TATİL FİKİRLERİ - JAPONYA'DAN ARABA SATIN ALMAK - KİRALIK ARAÇLAR - OTELLER - GEZİLECEK YERLER - ŞEHİR BİLGİLERİ - FESTİVALLER - EKONOMİK OTELLER - TATİL KÖYLERİ - RENT'A CAR

Bu Blogda Ara

Booking.com

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim
私の趣味の庭 ガーデニングが大好きで、野菜を育てることにすでに満足しています。 。 Bahçemi seviyorum sebze ve çiçek yetiştirmekten çok mutlu oluyorum Tohumlar toprak ile buluşur, özenle toprağını besler, havalandırır ve sularım, toprağın canlanışında benimde bir katkım olsun istemezmisiniz? Elinizi toprağa sürün, sürünki hayat döngüsündeki mucizelere şahit olun.. Huzur ve mutluluk ✅ 。 Ik hou van tuinieren en ik ben blij om groenten te kweken 。 #ガーデニング #庭 #野菜 #ホーム #ロッテルダム #オランダ #rotterdam #myhome #tuinieren #tuin #groenten #hobi #hobibahçesi #sera #netherlands

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。
庭でお茶を楽しむ いております。☺️ 。 Ik geniet van thee in de tuin 。Bahçemde çay keyfi #tatilfikri #オランダ #turkishtea

8 Eylül 2018 Cumartesi

9 Eylül İyiki Doğdun İzmir



İzmir'de 9 Eylül  tarihi  zafer,kurtuluş ve yeniden doğmak  demektir. Tüm İzmir'liler ve İzmir'de olanlar İzmir'in doğum gününde heyecanlanır ve yönünü kordona çevirir. Orada görür ki İzmir'in dağlarında gerçekten çiçekler  açmaya her daim hazırdır. Şölen havasında geçen 9 Eylül düşmanlardan kurtuluşu temsil ederken  aynı zamanda bir başlangıcıda temsil etmektedir.

Beş bin yıllık tarihi olan bu şehir, 9 Eylül'1922 tarihinde küllerinden tekrar doğarak ülke bütünlüğünde ayrılmaz bir parça olduğunu göstermiştir. Tarihi yolculuğunda  sevginin aşkın ve ilklerin şehridir İzmir. Kurtuluş savaşının ilk başladığı ilk savunmanın başladığı ve son noktanın konulduğu yerdir.
İzmir ilklerin şehridir aslında ,

Homeros, batı uygarlığının ilk anıtsal eseri İlyada'yı bu topraklarda yazdı

Asya'nın ve Anadolu'nun ilk hastanesi burada kuruldu.

Kurtuluş savaşı'nın ilk kurşunu İzmir'de  atıldı...

İlk iktisat kongresi burada yapıldı

Anadolu'nun ilk demir yolu İzmir'de yapıldı

İlk kadın tiyatro oyuncumuz ilk oyununu burada sergiledi .

İlk parşömen kağıdı İzmir'de bulundu v kullanıldı

Bu yılkı 9 Eylül kutlamalarında neler var dersek İzmir Belediyesi çok güzel bir program oluşturmuş İzmir 9 Eylül kurtuluş coşkusun hazır... Hem İzmir'in hem de Türkiye'nin kurtuluş günü olarak şanlı tarihimizde çok özel bir yeri olan 9 Eylül 1922'nin 96. yıl dönümü birbirinden renkli etkinliklerle kutlanacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı 9 Eylül kurtuluş günü etkinleri 50 metrelik dev bayrağın taşınacağı Zafer Yürüyüşü ile başlayacak tören kutlamalarındaki heyecan, Türk Yıldızları ve Solo Türk'ün nefes kesen gösterileri ile doruğa çıkacak. O büyük gün, on binlerce İzmirlinin katılacağı Fener Alayı yürüyüşü ve 9 Eylül konseri ile son bulacak.

İzmirliler, 9 Eylül Cumartesi gününe Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 96.Yıl Zafer Yürüyüşü'yle başlayacak. Saat 09.00'da Basmane Karakolu önünden başlayacak tarihi yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'nda son bulacak.

Türk Ordusu'nun İzmir'e girerken kullandığı güzergah üzerinde düzenlenen yürüyüşte Gaziler, Anafartalar ve İki çeşmelik caddelerini takip edecek İzmirliler, 350 metre uzunluğundaki dev Türk bayrağını birlikte taşıyacak.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenler, saat 10.00'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayıp, ardından Hükümet Konağı'ndaki bayrak töreni ile devam edecek. Cumhuriyet Meydanı, saat 11.15'ten itibaren konser ve gösterilerin yer aldığı kutlamaları izlemek isteyen on binlerce İzmirliye kucak açacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, burada İzmirlilere hitap edecek.

Programda Kültür Modern Brass Ensemble Orkestrası Konseri, Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu gösterileri, İzmir Devlet Opera Balesi Çocuk Korosu Dinletisi ve şiir dinletisi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Dans ve Ritim Topluluğu gösterisi de yer alacak. Program çok renkli ve güzel sürprizlerle dolu bizlere özel günde Kordonda bu coşkuya katılmak düşüyor.

Berrin Boyacıoğlu









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder