilinçlendirmek ve sorumluluk almak için çaba gösteren bireylerdir.
Tercihen, dernek yönetimi ve faaliyetlerinde gerektiğinde görev almak üzere, Buğday Derneği'nin resmi üyesidir.
Din, dil, ırk, cinsiyet, yöre, gelenek ayrımı yapmaksızın ziyaret ettiği kırsal nüfusun tamamına umut ve sevgiyle bakan bireylerdir;

Gittiği yöredeki insanların yaşamlarına, gelenek ve göreneklerine, yörede oluşmuş kültürel mirasa ve doğal döngülere saygı ve sorumluluk duyan ve elinden geldiğince desteklemek isteyen kişilerdir.
Ziyaret sırasındaki günlük faaliyetlerinde ev sahibiyle gerekli iletişimi kurarken çiftlikte yaşayanların zamanını ve koşullarını göz önünde bulundurur.
Ziyaret öncesi ve süresince program yürütücüsü olan Buğday Derneği'ne karşı sorumluluklarını eksiksiz olarak yerine getirir.
Ziyaret süresince herhangi bir sağlık sorunu, kaza vb. durumlarda, her türlü sigorta ve güvence, kişisel sorumluluğudur. Buğday Derneği'ni, ev sahibini ya da programdaki başka bir paydaşı bu konularda sorumlu tutamaz. (18 yaşından küçük ziyaretçiler, refakatçileri vasıtası ile sisteme dahil olurlar)

TaTuTa Ziyaretçisi Kabul Etmek İsteyen Ev Sahipleri İçin Adımlar
İlgi duyan çiftçi aileler Buğday Derneği'ne gelerek ya da telefon, faks, mektup veya elektronik posta ile detaylı bilgi alırlar.
Aldıkları bilgiler ışığında programa dahil olmak istediklerine karar verdiklerinde başvuruda bulunurlar.

Buğday Derneği temsilcisiyle yapacakları ön görüşmede aday değerlendirme sorularını yanıtlarlar, adaylıkları uygun bulunursa Dernek temsilcisi tarafından ziyaret edilirler. TaTuTa programına dahil olma talebiyle ilgili karar, bu ziyaret sonrasında Dernek tarafından kendilerine bildirilir.
Programa dahil edilen ev sahipleri ile Buğday Derneği arasında sözleşme imzalanır.
Sözleşme gereğince Buğday, ev sahibine haber vererek ziyaretçileri yönlendirir, ancak ziyaretçi ve ev sahibi arasındaki herhangi bir alışverişe dahil olmaz.

TaTuTa Ziyaretçisi Olmak İsteyenler İçin Adımlar
TaTuTa web sitesi üzerinden kılavuz ve ev sahibi bilgi bölümlerini inceler.
Ev sahiplerinin ayrıntılı bilgilerini görebilmek ve ev sahiplerine doğrudan veya Buğday Derneği’nin çözüm ortağı Gençtur aracılığıyla ziyaret başvurusu yapabilmek için site üzerinden kayıt işlemini gerçekleştirir, kayıt sırasında veya sonrasında kayıt ücretini öder. Buğday Derneği üyeleri kayıt işlemini ücretsiz gerçekleştirir.

Ziyaret etmek istediği ev sahipleri, ziyaret tarihleri ve ziyaret tipine (gönüllü veya konuk) karar verir ve başvurusunu yapar. Almak istediği ek bilgiler varsa Gençtur’dan edinebilir.
Başvuru onayını takiben ziyaretiyle ilgili detayları ev sahibiyle de görüşerek, rezervasyon tarihlerinde çiftlikte olacak şekilde seyahatini programlar ve gerçekleştirir.
"Gönüllü" ziyaretçiler verecekleri iş gücü, bilgi veya tecrübe desteği, "konuk" ziyaretçiler ise çiftliğe yapacakları mali destek ile ilgili doğrudan ev sahibiyle ilişkiye geçer ve onlara karşı sorumludur.
TaTuTa, Buğday Derneği’nin tescilli markası ve özgün model projesidir. TaTuTa ziyaretçilerine Buğday Derneği’nin Türkiye’nin kırsal toplumu için ürettiği projelerine devam edebilmesi için üye olarak karar mekanizmalarında yer almalarını öneririz.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder