TATİL FİKİRLERİ - JAPONYA'DAN ARABA SATIN ALMAK - KİRALIK ARAÇLAR - OTELLER - GEZİLECEK YERLER - ŞEHİR BİLGİLERİ - FESTİVALLER - EKONOMİK OTELLER - TATİL KÖYLERİ - RENT'A CAR

Bu Blogda Ara

Booking.com

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim

ガーデニング - Tuinieren - Bahçe hobilerim
私の趣味の庭 ガーデニングが大好きで、野菜を育てることにすでに満足しています。 。 Bahçemi seviyorum sebze ve çiçek yetiştirmekten çok mutlu oluyorum Tohumlar toprak ile buluşur, özenle toprağını besler, havalandırır ve sularım, toprağın canlanışında benimde bir katkım olsun istemezmisiniz? Elinizi toprağa sürün, sürünki hayat döngüsündeki mucizelere şahit olun.. Huzur ve mutluluk ✅ 。 Ik hou van tuinieren en ik ben blij om groenten te kweken 。 #ガーデニング #庭 #野菜 #ホーム #ロッテルダム #オランダ #rotterdam #myhome #tuinieren #tuin #groenten #hobi #hobibahçesi #sera #netherlands

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。

庭でお茶を楽しむ いております。Bahçede çay keyfi - Ik geniet van thee in de tuin 。
庭でお茶を楽しむ いております。☺️ 。 Ik geniet van thee in de tuin 。Bahçemde çay keyfi #tatilfikri #オランダ #turkishtea

8 Mart 2016 Salı

Akdeniz'in Gizemli Adası Malta

#tatilfikri





,


Güneşi, yüzmeyi ve yeni insanlarla tanışmayı seviyorsanız, Akdeniz'in göbeğindeki Malta Adası mükemmel bir tatil  ve balayı tatili  için ideal bir yerdir.

1960 yılında bağımsızlığını ilan edene kadar İngilizler ülkenin hâkimiydiler. Ülkede İngilizce ve Maltaca (Maltese) dilleri kullanılmaktadır. İngilizce Malta'daki herkes tarafından günlük yaşamın her anında yaygın olarak kullanılır.

Her sömürge ülkesi gibi Malta'da İngiliz  kamu hizmetleri sistemini benimsemiştir.
Birçok ülkenin egemenliği altına girmiş olan Malta Arap, İtalyan, İspanyol ve tabii ki İngilizlerden oldukça etkilenmiştir. Örneğin; Arabayı sol şeritte (İngiltere ve Kıbrıs da) kullanıyorlar ve öğlen vakitleri 'Siesta' yapıyorlar. Maltalılar çok toleranslı, sıcakkanlı, hoşgörülü ayrıca tüm kültürlülere karşı ilgili ve saygılılardır.

Malta'nın Parlamento binası olarak kullandıkları Valetta'daki "Grandmaster's Palace" görülmeye değerdir. 6000 yıllık medeniyetin beşiği olan Malta müze severler için harika müzeleri barındırır. Birçok müze bulabileceğiniz Malta'da çeşitli dönemlere ait harika arkeolojik ve kültürel eserler bulabilirsiniz.

Malta Kütüphanesi 12 yy. günümüze kadar toplam 300.000 kitabı barındırıyor ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Eğer farklı manzaralar izlemeyi sevenlerdenseniz Adanın güneyinde Dingli Cliff kayalıklarını mutlaka görmelisiniz. Tarxien ve Hagar yakınlarında Cilalı taş devrine ait tapınaklar bulunmaktadır. Ayrıca orta çağdan günümüze kadar ulaşmış Medina şehri ve kardeş adalar Comino ve Gozo'yu Malta'ya gelen tüm turistler  ziyaret etmektedir. Gozo'ya "Zamanın durduğu ada" olarak tanımlanır ve Malta'dan daha yeşildir. Malta adasında dağ ve akarsu bulunmamaktadır.

Malta'nın mimari yapısı Malta taşıyla inşa edilmiş olduğundan, yeni yapılacak inşaatlarda Malta taşı kullanmak zorunluluğu getirilmiştir. Azure Window, Ta' Pinu Basilica, Xewkija'da kiyeni kilisesi de ziyaret edebileceğiniz önemli yerlerdendir.

Malta mutfağı da Arap, İtalyan, İspanyol ve İngiliz mutfaklarından da etkilenmiştir. Sicilya mutfağıyla ise büyük benzerlikler göstermektedir. Tabii ki, bir adaya yakışacak şekilde, çok çeşitli deniz ürünleri yemeklerini bulabilirsiniz. Minestra ve Aljotta, Malta'nın farklı lezzetteki çorbalarıdır.

Mevsimlik salatalar ve sebzeler, Malta mutfağının önemli bir yer tutmaktadır.

Malta, Gozo, Comino adalarında çok farklı hediyelik eşya bulabilirsiniz. Alışveriş için Valetta`nin ünlü caddeleri olan Merchants Caddesi ve Republic Caddesi tavsiye edebiliriz.

Malta adasına ulaşımın en pratik yolu havayoludur ve İstanbul- Malta uçak seferleri AIR MALTA Uçak fiyatları sezona göre değişiklik gösterir.

Malta`dan Gozo adasına ulaşım sürekli olarak çalışan feribotla veya  istendiğinde özel yat ve botlarla da ulaşım olanağına sahipsiniz.

Adanın diğer bölgelerine ulaşım toplu taşıma için otobüs, taksi veya araba kiralama ofislerinden yararlana bilirsiniz. Malta adasında araba kiralamak isteyenler için önemli bir bilgi Malta`da trafik soldan işlemektedir, Türk ehliyeti ile altı ay sure ile araba kullanmakta bir sorun yoktur.

Malta adasının belli sahil bölgelerinde eskiyi aratmayan fayton gezileri düzenlenmektedir. Bu sayede adayı romantik bir atmosferde görme şansı bulacaksınız.
Malta para birimi Avrupa birliğinden öncesi Malta lirası olup, 2008 yılından bu yana gelen süreçte EURO olarak kullanılmaktadır.

MALTA BAŞKENTİ VALETTA;

16. yüzyılda "St John Şövalyeleri" tarafından kurulmuş olan bu ada, güzelliği ve konumu nedeni ile birçok savaş atlatmıştır. Aslında şu anda ki birçok güzelliğini de bu geçirmiş olduğu savaşlara borçlu olduğu söylenebilir. Şehirleri korumak amaçlı yapılan surlar ve derinliği ile dikkat çeken Marsamxett ve Grand limanları ile büyüleyici bir şehir ortaya çıkmıştır. Şehirde genel olarak bir şövalye hâkimiyetini hala hissetmeniz mümkün. Valetta'da bulunan müzelerde şövalyelere ait ola zırhlar en çok ilgi çeken bölümler arasında yer almaktadır. Birçok kilise, binalar, tersaneler, yüksek katedraller ile Malta'nın başkentinin daracık olan sokakları, sarı Malta taşından yapılmış olan evleri, bu evlerin kapı kolları ve dış süslemeleri bile birer şaheser niteliğindedir.

GOZO ADASI

Malta'nın ikinci büyük adası Gozo'da şövalye ve tarih dokusundan biraz uzaklaşıp dinlenmek için ideal bir yer. Xlendi balıkçı köyü ülkenin en güzel dalış noktalarına sahiptir. Plajları, su sporları yapabilme imkânı, denizi, doğa ile iç içe yapabileceğiniz, doğa sporları ile Gozo dinlenmek ve eğlenmek için çok ideal bir yer.

COMINO ADASI

"Issız bir adaya düşsen yanına üç şey alman gerekiyor" hikâyeleri galiba, Comino Adası için yazılmış. Tam anlamıyla, ıssız bir ada hiç bir ses gürültü yok, sessiz sakin...Sadece deniz, kum ve güneş eşliğinde hoş dakikalar yaşayabileceğiniz bir ada. Kendiniz dinlemek, trafik ve hayatin getirdiği yorgunlukları atmak için kurulmuş olan, adanın tek yapısı denile bilecek 4 yıldızlı bir otel mevcuttur.#tatilfiikri

Malta'da tatil için www.tatilfikri.com.tr onlıne  otel rezarvasyonunuzu yapabilirsiniz ...
































#tatilfikri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder